Nehir Turları İle Büyük Cruise Turları Arasındaki Farklar

Nehir Turları İle Büyük Cruise Turları Arasındaki Farklar

>
Nehir Turları İle Büyük Cruise Turları Arasındaki Farklar

Nehir Turları İle Büyük Cruise Turları Arasındaki Farklar

14 Aralık 2023
image

Tüm dünyada bir hayli popüler olan nehir turları, Tuna Nehri, Mosel Nehri, Rhone Nehri, Ren Nehri ve Douro Nehri gibi keyifli destinasyonlarda gerçekleşiyor. Nehir turlarına katılan misafirlerin büyük bir çoğunluğunu da daha önce cruise turlarına katılmış yolcular oluşturuyor. Öncesinde cruise gemileriyle yolculuk etmiş olan ancak henüz nehir turu seyahatini deneyimlememiş yolcuların kafasında iki tur tipi arasındaki farklar konusunda bazı soru işaretleri oluyor. Nehir turları ile cruise turları arasındaki farkları incelediğimiz yazımızda bir sonraki seyahatiniz için kafanızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırabilecek bilgiler bulabilirsiniz. 

Yolcu Kapasiteleri ve Gemi Boyutları

Avrupa’daki nehir turlarında seyahat edilen gemilerin büyük bir çoğunluğu alt, orta ve üst olmak üzere 3 adet güverte ve 1 adet teras güvertesinden oluşuyor. Nehir turları için tercih edilen gemiler, ortalama 120 metre boyunda ve 100 ile 200 yolcu kapasitesine sahip oluyor. Nehir turu gemilerinde resepsiyon ve ortak kullanım alanı olarak kullanılan güverte ile teras güvertesi de yer alıyor. Ancak büyük cruise gemilerinde bu rakamlar çok daha yukarı çıkıyor. En az 7 güverteden oluşan cruise gemileri, 1000 kişi kapasiteli olarak inşa ediliyor. 

Kabin Yapısı

Nehir turu gemilerinde alt güvertede yer alan kabinler dış kabin olarak geçiyor ve içinde küçük ve kare olan birer pencere bulunuyor. Bu pencerelerden dışarıya baktığınızda nehirle aynı hizada olduğunuzu görebilirsiniz. Üst kattaki orta güvertede ise French balkonlu kabinler yer alıyor. Ancak yeni tip nehir turu gemilerinde French balkonların yerine cruise gemilerindeki ile benzer gerçek balkonlar da oluyor. Her iki tip balkonun da kabinlerinin camları aşağıya doğru açılıyor. Lüks nehir gemilerinin kabinlerinin boyutları en fazla 20 m2’ye kadar genişliyor.

Yolcuların Profili

Genellikle nehir turu tercihi yapan yolcuların yaşları 60 yaş ve üzeri oluyor. Özellikle bu turlara katılan yolcular daha öncesinde 2 ya da 3 defa büyük cruise gemisi ile seyahat etmiş kişilerden oluşuyor. Çünkü 70 yaş ve üzerinde olan yolcular büyük cruise gemilerini yorucu bulabiliyorlar. Daha sakin ve daha az yorucu bir seyahat deneyimi için küçük nehir turu gemilerini tercih edebilirsiniz. Büyük cruise turlarına ise ağırlıklı olarak çocuklu aileler ve 25 yaş üzeri kişiler yöneliyor. Genellikle cruise gemileri deniz yolculuğu yapmak isteyen herkesin kendine göre keyifli bulabileceği nitelikte oluyor. 

Çocuklara Yönelik Programlar

Nehir turu gemilerinde çocuklara yönelik herhangi bir program bulunmuyor. Bu yönüyle nehir turları çocuklar için cazip bir seçenek olmayabiliyor. Büyük cruise turlarında ise gün içinde çocukların keyifle vakit geçirebileceği eğlenceli programlar uygulanıyor. Cruise gemilerinde çocuklar, gemi personellerinin gözetiminde ve ailelerinden bağımsız olarak çeşitli aktivitelere katılabiliyorlar.

Restoran Alternatifleri

Bazı cruise turu gemilerinde neredeyse 30’a varan farklı restoran çeşitleri yer alıyor. 100 ile 200 yolcu arası bir kapasiteye sahip olan nehir gemilerinde ise tüm yolcular bir restoranda yemek yiyorlar. Her ne kadar gemi boyutlarından dolayı farklı restoran alternatifleri sunulamıyor olsa da nehir turu gemilerinde hem öğle yemeklerinde hem de akşam yemeklerinde bir hayli zengin menüler sunuluyor.

Seyir Günleri

Cruise gemilerinde olduğu gibi nehir gemilerinde 24 saat seyir günü olmuyor. Aslında böyle bir uygulamaya ihtiyaç da duyulmuyor. Nehir turlarında seyir halinde olduğunuz her an, pek çok küçük köyün içinden geçerek tıpkı Ren Nehri turundaki romantik parkur gibi eski dönemlerden ve orta çağdan kalan kale, şato ve manastır gibi keyifli noktaları görebilirsiniz.  

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın