Kazan Nehri Boyunca Zamanda Yolculuk

Kazan Nehri Boyunca Zamanda Yolculuk

>
Kazan Nehri Boyunca Zamanda Yolculuk

Kazan Nehri Boyunca Zamanda Yolculuk

12 Aralık 2023

Tataristan’ın başkenti olan Kazan’la aynı ismi taşıyan Kazan Nehri, ziyaretçilerine masalsı bir yolculuk vadediyor. Rusya gemi turları arasında oldukça popüler olan Kazan Nehri cruise turları, sizi adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor diyebiliriz. Rusya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine yakından şahit olacağınız, eski köyleri keşfederken fotoğraf makinenizi elinizden düşüremeyeceğiniz bir yolculuktan bahsediyoruz. Kazan Nehri boyunca keşfedeceğiniz güzelliklerden bahsedelim biraz da…

1- St. Petersburg

Sadece Rusya’nın değil, dünyanın en masalsı şehirlerinden biri St. Petersburg. Rusya’yı tanımak, bırakın tanımayı bu ülkeyi yaşamak istiyorsanız kesinlikle bu beyaz şehri gezilecek yerler listenize almanız gerekiyor. Kazan Nehri boyunca göreceğiniz önemli duraklardan biri olan St. Petersburg’da; Hermitage Müzesi, Nevsky Prospekt Caddesi, Kazan Katedrali, Yeniden Diriliş Kilisesi, Gostiny Dvor Çarşısı ve Aziz Isaac Katedrali gibi önemli noktaları görme şansına erişeceksiniz. Hele bir de “Beyaz Geceler” dönemine denk gelirseniz, unutulmaz bir keşif gezisi yaşamış olacağınızı garanti ediyoruz.

2- Moskova

Rusya’da bir masalsı şehir daha; Moskova! Rusya’nın başkenti olan Moskova, Kazan Nehri cruise turunun önemli durakları arasında yer alıyor. Yazarları ve sanatçılarıyla yakından bildiğimiz, sarayları ile bizleri mest eden Moskova, aynı zamanda romantik atmosferi ile de dikkat çekiyor. Bu masal şehrine ayak bastığınızda Kızıl Meydan’ı ve Kremlin Sarayı’nı görmeden Moskova’dan dönmeyin deriz! Sayısız müzeye de ev sahipliği yapan Moskova’da sizi harika bir müze turunun beklediğini de belirtelim.

3- Nijniy Novgorod

Rusya’nın en büyük beşinci şehri olma özelliği taşıyan Nijniy Novgorod, Kazan Nehri gezilerinin önemli duraklarından biri. Ünlü dünya klasikleri yazarlarından Maksim Gorki’nin de doğduğu şehir olan Nijniy Novgorod, Sovyetler Birliği döneminde Gorki ismiyle de anılıyordu hatta. Nijniy Novgorod ziyaretiniz sırasında; müze olarak hizmet veren Maksim Gorki Evi’ni, Avrupa’nın en çok basamaklı merdiveni olan Çakalov Merdiveni’ni, Rajdesvenskaya Kilisesi’ni ve Pechersy Manastırı’nı görmeyi ihmal etmeyin. Şehrin turistik ve tarihi değerini anlamanız için size şu bilgiyi de verelim; Nijniy Novgorod, 99 kütüphaneye, 14 tiyatroya ve 8 büyük müzeye ev sahipliği yapıyor.

4- Kazan

Tataristan’ın başkenti olan Kazan, önemli bir Müslüman nüfusu ve İslami kültürü barındırıyor günümüzde. Kur’an’ın ilk kez basıldığı şehir olarak bilinen Kazan, kültürel miraslarıyla kesinlikle en görülmeye değer duraklardan biri Kazan Nehri turu sırasında. Şehirde sayısız tarihi cami yer alıyor. Geziniz sırasında mutlaka birkaç tanesini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca kendine özgü ahşap mimarileriyle ön plana çıkan Tatar köylerini ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kazan Kremlini’ni de gezi listenize dahil etmeyi unutmayın.

5- Volgograd

Kazan Nehri gemi turlarının önemli duraklarından biri de Volgograd. Rusya’nın önemli şehirlerinden biri olan Volgograd, tarihi zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de göz dolduruyor. Pek çok huzurlu doğal alana ev sahipliği yaşan şehirde; Elton Gölü’nde günbatımını izleyebilir, Vatan Çağrıları Heykeli, Stalingrad Savaşı Müzesi, Pavlov’un Evi gibi önemli tarihi noktaları keşfedebilir ve Volga-Don Kanalı turlarına katılabilirsiniz.

6- Saratov

Rusya’nın önemli şehirleri arasında gösterilen Saratov, özellikle kültürel ve tarihi anlamda oldukça doyurucu bir keşif gezisi sunuyor diyebiliriz. Rusya’nın en eski tiyatrolarından birine ev sahipliği yapan şehirde harika tarihi ve doğa manzaraları bulunuyor. Saratov geziniz sırasında; Holy Trinity Katedrali’ni, Radischev Sanat Müzesi’ni ve Saratov Etnografi Müzesi’ni mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

7- Astrakhan

Yine Rusya’nın önemli şehirlerinden biri olan Astrahan da, Kazan Nehri geziniz sırasında keşfedeceğiniz duraklardan biri. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şehir, kültürel açıdan da oldukça doyurucu bir keşif gezisi sunuyor. Astrakhan seyahatiniz sırasında; Alman Lüteriyen Kilisesi’ni, Astrakhan Kremlin’i ve PM Dogadin Devlet Sanat Galerisi’ni görmeyi ihmal etmeyin deriz.

 

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın