MSC Cruise’dan Sağlık ve Güvenlik Önlemleri

MSC Cruise’dan Sağlık ve Güvenlik Önlemleri

>
MSC Cruise’dan Sağlık ve Güvenlik Önlemleri

MSC Cruise’dan Sağlık ve Güvenlik Önlemleri

13 Aralık 2023
image

Cruise turizmi denilince ilk akla gelen şirketlerden birisi olan MSC Cruise, gemilerinde sağladığı üstün sağlık ve güvenlik önlemleriyle adından söz ettiriyor. Cruise severleri sevindiren bir haberle yeniden maviliklere açılacak şirket, bu yaz Akdeniz’de MSC Cruises, Amiral gemisi MSC Grandiosa ile hizmet verecek. 16 Ağustos’tan itibaren Batı Akdeniz’de ve MSC Magnifica ile 29 Ağustos’tan itibaren Doğu Akdeniz’de misafirlerini tekrar ağırlayacak MSC Cruise, geminin güzergahı boyunca ilgili ulusal makamlar tarafından onaylanan kapsamlı sağlık ve güvenlik protokolünün uygulamaya konmasıyla konuklarının sağlığını ön planda tutuyor.

MSC Cruise Örnek Teşkil Eden Gelişmiş Sağlık Uygulaması: Mavi Kurdele

Örneğin; Sağlık Hizmetleri, Halk Sağlığı ve Sanitasyon, Otel Hizmetleri, HVAC ve diğer Gemi Mühendisliği Sistemleri, Bilgi Teknolojisi ve Lojistik alanlarında kurum içi uzmanlardan oluşan çapraz fonksiyonel bir görev gücü kuran MSC Cruises, ayrıca şirketin iyileştirilmiş protokolleri ve prosedürlerinin geliştirilmesine daha fazla katkı sağlamak için Aspen Medical ile işbirliği yaptı. 
Buna ek olarak, “Mavi Kurdele COVID Uzman Ekibi Tıp, Halk Sağlığı ve / veya ilgili bilimsel çalışmalar alanındaki hedefi; yüksek nitelikli ve uluslararası saygın uzmanlardan oluşan bir grup ile, alınan önlemleri uygun ve etkili bir hale getirip, mevcut en iyi bilim ve sağlık uygulamaları ile destekleyerek COVID-19 ile ilgili girişimleri gözden geçirmeye başladı.

MSC Cruises Mavi Kurdele COVID Uzman Ekibi, tıp, halk sağlığı ve /veya ilgili bilimsel disiplinlerde alanlarının yüksek nitelikli ve uluslararası saygın uzmanları bir araya getirmiş. Mavi Kurdele ekibinde yer alan değerli bilim insanları ise oldukça dikkat çekici:

  • Profesör Christakis Hadjichristodoulou, Tıp Fakültesinde Hijyen ve Epidemiyoloji Profesörü ile Yunanistan Teselya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Başkan Yardımcısı
  • Profesör Stephan J. Harbarth, Epidemiyolog, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Cenevre Üniversitesi Hastaneleri (HUG) ve Tıp Fakültesi’nde Antimikrobiyal Yönetim Programı Başkanı
  • Dr. Ian Norton, Cerrahi, Uluslararası Sağlık ve Tropikal Tıp alanında yüksek lisans derecesine sahip Uzman Acil Doktor, Ocak 2020’ye kadar, önceki Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Acil Tıp Ekibi Girişimi Programı Başkanı

COVID-19 ile ilgili yeni verileri ve araştırmaları, virüsün gelişiminin anlaşılmasına ve insanların olası bulaşmadan korunması için kullanılan en son teknoloji ile birleştiren yeni operasyon protokolü, bulaşma riskini azaltmak için tasarlandığı belirtildi. Bu ihtiyati tedbir ve müdahale planlaması, gemideki birçok sağlık ve hijyen tedbirine kapsıyor. Şimdi gelin hep beraber MSC Cruise’un aldığı hijyen önlemlerine hep beraber bakalım.

Sağlık Taraması ile Güvenli Cruise Seyahati

MSC Cruise, konuklarının sağlığını ön planda tutacak uygulamalarını titizlikle yürütüyor. Şirket, konukların gemiye biniş sürecini daha sorunsuz ve temassız hale getirmek için dijital check-in işlemleriyle yeniden tasarlanmış bir biniş prosedürü uygulayacak. Üstelik limandaki sağlık ve güvenlik önlemleri de gemideki yüksek standartlarla aynı özellikleri karşılayacak.

Konukların sağlıklı ve cruise seyahatine uygun olduklarından emin olmak için COVID-19 sürüntü testi, vücut ısısı kontrolü ve tek tek kontrolden geçirilecek sağlık anketleri ile yapılacak. Daha fazla kontrole ihtiyaç duyulursa, gerekli olması durumunda tıbbi personel tarafından ilave bir COVID-19 testi yapılacak.

  • Genel sağlık taraması ile binişten önce misafirlerin üç kapsamlı adımdan oluşan bir kontrolden geçecek. Bu kontrol kapsamında;
  • Vücut sıcaklık kontrolü, sağlık durumu anketi ve COVID-19 sürüntü testi gerçekleştirilecek.
  • Tarama sonuçlarına ve konuğun tıbbi veya seyahat geçmişine bağlı olarak, ikincil bir sağlık taraması veya testi yapılacak.
  • Test sonucu pozitif olan ve hastalık semptomlarına sahip konukların binişine izin verilmeyecek.
  • Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nden gelen yönergeleri izleyerek, yüksek riskli olarak sınıflandırılan ülkelerden seyahat eden konukların, gemiye binmeden önceki 72 saat içinde moleküler RT-PCR testi yapmaları gerekecek.
  • Tüm mürettebat üyeleri gemiye binmeden önce ve sözleşmeleri sırasında düzenli olarak COVID-19 için test edilecek.

MSC Cruise Gemilerinde Alınacak Genel Temizlik ve Hijyen Önlemleri

  • Yüksek sanitasyon ve temizlik önlemleri ile gemilerde yeni temizlik yöntemlerinin tanıtılacak, hastane sınıfı dezenfektan ürünlerinin kullanımı ve mikropların % 99.97’sini öldüren UV-C ışık teknolojisi ile gemideki havanın sanitasyonu ile desteklenecek.
  • Sosyal mesafe kapsamında, gemideki misafirlerin toplam kapasitesinin %70 oranında azaltılmasıyla, misafirlere yaklaşık olarak kişi başına 10 m² daha fazla alan sağlanacak.
  • Mekanların kapasitesi düşürülecek, etkinlikler daha küçük gruplara izin verecek şekilde değiştirilecek ve konuk sayısının yönetilebilmesi için konukların hizmet ve aktivitelerden önce rezervasyon yaptırmaları gerekecek.
  • Sosyal mesafenin mümkün olmadığı durumlarda –örneğin asansörlerde-, konuklardan yüz maskesi takmaları istenecek.
  • Yüz maskeleri misafirlere kabin içinde günlük olarak verilecek ve geminin her yerinde sunulacak.

MSC Cruise Gemilerindeki Gelişmiş Tıbbı Tesisler ile Üst Düzey Güvenlik

Gemilerde yer alan gelişmiş tıbbi tesisler; eğitimli ve yüksek nitelikli personele ve COVID-19 semptomları olan tüm konukların test edilmesi için gerekli ekipmanla hizmet vererek, hasta olan tüm konuklara Tıp Merkezi’nde ücretsiz tedavi olanağı sunacak. Şüpheli vakaların ve yakın temasların izolasyonunu sağlamak için özel izolasyon kabinleri mevcut olacak.

Sürekli olarak yapılacak sağlık durumu izlemesi seyahat boyunca devam edecek. Karadan gemiye dönen konukların ve mürettebarın sağlık durumlarını takip edebilmek için gemi çevresinde oluşturulan özel istasyonlarda günlük olarak vücut sıcaklıkları kontrol edilecektir.

Operasyonun bu ilk aşamasında, daha gelişmiş bir koruma önlemi olarak risklerden kaçınmak için, konuklar sadece bir MSC Cruises tarafından organize edilen kara turlarına katılabileceklerdir. Bu şekilde, MSC Cruises konukları karadayken aynı yüksek sağlık ve güvenlik standartlarında sunulacak gezilerle sağlıklarını daha kolay koruyabileceklerdir. Transferler uygun şekilde dezenfekte edilecek ve sosyal mesafe için yeterli alan sağlanacaktır. Tur rehberleri ve sürücüler de sağlık taramasından geçecek ve uygun KKD giyecek.

Acil durum müdahale planı şüpheli bir vaka tespit edilmesi durumunda ulusal sağlık yetkilileri ile yakın işbirliği içinde etkinleştirilecektir. Şüpheli vakalar, yerel ve ulusal düzenlemelere uygun olarak gerçekleştirilen izolasyon önlemleri ile karaya çıkarılacak.

Aynı zamanda MSC Cruises, konuklarının bu yaz gerçekleştirecekleri seyahatlerini daha huzurlu geçirmesi amacıyla yeni bir MSC COVID-19 Koruma Planı da başlattı. Bu koruma planı, seyahatlerinden önce enfekte olan seyahat edemeyecek olan misafirler ile seyahat sırasında veya sonrasında hastalanan misafirlerin tıbbi masraflarını karşılamayı kapsayacaktır. Buna ek olarak, konuklar her zamanki seyahat ve sağlık sigortası kapsamlarını da seçmeye devam edecek.

MSC Cruise Sağlık Misafir Odaklı Teknolojisiyle Önce Sağlık ve Güvenliği Düşünüyor

MSC Cruises’ın sağlık ve güvenlik önlemleri, temassız bir seyahat deneyimini kolaylaştırmak, konuklara ihtiyaç duydukları anda önemli bilgileri sağlamak için endüstri lideri misafir odaklı teknolojisi ile destekliyor.

  • Örneğin MSC for Me uygulaması, her iki gemide de misafirler için yeni sağlık ve güvenlik önlemlerini destekleyecek. Ayrıca konuklar bu uygulamayı, hizmet rezervasyonu yapmak günlük aktivitelerini yönetmek için gerekli olan bilgileri sağlamak üzere kullanabilecek.
  • Buna ek olarak, MSC Grandiosa’daki her misafir ve mürettebat üyesine, gemideki temassız işlemleri kolaylaştıran, ayrıca yakınlık ve temas takibinin yapılabilmesini sağlayan ücretsiz bir MSC for Me bilekliği sağlanacak.
  • Telefonla erişilebilen yeni Bilgi Merkezi ile, konukların bilgi alabilmek için bizzat danışma masasına gitmek zorunda kalmadan, Misafir Hizmetleri’ni arayarak bilgiye erişmelerini sağlanacak.

MSC Cruise Gemilerinde Zengin ve Keyifli Bir Seyahat Deneyimi Hijyen Önlemleriyle Devam Edecek

Sosyal mesafe kuralları ile konuklar tiyatro sahnesinde gerçekleştirilen ödüllü gösteriler, birinci sınıf yemekler, aile aktiviteleri, butik alışveriş, ilgi çekici etkinlikler ve çok daha fazlasını içeren, sağlık ve güvenliklerinin korunduğunu bir MSC Cruises seyahatinden bekledikleri zengin deneyimlerin tadını çıkarmaya devam edecek.

Eğlence ve Etkinlikler: Gemideki etkinlikler ve eğlence yeniden tasarlanarak daha küçük gruplar oluşturabilmek için konukların önceden rezervasyon yapması gerekmektedir. Seyahat boyunca temalı etkinlikler, eğlenceli oyunlar, yetenek gösterileri, fitness ve dans da dahil olmak üzere zengin bir etkinlik programı sunulacaktır. MSC Cruises, gemideki canlı eğlenceler için geniş seçenekler sunmaya devam edecek. Tiyatronun kapasitesi, sosyal mesafeyi sağlamak için azaltılacağından, programlar bu doğrultuda uyarlanacak, ve böylece tüm misafirler çok çeşitli ödüllü şovların tadını çıkarabilecek.

Çocuklar İçin Aktiviteler: Ödüllü çocuk aktiviteleri ve aileler için canlı oyun gösterileri her gün sunulmaya devam edecek. Gençlere yönelik olan alanların daha düşük kapasitede çalışmasından dolayı gemideki yeni alanlar, gençlere çocuklar ve gençler için ayrılacaktır. Kara turuna çıkan ebeveynler, bir gün önceden rezervasyon yaparak çocuklarını gençlik ekibi sorumlularına bırakabilecek. Gençlik ekibi üyesi ile öğle ve akşam yemekleri, MasterChef At Sea Juniors, MSC Dance Crew, Cabin 12006 aile oyun şovu ve web serisi ve LEGO deneyimi gibi en popüler çocuk aktiviteleri ile birlikte devam edecek.

Ortak Alanlar: Restoranlar, barlar ve lounge’larda sosyal mesafeye uyulabilmesi için misafirlere tüm yemekler ve içecekler masalarında sunulacaktır. Açık büfe restoranda, sosyal mesafeyi sağlamak için yeni bir hizmet konsepti benimsenecek ve en üst düzeyde sağlık ve hijyen önlemlerinin uygulanmasını sağlamak için, self servis yerine konukların istedikleri yiyecekler üzeri kapalı bir şekilde masalarına servis edilecektir. Temassız bir deneyim için konuklar, kişisel mobil cihazlarından QR kodunu okutarak restoran ve bar menülerine erişebilecekler.

Sağlık ve cruise seyahati hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

A’dan Z’ye Güvenli Cruise Seyahati Hakkında Merak Edilenler

Pandemi Sonrasında Cruise Seyahati Nasıl Olacak?

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın