Akdeniz & Kuzey Ülkeleri Cruise Turu

Akdeniz & Kuzey Ülkeleri Cruise Turu

>
Akdeniz & Kuzey Ülkeleri Cruise Turu

Akdeniz & Kuzey Ülkeleri Cruise Turu

16 Aralık 2023
image

Kendinizi şımartmak ve heyecan verici deneyimleri tecrübe etmek istiyorsanız Kuzey Ülkeleri cruise turu tam size göre. Kuzey Avrupa, Güney Avrupa ve Akdeniz rotalarının birleşimi olan bu muhteşem seyahat paketi, size cruise turlarının konforu ile unutulmaz bir tecrübe yaşamayı vadediyor.

Kopenhag, Warnemünde, Göteborg, Rotterdam, Southampton, La Coruna, Lizbon, Cebelitarık, Barcelona, Cenova ve Marsilya rotasını takip eden tur programı, Kuzey ülkelerinin soğuk sularından, Akdeniz’in sıcak denizlerine doğru yol alıyor.

Kuzeyin Renkleriyle Tanışın

Kuzey Ülkeleri cruise turu, Baltık Denizi ile Kuzey Denizi arasında yer alan Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan harekete geçiyor. Sakin bir liman şehri olan Kopenhag, istatistiklere göre dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülkelerin başında yer alıyor. Şehirleşmenin en güzel örneğinin yaşandığı bu Kuzey Avrupa şehrinde, modern ve tarihi doku birbirinden ayrı bir şekilde korunuyor. Buraya gelmişken, şehrin sembollerinden biri olan Küçük Deniz Kızı Heykeli’ni, rengarenk binalarıyla meşhur Nyhavn Kanalı’nı, Rönesans mimarisinin esintilerini bulabileceğiniz Rosenborg Kalesi ve Tivoli Bahçeleri’ni mutlaka ziyaret edin.

Şehri kuşbakışı izleyebileceğiniz Rundetaarn gözlem kulesi, Luteryen mezhebinin hakim olduğu kiliseler ve kraliyet ailesinin yaşadığı muhteşem saraylar da bu şehirde görülebilecek diğer popüler destinasyonları oluşturuyor. Farklı lezzetler tatmak ve alışveriş yapmak isterseniz, Nørrebro ve Strøget’e gitmeyi unutmayın.

Baltık Denizi’nin Esintilerine Kulak Verin

Kuzey Ülkeleri cruise turunda uğranacak ikinci güzergah, Batı Almanya’nın Warnemünde şehri oluyor. Baltık Denizi’nin kuvvetli esintilerinin hakim olduğu bu sakin balıkçı kasabasında, yerel dükkanların sattığı rengarenk uçurtmalardan satın alabilir; uçurtma uçurarak çocukluğunuza geri dönüş yapabilirsiniz. Warnow Nehri’nin ağzında bulunan geniş plajda güneşlenebilir veya Alter Strom kanalındaki kiralık bir tekne ile denize yelken açabilirsiniz. Şehrin en iyi panoramik manzarasını seyretmek için deniz fenerini ziyaret edilebilirsiniz.

Turun bir sonraki güzergahı, İskandinavya’nın en büyük limanına sahip İsveç’in Göteborg şehri oluyor. Almanya, Hollanda ve İskoçya kültürlerinin etkilerinin görüldüğü, Gota Nehri üzerine kurulu bir Orta Çağ şehri olan Göteborg’da kanal gezisine çıkabilir, botanik bahçelerini ziyaret edebilir, dünyanın en büyük lunaparkına sahip şehirde eğlence hayatını tecrübe edebilirsiniz.

Köklü Tarihi ve Muhteşem Doğası ile Batı Avrupa

Hollanda’nın ikinci büyük şehri Rotterdam’la beraber, Kuzey Ülkeleri cruise turu gemimiz dümenini Kuzey Avrupa şehirlerinden Batı Avrupa’ya doğru kırmaya başlıyor. II. Dünya Savaşı sonrası yıkılıp yeniden inşa edilen bu şehir, sanat, mimarlık, tarih, denizcilik gibi çok farklı ilgi alanlarında düzenlenmiş bir müzeler şehri. Erasmus Köprüsü, Kübik Evler, Nieuwe, Binnernweg, The Van Oldenbarneveltstraat ve Witte De Withstraat sokakları mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bu şehirde modern yapılar ve doğanın uyumuna tanıklık edebilirsiniz.

Geminizin bir sonraki durağı, Birleşik Krallık’ın güneyinde yer alan ticaret limanı Southampton oluyor. Kökeni taş devrine kadar dayanan antik bir kasaba olan Southampton’da Orta Çağ’dan kalma taş yapılara bayılacaksınız.

Soğuk Denizlerden Sıcak Denizlere Yol Almak

Baltık Denizi’nden Akdeniz’e doğru yol alırken bir sonraki durağınız, İspanya’nın kuzeybatı ucunda, Atlantik Okyanusu üzerinde yer alan La Coruna şehri. Doğal güzellikleri ile sizi kendinize hayran bırakacak bu şehirde Herkül Kulesi, San Anton Kalesi, Atlantik Okyanusu’nda yaşayan köpekbalıkları, ahtapotlar ve tuhaf deniz canlılarını görebileceğiniz Aquarium Finisterrae, Picasso’nun bir zamanlar yaşadığı ve şu an eserlerinin bulunduğu Casa Picasso ve Plaza de Maria Mita meydanı görülecek yerler arasında bulunuyor.

Zengin kültürü ve tarihi ile Avrupa’nın en özel şehirlerinden biri olan Portekiz’in başkenti Lizbon, yedi tepe üzerine kurulu bir Orta Çağ kenti olup; Kuzey Ülkeleri cruise turunun gözde destinasyonları arasında yer alıyor. Burada Belém Kulesi, São Jorge Kalesi, Jerónimos Manastırı, Alfama Bölgesi, Santa Justa Asansörü, Lizbon Okyanus Akvaryumu ve Gulbenkian Müzesi mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Cebelitarık Boğazı’ndan geçerek Akdeniz’e bağlanırken bir sonraki durağınız Cebelitarık oluyor. Cebelitarık’ın muhteşem iklimi ve tarihi sokaklarında İngiliz, İspanyol, Arap ve Yahudi kültürünün bir arada oluşuna tanıklık edebilir, Rock of Gibraltar’da Cebelitarık ve Kuzey Afrika’nın kesişim noktasına bakabilir, Avrupa’da yaşayan tek maymun türü olan makak maymunlarını yakından görebilir, Akdeniz plajlarına girebilir ve az vergi ödeyerek alışveriş yapabilirsiniz.

Kuzey Ülkeleri cruise turunun sonuna gelirken son duraklarınız Barcelona, Cenova ve Marsilya oluyor. İspanya’nın turistik şehri Barcelona’da Gaudi’nin çizimleriyle hayat verdiği Sagrada Familia Bazilikası, Park Güell, Casa Mila (La Pedrera), La Rambla Caddesi, Casa Batllo ve Mercat de La Boqueria gibi muhteşem mimari yapılar, çarşı ve pazarları görebilir; Picasso müzesini ziyaret edebilirsiniz. İtalya’nın gözde liman kenti Cenova’daki mermer saraylar, Piazza Matteotti’deki cadde ve meydanlarını gezebilir ve İtalyan mutfağının tadına varabilirsiniz. Fransa’nın en büyük ve önemli liman kenti Marsilya’da ise şık restoranlarda leziz deniz ürünlerini tadabilir, Akdeniz mimarisinin kalbindeki Vieux Limanı, Le Panier mahallesine uğrayabilir, şık butikler ve Haussmann tipi binaların yer aldığı Joliette bölgesi ve République semtinde alışveriş yapabilirsiniz.

Uğrayacağınız tüm limanlarda dolu dolu ve unutulmaz deneyimler yaşayacağınız Kuzey Ülkeleri cruise turunun detaylarına Cruise Planet üzerinden ulaşabilir, konforlu gemi seyahatinin tadına varabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın