Pandemi Sonrasında Cruise Seyahati Nasıl Olacak?

Pandemi Sonrasında Cruise Seyahati Nasıl Olacak?

>
Pandemi Sonrasında Cruise Seyahati Nasıl Olacak?

Pandemi Sonrasında Cruise Seyahati Nasıl Olacak?

13 Aralık 2023
image

Koronavirüs salgını dünya çapında hala etkisini göstermeye devam ederken Cruise şirketleri, pandemi sonrasında virüsün yayılmasını durdurmak için tasarlanmış temel protokollerini yenilemeye devam ediyor. Amerika’da bulunan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yayımladığı 20 sayfalık bir raporda, seyir operasyonlarının askıya alınmasını 30 Eylül’e kadar uzatacağını söyledi. Kruvaziyer şirketleri seyahati daha güvenli hale getirecek seçenekleri göz önünde bulunduracak ve gemilerdeki yaşamı pandemi şartlarına uygun hale getirecek zamana sahip. Gelin firmalar gelecek cruise seyahatleri için başka hangi önlemleri hayata geçirecek, birlikte bakalım.

Cruise Firmaları Gemileri Daha Güvenli Hale Getirmek İçin Çalışıyor Mu?

Birçok cruise şirketi, konukların ve mürettebatın sağlığının ve güvenliğinin korunmasını sağlarken, kusursuz tatil deneyimine önem veriyor. Örneğin MSC Cruises firması, konukların sorumlu sosyal mesafeyi uygulayabilmelerini sağlayacak etkinlikler düzenleyecek. Misafirler; ödüllü şovlar, birinci sınıf yemekler, geziler, aile aktiviteleri, butik alışverişler, güzellik ve fitness hizmetleri, ilgi çekici etkinlikler ve çok daha fazlası dahil olmak üzere zengin deneyimlerin keyfini çıkarmaya devam edecek.

A’dan Z’ye Güvenli Cruise Seyahati Hakkında Merak Edilenler içeriğimizi okuyarak konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Cruise Gemilerinde Hangi Temizlik Önlemleri Alınacak?

Birçok kruvaziyer hatları, tüm gemilerin sağlığını ve güvenliğini desteklemek için büyük çaba harcıyor. Temizlik uygulamalarından yolcu taramasına ve uçakta sağlam gözetime sağlık ve güvenlik uygulamaları, kruvaziyer endüstrisi en ihtiyatlı güvenlik, sanitasyon ve halk sağlığı protokolleri ile ilgilidir.

  • Yolcu gemileri herhün birkaç kez temizlenecek ve dezenfekte edilecek
  • Her gün birden fazla yolcu gemisi temiz ve mikropları ilettiği bilinen yüzeyleri dezenfekte edilecek (tırabzanlar, kapı kolları, musluklar vb)
  • Yolcu gemilerinde el dezenfektanları kolayca bululabilecek heryerde yer alacak
  • Her yolculuğun sonunda mürettebat belirlenen hijyen kuralları çerçevesinde temizlik malzemeleri ve sanitasyon prosedürleri yerine getirecek
  • Yolcu gemileri tek seyahat veya tıbben donanımlı hastalık durumunda yolcu veya mürettebat bakımını sağlayacak
  • Kruvaziyer gemilerinin muayene odası bulunacak, yoğun bakım odası ve ekipmanları ve laboratuarları işleme, hayati öneme ilişkin prosedürler hayata geçirilecek

Aynı zamanda yolcu gemileri hijyen prosedürlerini yerine getirip getirmediklerine dair habersiz denetimlere tabii olacak. Bu denetimlerde ise şunlar göz önünde bulundurulacak:

  • Tıbbi tesisler
  • İçme suyu sistemleri
  • Yüzme havuzları ve jakuzler
  • Kadırga ve yemek odaları
  • Çocuk aktivite merkezleri
  • Kabinler
  • Havalandırma sistemleri
  • Ortak alanlar

*Cruise hatları ayrıca Uluslararası Dünya Sağlık Örgütü’nün Sağlık Yönetmeliği Hastalıkları detaylandıran Sağlık Beyanlarına uymak zorundadır.

Gemilerin Restoran, Bar ve Salonlarında Nasıl Hizmet Verilecek?

Birçok cruise şirketi semptomlar gösteren yolcuları tarayabilen bir COVID-19 eğitimli doktor ve hemşire ekibine sahip olmayı planlıyor.

Firmalar riskleri en aza indirmek için cruise firmaları yiyecek ve içecek hizmetleri sipariş etme, hazırlama, teslim etme, tüketme ve ödeme süreçlerini yeniden revize etti.

Gemilerin ortak alanlarında verilen hizmetler, sosyal mesafeye göre uyarlanacak olup tüm yemekler ve içecekler masalarında misafirlere sunulacak. Self-servis büfesi geçici olarak kullanılamayacak, ancak gün boyunca paket servis için seçenekler olacak.

Cruise Gemilerinde Eğlence ve Aktiveteler Nasıl Düzenlenecek?

Pandemi sonrasında cruise seyahati nasıl yapılacak çerçevesinde en merak edilenlerden birisi de cruise gemilerinde eğlence ve aktivetelerin nasıl yapılacağı. Artık cruise gemilerindedaha küçük gruplar halinde yeni tasarlanmış aktiviteler, temalı etkinlikler, eğlenceli oyunlar, çocuk ve aile aktiviteleri, yetenek şovları, fitness, dans, spor ve daha fazlası tanıtılacak.

Tiyatro gösterileri, eğlence yerleri, çocuk kulübü ve aktiviteleri ön rezervasyon ile sağlanacaktır. Misafirler arasında uygun sosyal mesafeyi sağlamak için Tiyatronun kapasitesi azalacak, şovların daha fazla performansı sunulacak ve gemi etrafında canlı olarak yayınlanacak.

Gemilerin Açık Alan ve Havuzlarında Hangi Güvenlik Önlemleri Alınacak?

Cruise gemilerinde tüm açık güverteler erişilebilir ve havuzlar, jakuzi, aquapark mevcut olacak, sosyal mesafeyi sağlamak için doluluk oranları azalatılacak. Şezlonglar kümeler halinde ayrılacak, her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek ve her gece daha derin bir sanitasyon gerçekleştirilecek.

Pandemi Sonrasında Cruise Seyahatlerinin Daha Çevre Dostu Olması Bekleniyor

Pandemi önlemlerinin yanısıra kruvaziyer endüstrisi, beş önemli alanda sorumlu turizme olan bağlılığını göstermekte ve bu kategorilerin her birinde yatırımlarını, ilerlemelerini ve ilerlemelerini desteklemek için veri ve araştırmaya olanaklarına sahiptir. Bu olanaklar:

  • Çevresel sürdürülebilirlik
  • Hedef Yönetimi
  • Sağlık ve güvenlik
  • işgücü
  • Ekonomik ve Sosyal Etki

Cruise seyahati endüstrisi, hava emisyonlarını azaltmak ve daha fazla enerji verimliliği elde etmek için yeni teknolojiler ve daha temiz yakıtlara sahip gemilere şimdiden 22 milyar dolardan fazla yatırım yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Daha Çevreci Bir Seyahat İçin Cruise Turlarının Sürdürülebilir Turizm Felsefesi içeriğimize göz atabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın