Kışın Deneyimleyebileceğiniz Cruise Rotaları

Kışın Deneyimleyebileceğiniz Cruise Rotaları

>
Kışın Deneyimleyebileceğiniz Cruise Rotaları

Kışın Deneyimleyebileceğiniz Cruise Rotaları

14 Aralık 2023
image

Kış aylarında birbirinden güzel cruise rotalarından birini seçerek güneşe ve denize doğru yolculuk etmek istemez misiniz? Özellikle dünyanın pek çok yeri soğuk havanın etkisi altındayken ılıman iklimiyle hala plajlarında yüzülebilen ve sıcak havanın keyfi çıkartılabilen tropikal yerler, ziyaretçilerin gözde destinasyonları arasında yer alıyor.

Miami – Bahamalar, Miami – Batı Karayipler, Miami – Doğu Karayipler, Dominik Cumhuriyeti -Miami, Jamaika – Cayman Adaları – Meksika – Bahamalar, Meksika – Belize – Honduras – Bahamalar ya da Miami’den yola çıkıp Panama kanalından geçtikten sonra binlerce kilometre uzanan Meksika kıyılarını da görebileceğiniz Miami – San Francisco gibi rotalar, kış mevsimi boyunca ılıman iklimiyle ziyaretçilerin zevkle keşfettiği harika destinasyonlar barındırıyor. Akdeniz havzasındaki Barcelona, Venedik, Marsilya gibi önemli limanlardan başlayan cruise rotaları da Karayipler kadar olmasa da ılıman iklimiyle kış aylarında yapılacak turlar için uygun rotalar arasında bulunuyor. Kış boyunca her Akdeniz destinasyonunda denize girmek mümkün olmasa da müze ziyaretleri, yeme içme imkanları ve kültür sanat etkinlikleri , ziyaretçileri fazlasıyla memnun ediyor. Gelin bu rotalarda uğrayabileceğiniz destinasyonlardan bazılarına ve buralarda yapılabilecek aktivitelere birlikte yakından bakalım.

Miami

Karayip Adaları ve Latin Amerika’ya giden cruise turlarının neredeyse hepsinin çıkış noktası olan ABD’nin Florida eyaletinin en büyük kenti Miami’de hava sıcaklığı kış aylarında 20 derecenin altına nadiren iniyor. Pek çok farklı kültürün bir arada huzur içinde yaşadığı Miami’de özellikle Latin kültürünün etkisi hissediliyor. Kentte uluslararası sanat etkinliklerinden balıkçılığa, su altı sporlarına, gece hayatına ve her bütçe ve damak tadına hitap eden farklı yeme içme mekanlarına kadar keşfedilmeyi bekleyen pek çok şey bulunuyor. Kentin kalbi olarak nitelendirilebilecek Ocean Drive, Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri, Miami Deniz Akvaryumu ve Bayside Marketplace gezilecek başlıca yerler arasında yer alıyor.

Costa Maya

Costa Maya, Meksika’nın Quintana Roo eyaletine bağlı küçük bir turist bölgesi. Bölgenin doğusu ise Karayip Denizi ile çevrili. Bölgedeki Mahahual adlı küçük yerleşim yeri, kilometrelerce uzanan bakir kumsalları, kıyının hemen ilerisindeki mercan resifleri, küçük barları ve restoranları ile her göreni büyüleyen tropikal bir cennet olarak nitelendiriliyor. Costa Maya cruise limanı ise büyük alışveriş merkezleri gibi modern imkanlara sahip. Bölgeden ayrıca Chacchoben ve Kohunlich gibi henüz çok tanınmayan Maya kalıntılarına da ulaşım sağlanabiliyor.

Roatan Adası

Honduras açıklarındaki Roatan Adası, masmavi sularıyla bir yeryüzü cenneti olarak ziyaretçilerini büyülüyor. Özellikle sualtı sporlarıyla ilgilenenlerin yoğun olarak tercih ettiği ada, buna rağmen bakir ve tropikal doğasıyla her türlü ziyaretçiye hitap ediyor.

Bahamalar

ABD’nin Florida eyaletinin güneydoğu kıyısı açıklarındaki Bahama Adaları, aynı isimdeki başkentin de bulunduğu Nassau, Andros, Büyük Bahama, Eleuthera ve küçük adalardan oluşuyor. Ada kültürünü yakından tanıyabileceğiniz Nassasu Straw Market, masmavi sularla sevimli domuzlarla yüzülen ünlü Domuz Plajı, Fort Charlotte, Spanish Wells, Arawak Cay, korsanların tarihini öğrenebileceğiniz tematik müzeler, yunus gösterilerinin yapıldığı eğlence parkları, casinolar ve beyaz kumlu sayısız plaj, Bahamalar’da sizleri bekliyor.

Cozumel

Meksika’nın doğusunda yer alan Cozumel, ülkenin en büyük adası ünvanını gururla taşıyor. Adanın tek şehri San Miguel, hediyelik eşya dükkanları, restoranları, barları ve müzeleriyle ziyaretçiler için pek çok cazibe noktasına sahip. Adada büyüleyici güzellikte plajlar ve Maya uygarlığının kalıntılarının bulunduğu ören yerleri de gezilecek yerler arasında bulunuyor. Maya kültürünün tanıtıldığı çeşitli müzeler ve tema parklarını da adada bulabilirsiniz.

Kış cruise rotaları hakkında detayları Cruise Planet cruise arama motorunda bulabilir, destinasyonlar, gemi şirketleri, balayı turları ya da çocuk dostu turlar gibi konularda ihtiyaç duyduğunuz her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın