Tek Başına Cruise Seyahati Yapacakların Bilmesi Gereken 5 Şey

Tek Başına Cruise Seyahati Yapacakların Bilmesi Gereken 5 Şey

>
Tek Başına Cruise Seyahati Yapacakların Bilmesi Gereken 5 Şey

Tek Başına Cruise Seyahati Yapacakların Bilmesi Gereken 5 Şey

13 Aralık 2023
image

Eğer tek başınıza seyahat etme planınız varsa, cruise gemileri seyahat etmenin en keyifli araçlarından bir tanesi olacaktır. Çünkü deniz yolculuklarında sizinle benzer ilgi alanlarını paylaşan diğer insanlarla tanışabilir ve güzel anılar biriktirebilirsiniz. Üstelik restoranlar, barlar, casinolar, havuzlar, egzotik limanlarda bulunan yerel eğlence imkanları, canlı gösteriler ve şovlarla
bir cruise gemisinde hemen hemen bir tatilden beklediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Kendi kendinize rahatlatıcı ya da eğlenceli bir tatil fikri size cazip geldiyse, tek başınızacruise seyahati deneyimden en iyi şekilde yararlanmanız için bazı ipuçlarını sizler için derledik. Keyifli okumalar.

1- Cruise Seyahati Demek Bol Bol Aktivite ve Eğlence Demek

Tek başınıza cruis gemisinde tatil demek; konaklama, yemek ve eğlenceyle dolu her şey dahil deneyim demektir. Ve yalnız seyahat edenler için en iyi seyahat çeşidi, en çok deneyimlenmek istenilen aktivitelere bağlıdır. Örneğin 5 yıldızlı bazı gemilerde bulunan kaya tırmanma duvarları, sörf parkları ve buz pateni pistleri gibi aktivite alanları sportif gezginleri mutlu edebilecek seçenekler sunuyor. Rahat ve sofistike bir yolculuk yapmak isteyenler için de cruise gemileride spa uygulamaları, zarif restoranlar, çeşitli kurslar / atölyeler ve çok daha fazlası bulunur. Peki cruise seyahatinizi en kolay şekilde planlamak ansıl olurdu? Buraya tıklayarak Cruise Seyahati Nasıl Planlanır? içeriğimizi okuyabilirsiniz.

2- Cruise Seyahatinde Tek Yataklı Kabinle Tasarruf İmkanı

Tek başınıza cruise seyahatine çıkmaya karar verdikten sonra dikkat etmeniz gereken ilk şey maliyettir. Cruise kabinlerinin çoğu iki veya daha fazla kişi için tasarlanmış ve bütçelendirilmiştir. Bu da kabin maliyetlerinin genellikle iki veya daha fazla kişiyle gelenlere yönelik olduğu anlamına gelir ve tek bir gezgin olarak, diğer çiftlerle aynı toplam fiyatı ödemek istemeyebilirsiniz. Size iyi bir haberimiz var: bazı cruise firmaları yalnız gezginlerden gelen talepleri duymaya başladı ve yalnız gelen misafirler tekli kabin sağlayarak sektördeki büyük bir ihtiyacı giderdi. Her ne kadar fiyatlar beklendiği gibi yarı yarıya azalmamış olsa da, tek kişilik kabinler çift kişilik oda fiyatlarına göre gayet uygun bir skalaya sahip.

3- Yalnız Yolculuğunuz Sırasında Yeni Arkadaş Edinmek Cruise Seyahatinde Çok Kolay

Yalnız seyahat ettiğiniz için yalnız kalmanız gerektiği anlamına gelmez. Tatilinize başladığınız ilk günden yeni arkadaşıklıklar edinebilirsiniz. Peki bunun için nelere dikkat etmeniz gerekiyor, gelin birlikte bakalım:

  • Sosyalleşmeye uygun geniş restoran alanları, çeşitli ırk ve yaştan kişilerle yeni dostluklar kurmak için harika yerlerdir.
  • Gemi restoranlarında ya da barlarda iletişimde olabileceğiniz bir çalışanla iletişim kurarak seyir halindeyken kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz
  • Bir sonraki etkinliğe gitmeden önce kabininize gelen etkinlik programı kontrol edin. Yalnız kişiler için düzenlenmiş etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.
  • Limanları birlikte keşfedeceğiniz yolcularla bağlantı kurabilirsiniz.
  • Özellikle gemiye ulaşmak için uzun bir yol kat etmek zorunda kaldıysanız ve hala yolculuk sebebiyle kendinizi yorgun hissediyorsanız, ilk gün kabininizde dinlenmek cazip gelebilir. Ancak, gemideki ortak alanlarda zaman geçirmek, yeni insanlarla tanışmak için muhteşem alanlardır.
  • Geminin etrafında dolaşırken sıkça göreceğiniz kruvaziyer yöneticinizle iletişime geçebilirsiniz. Eğer yönetici yalnız bir yolcu olduğunuzu biliyorsa, kaçırmak istemeyeceğiniz yaklaşan aktiviteler veya eğlence hakkında size bazı ipuçları verecektir.
  • Cruise seyahati boyunca yeni arkadaşlıklar edinmenin bir diğer yolu da gemide düzenlenen aktivitelere katılmaktır. Hangi gemide olursanız olun, havuz oyunlarından dans yarışlarına kadar, yalnız kruvazörlerin katılabileceği ve hatta sürpriz ödüller kazanabileceği birçok etkinlik sizi bekliyor olacak. Veya spot ışıklarından uzakta aktivitelere katılmak isteyenlerdenseniz birkaç arkadaş edinebileceğiniz bir yemek dersleri cazip bir seçenek olacaktır.

4- Tek Başınıza Tatildeyken Bütçenizi Daha Kolay Yönetebilirsiniz

Bir seyahat arkadaşınız olmadan bütçenizi hızlı bir şekilde en üst düzeye çıkarabilmek, tek başına cruise seyahatine gitmenin en büyük artılarından bir tanesidir. Ayrıca tek başınıza tatil yaparken harcamalarınızı sıkı bir şekilde takip edebilmenizde oldukça kolay olacaktır.

5- Tam Anlamıyla Yalnız Tatilin Tadını çıkartmak İsteyenler İçin İdeal: Cruise Seyahati

Eğer tek başınaza gezmeyi seçerseniz, bunun sebebi yalnız da iyi iyi vakit geçirdiğinizi biliyor olmanızdır. Bu nedenle tek başınıza yapacağınız cruise tatilinde eğlenceli seçeneklere yelken açabilir ya da bol bol dinlenerek denizin tadını çıkartabilirsiniz.

Eğer içeriğimiz ilginizi çektiyse aşağıdaki içeriklerimizi de inceleyebilirsiniz.

Cruise Seyahati İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Gemi Seyahati Deneyimi: Gemide Bir Gün

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın