Sadece Cruise Yolculuklarında Yapabileceğiniz Şeyler

Sadece Cruise Yolculuklarında Yapabileceğiniz Şeyler

>
Sadece Cruise Yolculuklarında Yapabileceğiniz Şeyler

Sadece Cruise Yolculuklarında Yapabileceğiniz Şeyler

12 Aralık 2023
image

İçerisinde her imkanın bulunduğu cruise gemilerinde seyahat fikri; her gün yeni bir ülkeyi keşfetmek, akşamları birinci sınıf yemeklerin tadını çıkartarmak ve bambaşka limanda uyanmak gibi birçok güzel ve farklı tatil deneyimini içeriyor. Fakat yolcu gemilerinde seyahat etmenin verdiği benzersiz tatil deneyimi sadece bunlarla sınırlı değil. Peki sadece cruise seyahatinde yapabileceğiniz ve başka yerde yapmanızın pek mümkün olmadığı şeyler neler olabilir? Bu sorunun cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz. Keyifli okumalar.  

Tabii ki Her Sefer Bavul Toplamamak

Her gün yeni bir ülke görüdğünüzü ve her sabah bavulunuzu toplayıp elinizde o kocaman bavulla otelinize gittiğinizi düşünün! Hayal etmesi bile biraz yorucu, değil mi? Evet bu konuda haklısınız. Belki de cruise seyahatinin en keyifli yanlarından birisi ülkeleri ve şehirleri gezerken eşyalarınızı kabinde bırakmanın rahatlığı olsa gerek. Yeni yerleri özgürce keşfetmeye giderken tek yapmanız gereken kabinizi kilitlemek ve o güzel cruise tatilinin tadını çıkartmak.

Tek Bir Kart = Daha Çok Özgürlük

Gemi seyahatindeyken ssize veriken seyahat kartınızla birçok şey yapabilirsiniz. Bu kart sayesinde ihtiyaç duyduğnuz şeyleri satın alabilir ve kabin kapınızı açabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan her şey cebinize koyduğunuz veya boynunuza astığınız bir kartın içerisinde yer alıyor olacak.

Geminin Büyük Bir Bölümünde Mayo ve Terlik Giyme Rahatlığı

Eğer cruise seyahtinizde dress code’a sahip bir restoranda oturmayacaksınız (çoğu gemi turu son zamanlarda dress code uygulamasını gevşetmeye başladı) geminin çoğu yerinde giysi derdiniz de olmayacaktır. Gemide herkes mayoyla dolaştığı için siz de özgürce havuz kıyafetlerinizle yolculuk edip ıslak alanların tadını çıkartabilirsiniz.

Cep Telefonunuzu Kapatmak ve Sosyal Medyayı Kontrol Etmemek

Eğer sıkı bir sosyal medya kullanıcısıysanız bu başlığımız sizi biraz üzebilir fakat yine de bu konuda iyi bir haberimiz var; artık gemilerde internet altyapısı çalışmaları hız kazandı. Ama size tavsiyemiz şimdilik telefonunuzu kabinde bırarak bu eşsiz seyahatin tadını çıkartmak olacaktır. Bu arada çoğu yolcu gemisinde Wifi ücrete tabiidir, hatta bazen okyanusun ortasında olduğunuz için internete erişimiz bile geçici süreliğine aksayabilir. Eğer bu sizin için önemli bir mesele değilse; deniz, maviliklere doğru yolculuk yapmanın vermiş olduğu özgürlük hissi, kapalı cep telefonu = huzur denildiği zaman içinizi neşeli duygularla dolduracaktır.

Ücretsiz Bir Şekilde Oda Servisi Keyfi

Eğer gemideki yemekler biletinize dahilse, muhtemelen oda servisinden herhangi bir ekstra ücret alınmayacaktır. Yatakta kahvaltının tadını çıkarmak istiyorsanız, neden bu hizmetten yararlanmayasınız? Menü konusunda daha az seçeneğiniz olabilir ama bu seçenek de cruise seyahatiniz sırasında yararlanabileceğiniz keyifli bir seçenek olabilir.

Belirli Bir Miktarı Aşmamak Kaydıyla Gemiye Alkollü İçecekleriniz Yolculuklarınızda Size Eşlik Edebilir

Havalimanı ve otellere alkollü içecek sokmak dünya genelinde pek hoş karşılanmaz. Size bu konuda ise bazı haberlerimiz var; bira veya likörlerin yolcu gemilerine sokulmaları yasak olup, tespit edildikleri taktirde bu tarz içeceklere el konulmaktadır. Güzel haber ise bazı gemi şirketleri, bir- iki şişe şarap veya şampanya getirmenize izin verir. Bu miktar, gemi seyahatine göre değişmektedir, ancak genellikle bir kabin için yetişkin başına bir şişedir (750 ml). Bu tarz içeceklerinizi, sadece el bagajınızda bulundurmalısınız. Çünkü bagaj kontrol sırasında ürünlerin kırılma tehlikesi bulunur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Cruise Seyahatine Çıkarken Bavulunuzda Bulunması Gereken 7 Şey

Cruise Seyahati Yeniden Başladığında Görülmesi Gereken 10 Muhteşem Rota

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın