Hangi Kabin Tipi Size Uygun?

Hangi Kabin Tipi Size Uygun?

>
Hangi Kabin Tipi Size Uygun?

Hangi Kabin Tipi Size Uygun?

13 Aralık 2023
image

Bir cruise seyahati planlamak birçok şeyi düşünüp karar vermeniz gerekecektir. Aklınızı en çok karıştıran konulardan birisi ise, bütçenize ve yaşam tarzınıza göre en iyi kabini seçmek olabilir. Peki cruise gemilerinde bulunan kabin türleri nelerdir ve kabinlerin bulunduğu yerler yolculara ne gibi avantajlar sunar? Gelin şimdi hangi kabin tipi size uygun içeriğimizi incelemeye başlayalım. Keyifli okumalar.

Gemi Kabini Türleri Nelerdir?

  • İç Kabin: Dışarıya açılan penceresi olmayan en küçük oda
  • Dış Kabin: Dışarıya bakan bir penceresi veya lumbozu (yuvarlak bir pencere) bulunan, genellikle bir iç kabine benzer boyutta veya biraz daha büyük olan bir oda; okyanus manzarası olarak da bilinir
  • Balkonlu Kabin: halka açık bir güverteye çıkmadan dışarı çıkmanıza izin veren bir verandaya sahip bir oda
  • Süit: Genellikle ayrı oturma ve uyku alanlarına ve çok çeşitli ekstra olanaklara ve avantajlara sahip daha büyük bir kabin

Size En Uygun Yolcu Gemisi Kabinini Nasıl Seçebilirsiniz?

Bir yolcu gemisinde en iyi kabini seçmek, kesinlikle kişisel bir seçim meselesidir; maliyet ve konum, karar verirken birincil faktördür. En alt katlarda bulunan bir iç kabinde de harika vakit geçirebilirsiniz. Bununla birlikte, pencereli veya daha iyisi balkonlu bir dış kabin, seyir deneyimini çok daha iyi ve daha keyifli hale getirir. İyi bir kitapla balkonda oturmak ya da sadece dışarı çıkıp deniz havasını soluyabilmek, cruise tatilini bir otel tatilinden huzurlu bir tatil deneyimine dönüştürür.
Karada geçen yoğun bir günün ardından bir inzivaya çekilebileceğiniz bir kabine sahip olmak, cruise seyahatinizi benzersiz kılacak en önemli etmenlerden bir tanesidir.

Her ne kadar cruise seyahatini ilk kez deneyimleyecekler için en uygun fiyatlı kabin için rezervasyon yaptırmaları tavsiye edilse de, herkes için pek bu doğru değildir. Yedi günlük veya daha uzun bir yolculuk yapıyorsanız, denizde odanızda dinlenmek, film izlemek veya kestirmek isteyebileceğiniz günler olacaktır. Bir yolcu gemisinde kamaranız, her şeyden ve herkesten uzaklaşabileceğiniz tek yerdir. Bir kabin tipi seçmek, nerede ve hangi gemide seyir yapılacağına karar vermek kadar kişiseldir.

Kabinler Fiyatları Etkiliyor Mu?


Fiyat kesinlikle dikkate alınması gereken bir konudur, ancak tatil süreniz sınırlıysa, yaşam tarzınıza daha uygun bir kabin almak için daha fazla ödeme yapmaya istekli olabilirsiniz. En iyi tavsiye, yolcu gemisi kabinleri hakkında bilgi sahibi olmak ve sizin için doğru kararı vermektir. Bir balkon (veranda) kabini, size bir iç kabin fiyatına göre yüzde 25’ten neredeyse iki katına çıkaracaktır. Sık sık cruise tatiline çıkanlar iç kabinde kalmayı tercih eder. Daha sınırlı bir zamanı olanlar ise, bir balkon veya bir süitte kalmayı tercih edebilir. Balkon iç mekanın yerini aldığı için balkon kabinleri bazen sadece pencereli kabinlerden çok daha küçüktür. Oda büyüklüğünün sizin için balkondan daha önemli olup olmadığını, seyahatiniz için rezervasyon yaparken kontrol ettiğinizden emin olmalsınız.


Standart Yolcu Gemisi Kabinleri – İç Kabinler (Lomboz veya Penceresiz)


Günümüzde birçok yolcu gemisinde, fiyat farkı lokasyon olmak üzere, benzer boyut ve olanaklara sahip standart kabinlere sahiptir. Bir ana akım yolcu gemisindeki en uygun fiyatlı kabinler, iç kabinlerdir.

  • Çoğu yolcu gemisi nispeten yeni olduğundan veya yenilenmiş olduğundan, bu kabinlerde genellilikle birleştirilebilen ikiz yataklar bulunur. Kamaralarda duvardan duvara halı, bireysel kontrollü klima / ısıtma, şifonyer veya saklama alanı, dolap, telefon ve uydu televizyon bulunmaktadır.
  • Televizyonda genellikle kıyı gezileri hakkında veya misafir konuşmacılardan ve filmlerden bilgi yayınlamak için haberler, sporlar, yerel gemi içi kanallar bulunur. Bazı kabinlerde VCR veya DVD oynatıcı bulunur ve bazı televizyonlarda ayrıca radyo / müzik kanalları da vardır.
  • Kabinlerde genellikle ufak bir masa, okuma lambaları ve bir sandalye bulunur. Çoğu modern yolcu gemisinde saç kurutma makinesi bulunur, bu nedenle evden bir tane getirmenize gerek kalmaz.
  • Bazı standart kamaralarda kişisel kasalar, masa, sandalyeli masa, açılır kapanır koltuk, mini buzdolabı ve hatta İnternet erişimi bulunur, ancak bu genellikle ortak İnternet salonununda bulunan intertten çok daha pahalıdır.
  • Seçeceğiniz cruise şirketinin broşüründe veya web sitesi genellikle kabinlerde hangi olanakların bulunduğunu belirtilir.
  • Standart kabin banyoları genellikle küçüktür ve çoğunda sadece duş vardır (küvet yoktur). Duş genellikle iyi su basıncına sahiptir ve tek şikayet küçük boyutudur. Banyoda ayrıca lavabo, tuvalet rafları ve uçakta olduğu gibi gürültülü vakumlu tuvalet vardır. Banyolarda ayrıca mayonuzu veya el çamaşırlarınızı kurutmak için genellikle geri çekilebilir bir çamaşır ipi bulunur.

Standart Yolcu Gemisi Kabinleri – Dış Okyanus Manzaralı Kabinler (Lombar veya Pencere)

Çoğu zaman okyanus manzaralı standart kabinler ve iç kabinlerle boyut ve yerleşim açısından neredeyse aynıdır. Tek farkı bu kabinlerde pencerenin olmasıdır. Modern gemilerin çoğunda lumboz yerine büyük pencereler vardır, ancak bu pencereler açılamaz. Yani odanızda bir deniz meltemi olsun istiyorsanız, bir balkonlu kabini tercih etmeniz gerekecektir. Bazı gemilerde hem *lomboz kabinleri hem de pencereli olanlar vardır. Lombar kabinler en alt güvertelerdedir ve fiyat olarak daha uygundur.


*Lomboz: Aydınlatma veya havalandırma için açılmış yuvarlak kapaklı pencerelerdir.

Balkonlu veya Verandalı Kabinler

Bir dış kabinin üstündeki bir sonraki adım, balkonlu (veranda) kabindir. Bu kabinlerde, dışarıya erişmenizi sağlayan sürgülü cam veya Fransız kapılar vardır. Sürgülü kapılar ayrıca kabinin herhangi bir yerinden dışarıyı görebileceğiniz anlamına gelir, yani yatağa uzanırken de dışarıdaki okyanusu görebilirsiniz. Genellikle balkon kabinleri de standart kabinlerden daha büyüktür ve bazıları mini süit olarak nitelendirilir. Bu büyüklük, çift kişilik bir koltuk veya açılır kanepeli küçük bir oturma alanına sahip oldukları anlamına gelir. Mini süitlerde genellikle uyku ve oturma alanlarını ayırmak için çekilebilen bir perde bulunur. Bu özellik, farklı uyku alışkanlıklarına sahip çiftler (veya arkadaşlar) için idealdir. Erken kalkanlar oturma alanında veya balkonda oturabilir ve sabahın erken saatlerinde gün doğumunun tadını diğerlerini uyandırmadan çıkarabilirler.

Balkonlu kabinlerin çoğunda, özel olarak uzanıp güneşlenebileceğiniz bir şezlong için yeterince büyük verandalar yoktur. Balkonlar genellikle dardır, iki sandalye ve küçük bir masanın sığabileceği şekilde dizayn edilmiştir. Eğer daha geniş bir balkon istiyorsanız, geminin arkasında yer alan kabinlere bakmalısınız.

Suitler

Bir süit kabinde; küçük bir oturma alanı, yatağı oturma alanından ayırmak için bir perde veya ayrı bir yatak odası bulunur. İsim biraz yanıltıcı olabileceğinden, rezervasyon yapmadan önce kabin düzenlerini sormak ve bunlara bakmak önemlidir. Süitlerde neredeyse her zaman balkon bulunur. Süitler daha büyüktür ve çoğunda küvetli daha büyük banyolar vardır. Bir süit, diğer kabin kategorilerinde bulunan tüm olanaklara sahiptir ve hatta sizin için bir çalışan da yolculuğunuz boyunca size yardımcı olacaktır. Süitler tüm şekil, boyut ve konumlarda bulunabilir.


Gemide Bulunan Kabin Yerlerine Yakından Tanıyalım

Kabin konumu, gemi kategorisinde boyut ve tip dışında üçüncü büyük faktördür. Bazen yolcu gemi şirketleri, yolculara “garantili” bir kabin sunar, bu da belirli bir kabin yerine bir kategori için ödeme yaptığınız anlamına gelir. Bir garanti kabini, belirli bir kabin seçmekten daha ucuz olabilir, ancak size istediğiniz yeri vermeyebilir. Yani garantili kabin şıkkını seçtiğinizde kabin seçme işini cruise firmanıza bırakıyorsunuz. “Garantili” bir kabin (veya herhangi bir kabin) ayırtmadan önce araştırmanızı yaptığınızdan emin olmalısınız. Ödediğiniz ücret karşılığında aldığınız değerden memnun olabilirsiniz, ancak aynı kategorideki diğer kabinler çok daha iyi konumlarda ise hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Güverte planlarını incelerken, kabininizin üstünde, altında veya yanında ne olduğunu kontrol ettiğinizden emin olun. Örneğin, bir dans pistinin altına yerleştirilmiş bir kabin çok gürültülü olabilir! Ayrıca, bir gezinti güvertesindeki okyanus manzaralı bir kabinin önünden geçen çok sayıda yaya trafiği olacaktır.


Alt Güvertede Bulunan Kabinler

En alt güvertelerdeki iç kabinler genellikle en uygun fiyatlı yolcu gemisi kabinleridir. Alt güverte kabinlerin iyi yanı da dalgalı denizlerde daha az sarsıntı hissi yaratmasıdır. Alt kabinler aynı zamanda havuz ve salonlar gibi ortak alanlardan da en uzak olan kabinlerdir. Bu nedenle, standart iç kabinlerin hepsi bir gemide aynı boyutta ve düzende olsa bile, daha düşük alt katlardaki güvertede kalmayı seçerek tasarruf edebilirsiniz. Alt güvertelerdeki kabinlerde karşılaşabileceğiniz iki sorun, motor gürültüsü ve çapa gürültüsüdür. Eğer kabininiz geminin önüne yakınsa, demir atıldığında gemi bir mercan resifine çarpmış gibi ses çıkarabilir. Daha yeni gemiler daha az motor gürültüsüne sahip olma eğilimindedir ve stabilizörler geminin hareketini bastırır, ancak her durumda günde birkaç kez geminin çapa atarken çıkardığı sesi duyabilirsiniz.

Yüksek Katlarda Bulunan Kabinler

Üst güvertelerdeki kabinler genellikle alt güvertelerdekilerden daha pahalıdır. Bu kabinler havuza ve güneşlenme güvertelerine daha yakın olduğundan, bu olanakları kullanmayı planlayan sıcak havalarda seyahat edenler için daha caziptir. Ayrıca yüksek katlarda bulunan kabinler daha iyi panoramik manzaralar sunmaktadır. Fakat yüksek katlarda bulunan kabinlerde gemi sarsıntısı biraz daha fazla hissedilebilir, bu nedenle deniz tutmasına kaşrı hassas olan olanlar daha yüksek güvertede bulunan kabininden kaçınmak isteyebilir.


Orta Kat Kabinleri

Geminin ortasında yer alan standart kabinler, merkezi konumları ve daha az hareket etmeleri nedeniyle iyi bir seçim olacaktır. Geminin orasında yer alan kabinler tutmaya meyilli olanlar için mükemmeldir. Fakat güvertede bulunan kabinler yürüyüş parkurlarına yakın olduğu için insan trafiği de sessizlik arayanları rahatsız edebilir. Bazı yolcu gemileri geminin ortasında bulunan kabinler için biraz daha fazla ücret alır veya bu kabin tipleri ayrı bir kategoride bulunur. Eğer geminin ortasında yer alan bir kabinde kalmayı düşünüyorsanız, cankurtaran sandallarının yerini kontrol ettiğinizden emin olun. Bu tarz nesneler görüşünüzü engelleyebilir ve kaldırıldığında veya indirildiğinde gürültülü olabilirler.


Pruva (Forvet) Kabinleri

Geminin ön tarafındaki kabinler deniz yıolculuğu sevenler ve bu yolculuktan kaynaklı sğalık problemi yaşamayanlar için idealdir. Çünkü ön taraftaki kabinler daha fazla rüzgar alacaktır. Özellikle dalgalı denizlerde pruva kamarasında seyahat etmek kesinlikle heyecan verici olabilir.


Kıç (Arka) Kabinler

Eğer kamaranızla birlikte geniş bir balkon istiyorsanız, geminin arka tarafında bulunan kabinler size uygun olacaktır. Bu kabinler ayrıca panoramik manzaralar da sunar. Geminin kıç tarafındaki kabinler, merkezi konumdaki kabinlere göre daha fazla, ancak öndeki kamaralara göre daha az sarsıntı hissine sahiptir. Arka kabinlere dair bir dezavantaj ise, bazen dinlenme salonlarında veya restoranlarda bulunan yolcular, arka kamaralarındaki balkonlarına izleyebilirler. Bu durum da mahremiyet sorunlarına yol açabilir.
Doğru bir kabin seçmek için önce geminin güverte planlarının düzenini ve mimarisini inceleniz faydalı olacaktır. Gelin şim Cruise rezervasyonu yapacağınız şirketin çalışanları bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Kabin seçimi yaparken sizin için neyin önemli olduğunu düşünün ve maliyet farklarını da her zaman göz önünde bulundurun. Eğer tatil süreniz sınırlıysa daha iyi bir kabin için bütçenizi arttırmayı tercih edebilirsiniz. İyi yolculuklar.

Şu içerikler de ilginizi çekebilir:

İlk Kez Gemi Turu Yapacaklara Öneriler
Cruise Kabininde Neler Bulunur?

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın