Norveç Fiyortlarını Cruise Gemileri ile Keşfedin

Norveç Fiyortlarını Cruise Gemileri ile Keşfedin

>
Norveç Fiyortlarını Cruise Gemileri ile Keşfedin

Norveç Fiyortlarını Cruise Gemileri ile Keşfedin

19 Aralık 2023
image

Tatil için sıklıkla tercih ettiğimiz kimi ülkeler vardır, bunların başında da çoğu zaman gitmesi daha kolay görünen ve birbirine benzeyen coğrafyaları ile Avrupa ülkeleri gelir. Özellikle Güney Avrupa ve Orta Avrupa ülkelerine tatile gidenler, bir sonraki Avrupa tatillerinde kendilerini neyin beklediğini bilirler. Ancak Kuzey Avrupa gerek iklimi, gerekse coğrafi yapısı ile Avrupa’nın diğer kesimlerinden tamamen farklıdır ve bambaşka bir tatil yapmak, bildiklerinin dışına çıkmak isteyenler için oldukça ideal rotalardan biridir.

Soğuk hava şartları ile bilinen Kuzey Avrupa ülkelerinde ise Norveç, meşhur fiyortları ile ön plana çıkar. Karadan araba ile gezmenin mümkün olmadığı ve muhteşem bir manzaraya sahip olan fiyortları keşfetmenin en iyi yolu ise Norveç fiyortları cruise turlarıdır. Tatil boyunca hem düşük sıcaklıktan etkilenmez, hem de efsanevi güzellikteki doğa içerisinde konforlu bir tatil yaparsınız.

Norveç fiyortları rotasında, cruise gemileri Kuzey Avrupa liman şehirlerinden kalkış gerçekleştirirler. Kiel, Amsterdam ya da Kopenhag cruise gemilerinin kalkış yaptığı limanlar arasındadır. Bu nedenle Türkiye’den organize ettiğiniz turlarda İstanbul – Avrupa uçuşları da tur planına dahil olacaktır. Üstelik uçaktan indiğiniz anda, cruise gemisine binene kadar şehri keşfetme ve tatil öncesi son alışveriş yapma fırsatı da yakalarsınız.

Limandan hareket eden gemiler öncelikli olarak Norveç’e ulaşana kadar ortalama 1,5 – 2 gün boyunca denizde seyir gerçekleştirir. Bu yolculuk boyunca hem Avrupa’nın kuzeybatı kıyılarını keşfeder, hem de içinde birbirinden çok imkan barındıran gemileri tanıma şansı yakalarsınız. Soğuk havaları nedeniyle bu tura giderken yanınıza kalın kıyafetler almanızı, eşsiz manzaraları yakalamak için fotoğraf makinenizin şarjının her zaman dolu olmasını unutmayınız.

Norveç Fiyortları Cruise Turunda Görebileceğiniz Yerler

GreingerNorveç’in muhteşem dağ köyleri, adeta Heidi çizgi filminden çıkmış gibi görünen uzun yeşil vadiler, içerisinde yer alan küçük renkli evler sizi bu durakta karşılayacak. Stryn Köyü, Avrupa’nın en derin gölü olan Hornindal Gölü yine bu rotada yer alıyor. Buraya gitmek için tur satın almanız ve cruise gemisinden inerek sizi karşılayan otobüslerle dağ yolları arasından geçmeniz gerekiyor. Bu tarz tur detayları size cruise tatiliniz boyunca rehberler tarafından aktarılıyor.

Geiranger Buzulu: UNESCO dünya Mirası Listesi’nde yer alan 15 kilometrelik bu buzul Norveç fiyort turunun en görkemli duraklarından biri. Geirangerfjord’ta bulunan Sogne Fiyordu ise en çok fotoğraflanan fiyort olarak biliniyor. Bu fiyordun bir kolu olan Naroy Fiyordu da yine dünya miras listesinde yer alıyor.

Bergen:  Norveç’in 2. büyük şehri olan Bergen, ülkenin bir diğer önemli fiyort kapısı olarak nitelendirilebilir. 300.000’e yakın nüfusa sahip olan bu şehri aslında büyükçe bir kasaba olarak da düşünebilirsiniz. Muhteşem fiyort manzaraları arasında göreceğiniz Bergen, Norveç yaşam kültürü hakkında da bilgi edinmenizi sağlıyor. Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Bergen’in renkli eski ahşap evleri ise ülkenin soğuk iklimine rağmen içinizi ısıtacak.

Cruise gemi turları hakkında detaylı bilgilere ve gemi rotalarına cruiseplanet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın