Hamileler İçin 8 Adımda Cruise Tatili

Hamileler İçin 8 Adımda Cruise Tatili

>
Hamileler İçin 8 Adımda Cruise Tatili

Hamileler İçin 8 Adımda Cruise Tatili

13 Aralık 2023
image

Ailenize yeni bir kişinin gelişini kutlamak hem de dinlendirici ve eğlence dolu bir cruise tatili yapmaya ne dersiniz? Hamileyken cruise seyahati yapılabilir mi diye merak ediyor olabilirsiniz. Size mutlu bir haberimiz var; hamile olmanız seyahat tutkunuzdan vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Aslında, hamileyken bir cruise tatili yapmak, rahatlıkla seyahat etmenin ve tek bir yolculukta çeşitli yerleri ziyaret etmenin harika bir yoludur.

Üstelik cruise firmaları rezervasyondan önce doktorunuzun onayı alarak tatilinizin herkes için güvenli ve sağlam olmasını sağlar. Hamileler için cruise tatili hakkında merak ettikleriniz bilmeniz gerekenler hakkında sizler için ayrıntılı bir klavuz hazırladık. Keyifli okumalar.

1-Hamileler Cruise Tatili Yapabilir Mi?

Hamileler, hamileliğin 24. haftasına kadar cruise gemilerinde seyahate etmenin tadını çıkarabilirler. Bununla birlikte geçmiş zamanlarda hamileliğinizle ilgili herhangi bir sorun yaşadıysanız, seyahat etmeden önce doktorunuzla konuşmak her zaman daha güvenlidir.

2-Neden Hamileler Gebeliklerinin 24. Haftasından Sonra Gemiye Binemez?

Çünkü gebeliklerde 24 haftadan sonra erken doğum gibi riskli durumlar oluşabilir.

3-Gemide Mide Bulantısı Hissederseniz Ne Yapmalısınız?

Hamile olmasanız bile, seyir halindeyken bulantı hissetmeniz normaldir. Bazı yolcular, gemideyken deniz tutması rahatsızlığını yaşayabilir. Bu, görme ve iç kulak duyularınız dengesiz olduğunda meydana gelebilecek bir durumdur.

Hamile kadınlar için deniz tutması veya erken hamilelik sırasında ortaya çıkabilecek standart bulantı kötü bir mide bulantısı nöbetine yol açabilir. İyi haber şu ki, gemide deniz tutmasını hafifletmek için dinlenme odaları, zencefilli şekerler, hareket hastalığı ilaçları ve akupresür bantları dahil olmak üzere birçok doğal çözüm bulunuyor. Her zaman olduğu gibi, hamileliğiniz sırasında herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuzla danışmanız faydalı olacaktır.

4- Cruise Tatili Sırasında Hastalanırsanız Ne Olur? Gemide Tıbbi Bakım Var mı?

Yolculuğunuzu rezerve etmeden önce doktorunuza danışın (seyahat etmeyi planladığınız destinasyonlarla birlikte). Eğer herhangi bir hamilelik komplikasyonu yaşadıysanız, geçmişte erken doğum yaptıysanız veya ikiz bebek bekliyorsanız, tatil planlarınızı yeniden düşünmeniz sağlığınız açısından daha güvenli olacaktır.

Cruise gemilerinde eğlence merkezlerinin yanı sıra; bir doktorun ve tıbbi personelin hizmet verdiği, donanımlı Sağlık Merkezleri bulunmaktadır. Gemide Sağlık Hizmetleri Nasıl Veriliyor? içeriğimizi inceleyerek konu hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

5-Cruise Tatilinizde Seyahat Sigortası Yaptırmalı Mısınız?

Kesinlikle. Bir sağlık sigortası bileşeniyle seyahat sigortası almak – özellikle de hamileyken – tatilin en önemli unsurları arasında yer alır.

6-Hamileler Cruise Seyahati Boyunca Neler Yapabilir?

Cruise tatili sırasında seçenekleriniz sınırsızdır! Hamileyken bir yolculuğa çıkmak, gemideki en iyi etkinliklerden ve eğlence seçeneklerinden bazılarını kullanma yeteneğinizi sınırlamaz.

7-Cruise Gemilerinde Hamileler İçin Uygun Yemekler Bulunur Mu?

Cruise gemilerinde birbirinden lezzetli yiyecekler bulunuyor. Cruise gemilerinde bulunan Ana Yemek salonundaki birinci sınıf menüden özel restoranlarımızdaki lezzetlere kadar şımartmak için çeşitli seçenekler bulabilirsiniz.

Fakat sizin de bildiğiniz üzere hamile kadınların mutlaka uyması gereken bazı gıda kısıtlamaları vardır. Sağlık kuruluşları, hamile kadınlara aşağıdaki yiyeceklerden kaçınmasını tavsiye etmektedir: Çiğ etler, şarküteri etleri, yüksek cıva seviyesine sahip balıklar, tütsülenmiş veya çiğ deniz ürünleri ve kabuklu deniz ürünleri, çiğ yumurtalar ve pastörize edilmemiş peynirler. Ayrıca hamile kadınların kafein alımını sınırlamaları ve alkol tüketiminden kaçınmaları önerilir.

Cruise tatilinizde yatakta kahvaltı etmek ya da gece geç saatlerde istek duymak istiyorsanız, oda servisi hizmeti alabilir ve odanızın konforunda sabah ya da gece geç saatlerde yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz.

8-Hamileler Kara Gezilerine Katılabilir Mi?

Kıyı gezileri, cruise tatilinizdeki varış noktalarının her birini keşfetmenin harika ve kolay bir yoludur. Gemilerin durduğu limanlarda hafif seviyeden zorlu seviyeye sahip çeşitli kıyı gezileri size bekliyor olacak. Cruise tatilinizde şehrin en popüler simge yapılarına ve öne çıkan noktalarına götüren rehberli bir yürüyüş veya sürüş turuna çıkabilir ya da kıyıya yakın yerlerde yüzme keyfi yapabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın