Nehir Turu ile Antik Mısır Keşfi

Nehir Turu ile Antik Mısır Keşfi

>
Nehir Turu ile Antik Mısır Keşfi

Nehir Turu ile Antik Mısır Keşfi

18 Aralık 2023
image

Antik Çağ’daki en büyük medeniyetlerden biri olan Antik Mısır’ın, M.Ö. 3050 yıllarında kurulduğu tahmin ediliyor. Mistik atmosferi, gizemli tarihi yapıları, farklı kültürleri ve köklü geçmişi ile Mısır, her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan oldukça önemli bir medeniyet. Siz de sıra dışı bir deneyim yaşamak ve tarihin izlerini sürmek isterseniz, nehir turu ile antik Mısır keşfi sizi bekliyor. İşte nehir turu boyunca görülebilecek şehirler ve mutlaka şahit olmanız gereken göz alıcı yapılar!

Luksor

Güney Mısır’da bulunan Luksor, dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak biliniyor. Antik Mısır’ın önemli şehirlerinden biri olan Thebes’in harabeleri üzerine kurulu olduğundan her yıl binlerce turistin ziyaret akınına uğrayan Luksor’da mutlaka görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor. Şehrin 2.5 km kuzeyinde yer alan el-Karnak Köyü’ndeki tapınakları keşfe çıkabilir, Antik Mısır’ın gizemli atmosferini soluyabilirsiniz. Birçok firavunun izlerine rastlanabilen Karnak Tapınağı, III. Ramses’in mezarının da bulunduğu Medinet Habu Tapınağı, 18. ve 20. Hanedanlık döneminde firavunların mezarlarının yer aldığı Krallar Vadisi ve birkaç km ilerisindeki Kraliçeler Vadisi’ni gezebilirsiniz. Ayrıca Mumyalama Müzesi, El-Uksur Müzesi, Malkata ve Ramesseum da sıra dışı bir keşif deneyimi vadediyor.

Esna

Güney Mısır’da Nil Nehri kıyısında yer alan Esna şehri, Edfu ve Luksor kentleri arasında bulunuyor. Eski Mısır tanrılarından Khnum’a adanan ve tüm dünyada oldukça popüler olan Esna tapınağı burada yer alıyor. Khnum Tapınağı’nı Esna’da görmeniz gerekenler arasında en üst sıraya iliştirmelisiniz. Sonrasında Esna Çarşısı’nı ve caddelerini de gezmeyi ihmal etmeyin.

Edfu

Nil Nehri kıyısında yer alan Edfu kentinin en önemli özelliği dünyaca ünlü Edfu Tapınağı’na ev sahipliği yapıyor oluşu. Mısır’da bulunan antik dönem tapınakları arasında günümüze kadar en iyi şekilde korunarak gelen Edfu Tapınağı’nın biraz ilerisinde Tell Edfu isminde bir antik şehir mevcut.

Kom Ombo

İdari olarak Asvan ilinde bulunan Kom Ombo, Antik Mısır döneminde Altın Kenti (Nubt) olarak anılıyordu. Önemli bir stratejik konuma sahip olan kent, Nil Nehri ile Nübye arasındaki ticaret yollarını kontrol ediyordu. M.Ö. 2. yüzyılda Kom Ombo Tapınağı’nın inşa edilmesi ile ünü tüm dünyaya yayılan kent, Asvan’ın yaklaşık 50 km kuzeyinde bulunuyor.a

Abu Simbel

Sudan sınırına yakın bir Mısır kenti olan Ebu Simbel, II. Ramses’in yaptırdığı Ebu Simbel tapınaklarının bulunduğu yer olarak biliniyor. Mısır’ın en önemli firavunu II. Ramses’in isyancıları bastırmak için bir fili takip ettiği ve filin onu doğrudan Abu Simbel’e getirdiği rivayet ediliyor. Abu Simbel’in hem bunu bir işaret olarak gördüğünden hem de Nefertari’ye olan aşkını kanıtlamak için yaptırdığı Abu Simbel tapınaklarını görülecekler listenize eklemeyi unutmayın.

Kahire

Mısır’ın başkenti Kahire, Arap coğrafyasının ve Afrika’nın en büyük kenti konumunda. Geçmişi 1300 yıl önceye dayanan kent, eski ile yeninin doğu ile batının mükemmel bir sentezini oluşturuyor. Sanatsal, kültürel, ekonomik ve politik olarak merkezi bir konumda olan Kahire, 1979’dan bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Kahire’ye yolunuz düştüğünde Kahire Müzesi, Nil Nehri civarı, Piramitler Bölgesi, Mısır Müzesi, Han el-Halili, Cezire Adası ve Tahrir Meydanı’nı görmeden dönmeyin. Ayrıca Han el-Halili çarşısına 15 dakika mesafedeki Kahire Kalesi’ni ziyaret edip, sınırları içerisindeki Süleyman Paşa Camisi, Mehmed Ali Paşa Camisi ve En-Nasır Camisi’ni görebilirsiniz. Avrupa sanatına dair göz kamaştıran eserlerin sergilendiği Gayer-Anderson Müzesi de Kahire Kalesi içerisinde yer alıyor. Mısır’ın en gizemli firavunlarından Tutanhamon’a ait hazinelerin sergilendiği Mısır Müzesi her anı heyecan dolu bir tarihi serüven sunuyor.

Siz de farklı bir tatil deneyimi yaşamak için cruiseplanet.com.tr sayfasına göz atın.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın