A’dan Z’ye Güvenli Cruise Seyahati Hakkında Merak Edilenler

A’dan Z’ye Güvenli Cruise Seyahati Hakkında Merak Edilenler

>
A’dan Z’ye Güvenli Cruise Seyahati Hakkında Merak Edilenler

A’dan Z’ye Güvenli Cruise Seyahati Hakkında Merak Edilenler

13 Aralık 2023
image

Artık cruise seyahati düzenleyen şirketler; tatili güvenli, sağlıklı ve keyifli bir hale getirecek bir çok önemli hayata geçirmeye başladı. Pandemi sonrasınra seyahat severlerin ve çalışanların sağlığının en önemli konu haline geldiği şu günlerde cruise firmaları da kapsamlı önlemleri düzenli olarak güncelliyor. Peki cruise şirketleri hangi tatilinizi güvenli hale getirecek hangi önlemleri aldı, pandemi sonrasında cruise tatili nasıl olacak? Gelin A’dan Z’ye Güvenli Cruise Seyahati Hakkında Merak Edilenler adlı içeriğimizi inceleyemeye başlayalım.

Cruise Tatili Öncesinde Rezervasyon ve Bilgilendirme Nasıl Yapılacak?

İlk olarak bir cruise gemisinde seyahat edebilmek için rezervasyon gereklidir. Pandemi sonrasında ise cruise firmaları rezervasyon hakkında kendilerine bir yol haritası çıkardı. Madde cruise seyahatinde rezervasyon ve bilgilendirme süreci şöyle işleyecek:

  • Rezervasyon işlemi ek bilgilerle güncellenecek. COVID-19 salgınına bağlı güncel duruma istinaden tüm misafirlerin iletişim bilgilerinin toplanması zorunlu hale gelecek.
  • Gemi içerisindeki etkileşimi azaltmak ve ortak alan güvenliğini sağlamak adına, gemide sunulan hizmetler için seyir öncesi rezervasyon yaptırılması teşvik edilecek.
  • Gemiye biniş gününde sorunsuz ve temassız bir işleyiş için web check-in işlemlerinin önceden yapılmış olması önemle tavsiye edilmektedir.

Pandemi Sonrasında Cruise Gemilerine Binişlerde Hangi Prosedürler Uygulanacak?

Cruise tatilinde bir başka önemli konu, pandemic sonrasında cruise gemilerine binişlerde hangi prosedürlerin uygulanacağı. Belirtilen son güncellemeler doğrultusunda gemilere biniş esnasında bu tedbirler ve güvenlik önlemlerine dikkat edilecek:

  • Zorunlu bir sağlık anketi (Seyirden önce gönderilmiş ve misafirler tarafından doldurulmuş) ve temassız ateş ölçer ile, gemiye binmeden önce kapsamlı bir sağlık taraması sağlanmış olacak.
  • Gemideki yüksek standartları takiben, teması en aza indirgemek ve sorumlu sosyal mesafeyi ve gelişmiş sanitasyon önlemlerini mümkün kılmak adına, limana varış süreleri ve gemiye biniş süreçleri yeniden tasarlanacak.
  • Gemiye binmeden önceki 14 gün içinde, ateş veya titreme, öksürük veya nefes alma güçlüğü benzeri semptomlar ve grip gibi hastalık belirtileri gösteren ve şüpheli veya onaylanmış bir COVID-19 vakası ile teması olmuş herhangi bir misafire biniş izni verilmeyecek.

Cruise Gemilerindeki Temizlik ve Hijyen Nasıl Sağlanacak?

Artık cruise seyahati şirketleri, standart temizlik prosedürlerini farklılaştırıp yükseletti. Gelin cruise gemilerinde yapılan temizlik işlemlerine madde madde bakalım:

  • Bakteri ve virüsleri öldürmek için elektrostatik püskürtücüler ve hastane sınıfı dezenfektan ürünlerinin kullanımı dahil yeni sanitasyon yöntemleri uygulanacak.
  • Tüm gemide, yüksek insan trafiğinin olduğu ve sık temas edilen tüm alanlar, iyi eğitimli temizlik personelleri tarafından gün içinde daha sık temizlenecek ve ortak kullanım alanları her gece dezenfekte edilecek.
  • Kabinler, düzenli olarak temas edilen yüzeylere dikkat edilerek ve seyir sonunda ilave derin temizlikler ile günde iki kez temizlenecek.
  • UV-C ışık teknolojisi (tüm mikropların% 99.97’sini öldüren) ile dezenfekte edilmiş tüm kabinlere ve ortak kullanım alanlarına % 100 harici temiz hava sağlanacak, kabinler arasında ve gemi içinde hava dolaşımı olmayacak.

*Sanitasyon: İnsan sağlığının iyileştirilmesi, korunması ve tekrar kazanılması için gerekli olan koşulların sağlanma işlemidir.

Konu hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz Cruise Gemilerindeki Temizlik Prosedürleri Hakkında Merak Edilenler içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Cruise Tatili Sırasında Tıbbı Hizmetler Nasıl Verilecek?

Sağlıkla ilgili endişeleri olan cruise severler için, bir yolcu gemisindeki tıbbi seçenekler oldukça önemlidir. Pandemi öncesinde de cruise gemilerinde eğlence merkezlerinin yanı sıra; bir doktorun ve tıbbi personelin hizmet verdiği, donanımlı Sağlık Merkezleri bulunuyordu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra tıbbi ekipler ve hizmetler arttırldı. Buna göre gemilerde artık şu kurallar uygulanacak:

  • Tüm misafirler içn sürekli sağlık takibi sağlanacak.
  • Gemideki nitelikli tıbbi personel sayısı arttırılacak ve karada yer alan Tıbbi Ekip ile hepsi, COVID-19 ile ilgili herhangi bir durumda yerel yetkililerle birlikte aktif hale getirilecek bir planı uygulamaya yönelik eğitilecek.
  • COVID-19 test ekipmanı ve ventilatörleri içeren tam donanımlı Tıp Merkezi bulundurulacak.
  • Tıp Merkezinde grip benzeri semptomları olan herhangi bir misafir için ücretsiz tedavi mevcut olacak
  • Şüpheli vakalar için kapsamlı izolasyon prosedürleri ve izolasyon bölgeleri için ayrı hava beslemesi yapılacak.
  • Sürekli sağlık izleme ve ateş ölçüm kontrollerine ek olarak, gemiye binişten önce yapılan testler de dahil olmak üzere kapsamlı tarama ve tıbbi controller gerçekleştirilecek.
  • Tüm mürettebat, gerektiğinde yüz maskeleri ve eldivenler gibi koruyucu ekipmanlarla hizmet verecek.
  • Yeni geliştirilmiş protokol konusunda tüm mürettebat için kapsamlı eğitimden geçirilecek.

Gemide Sağlık Hizmetleri Nasıl Veriliyor? içeriğimizi okuyarak konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Pandemi Sonrasında Cruise Seyahati Nasıl Olacak?

Cruise seyahati şirketleri, konukların ve mürettebatın sağlığının ve güvenliğinin korunmasını sağlarken, kusursuz tatil deneyimine önem veriyor. Örneğin MSC Cruises firması, konukların sorumlu sosyal mesafeyi uygulayabilmelerini sağlayacak etkinlikler düzenleyecek. Misafirler; ödüllü şovlar, birinci sınıf yemekler, geziler, aile aktiviteleri, butik alışverişler, güzellik ve fitness hizmetleri, ilgi çekici etkinlikler ve çok daha fazlası dahil olmak üzere zengin deneyimlerin keyfini çıkarmaya devam edecek.

Gemilerin Restoran, Bar ve Salonlarında Hizmet Nasıl Verilecek?

Firmalar riskleri en aza indirmek için cruise firmaları yiyecek ve içecek hizmetleri sipariş etme, hazırlama, teslim etme, tüketme ve ödeme süreçlerini yeniden revize etti.

Gemilerin ortak alanlarında verilen hizmetler, sosyal mesafeye göre uyarlanacak olup tüm yemekler ve içecekler masalarında misafirlere sunulacak. Self-servis büfesi geçici olarak kullanılamayacak, ancak gün boyunca paket servis için seçenekler olacak.

Cruise Gemilerinde Eğlence ve Aktiveteler Nasıl Düzenlenecek?

Daha küçük gruplar halinde yeni tasarlanmış aktiviteler, temalı etkinlikler, eğlenceli oyunlar, çocuk ve aile aktiviteleri, yetenek şovları, fitness, dans, spor ve daha fazlası tanıtılacak.

Tiyatro gösterileri, Eğlence, Çocuk kulübü ve aktiviteleri ön rezervasyon ile sağlanacaktır. Misafirler arasında uygun sosyal mesafeyi sağlamak için Tiyatronun kapasitesi azalacak, şovların daha fazla performansı sunulacak ve gemi etrafında canlı olarak yayınlanacak.

Gemilerin Açık Alan ve Havuzlarında Hangi Güvenlik Önlemleri Alınacak?

Tüm açık güverteler erişilebilir ve havuzlar, jakuzi, aquapark mevcut olacak, sosyal mesafeyi sağlamak için doluluk oranları azalatılacak. Şezlonglar kümeler halinde ayrılacak, her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek ve her gece daha derin bir sanitasyon gerçekleştirilecek.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın