Gemilerde Uygulanan Bagaj Prosedürleri Nelerdir?

Gemilerde Uygulanan Bagaj Prosedürleri Nelerdir?

>
Gemilerde Uygulanan Bagaj Prosedürleri Nelerdir?

Gemilerde Uygulanan Bagaj Prosedürleri Nelerdir?

13 Aralık 2023
image

”Gemiye ne kadar bagaj getirebilirim, şampuan getirmeme izin var mı?”, ”Peki atıştırmalıklarım ne olacak? Çantalarım aranacak mı?’’ Eğer ilk defa cruise seyahatine katılacaksanız, bir yolculuk için neleri yanınıza alabileceğiniz hakkında sorularınız olması oldukça normaldir.

Cruise gemilerinde uygulanan prosedürlere baktığınızda; uçaklarda uygulanan kurallardan pek farklı olmadığını görebilirsiniz. Okyanusaşırı bir yolculuğa çıkacaksanız bir diş fırçasından fazlasına ihtiyacınız olacak. Gemilerde uygulanan bagaj kuralları hakkında fikir sahibi olabileceğiniz içeriğimize hep birlikte bakalım.

Ne Kadar Bagaj Getirebilirim?

Bagajlarla ilgili en iyi haber, bir gemi yolculuğuna ne kadar getirebileceğiniz konusunda (makul) bir sınırın olmamasıdır. Çoğu gemi turu şirketi, her yolcuyu, her biri 22 kilogramın altında olan iki valiz taşıyabileceğinin uygun olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, cruise seyahatiniz için el bagajı da getirebilirsiniz.

Kontrol edilen bagajınızla ilgili katı kısıtlamalar olmasa da, birkaç öğeyi aklınızda bulundurmanızda fayda olacaktır.

Öncelikle, tüm bagajlarınızı yolcu gemisine gidip gelmeniz gerektiğini unutmayın. Eğer öncesinde uçağa binecekseniz, bu ekstra çantalar için ekstra ücret anlamına gelebilir. Ve terminale vardığınızda tüm bu bagajları taşımanız (veya başka birinin taşımasını ayarlamanız) gerekebilir.

Yolculuklarda Bagaj Ücreti Var Mı?

Havayollarının aksine, gemi yolculuğa çıktığınız bagajlar için bagaj ücreti alınmaz. Ekstra ücret olmadığı için ihtiyaç duyduğunuz eşyaları getirebilirsiniz. Ancak cruise yolculuğundan önce uçak yolculuğu yapacaksanız, bagajlarınızın havayolu şirketi tarafından ücretlendirilebileceğinizi unutmayın.

Ne Getirebileceğime Dair Kısıtlamalar Var Mı?

Elbette. Cruise gemilerine tabanca veya uzun bıçak gibi silahlar kabul edilmemektedir. Makas da belirli boyutlara kadar kısıtlanmıştır.

Daha da önemlisi, çakmaklar dışında, ateşle ilgili hiçbir şey cruise gemisine kabul edilmez. Yangın, bir gemi için en büyük risklerden bir tanesidir. Bu nedenle, mum ve tütsüler de kısıtlanmıştır. Yanıcı sıvılar da yasaktır. Herhangi bir nesnenin yangın çıkaracağını düşünüyorsanız, en iyi seçenek onu evde bırakmak olacaktır.

Gemi seyahatlerinde de yanınızda getirebileceğiniz alkol kısıtlamaları vardır. Çoğu gemi şirketi, bir çeşit şarap veya şampanya getirmenize izin verir, ancak sadece küçük miktarlarda. Biraya veya sert likörlere ise izin verilmemektedir.

Yolcu Gemilerine Getirilmesi Yasak Olan Maddeler Nelerdir?

  • Silahlar
  • Patlayıcılar veya havai fişekler
  • Biber Gazı
  • Yanıcı maddeler
  • Bazı alkol ürünleri (bira / likör)
  • Isı üreten cihazlar (saç maşası / saç kurutma makinesi tamam)
  • Uzun bıçaklar
  • Hoverboard’lar

Prosedürlerin Dışında Bir Eşya Getirirsem Ne Olur?

Yanlışlıkla kurallara aykırı bir şeyi valizinize mi koydunuz? Cismin valiz kontrolü sırasında çantanızdan çıkarılmasını bekleyin – buna alkol, silahlar veya diğer öğeler dahildir. Kruvaziyer hattı politikasına ve öğenizin ne olduğuna bağlı olarak, gemi yolculuğunun sonuna kadar eşya alıkonulabilir, size iade edilebilir veya sadece el konulabilir. Bu nedenle, bagaj kurallarına aykırı hareket etmemek için paketlediğiniz şeyler konusunda dikkatli olmanızı öneririz.

Saç Maşası, Saç Düzleştirici Veya Saç Kurutma Makinesi Getirebilir Miyim?

Elbise ütülerine izin verilmemesine rağmen; düzleştirici, saç kurutma makinesi veya saç maşası gibi şeyler getirebilirsiniz.

Saç kurutma makinelerine gelince, evden bir tane getirebilirsiniz, ancak bir otellerde olduğu gibi kabinlerde de saç kurutma makinesi bulunur.

Bir Gemi Yolculuğuna Yemek Getirebilir Miyim?

Özel diyet kısıtlamalarınız varsa ve özel yiyecekler getirmek istiyorsanız, yiyeceklerinizi nasıl getireceğinize dair tüm ayrıntıları öğrenmek için gemi turu hattına başvurmanız en iyisidir.

Sadece biraz atıştırmalık getirmek istiyorsanız, yanınıza paketi açılmamış ürünlerden getirebilirsiniz. Ancak akılda tutulması gereken bir şey de, geminin bir kaç ülkeye uğrayacağıdır. Çünkü bazı gümrük kuralları gereği, salgın hastalık ve haşere tehlikesine karşı bu yiyecekler ülkeye kabul edilmeyebilir. Bu nedenle, gemiye getirdiğiniz tüm yiyeceklerin önceden işlenmiş, paketlenmiş ve açılmamış olması gerekir. Cruise gemilerine ev yapımı yiyeceklerin getirilmesine izin verilmemektedir.

“3-1-1” Sıvılar Kuralı Gemi Yolculukları Için Geçerli Mi?

“3-1-1” kuralı, havalimanlarında bulunan bir kuraldır. Yolcu başına bir adet olacak şekilde, bir litre plastik poşet içinde en fazla üç ons (85 gr) sıvı getirebilmektedir.

Fakat bu kural yolcu gemileri için geçerli değildir. Evden şampuan veya bir şişe saç spreyi veya tam boy bir tüp diş macunu getirebilirsiniz. Limana uçmanız gerekirse, uçakla seyahat için sıvılarla ilgili yönergelere uymanız gerekeceğini unutmayın.

Gemiye Alkol Getirebilir Miyim?

Bira veya likörlerin yolcu gemilerine sokulmaları yasaktır. Eğer bulunursa bu tarz içeceklere el konulmaktadır. Güzel haber ise bazı gemi şirketleri, bir- iki şişe şarap veya şampanya getirmenize izin verir. Bu miktar, gemi seyahatine göre değişmektedir, ancak genellikle bir kabin için yetişkin başına bir şişedir (750 ml). Bu tarz içeceklerinizi, sadece el bagajınızda bulundurmalısınız. Çünkü bagaj kontrol sırasında ürünlerin kırılma tehlikesi vardır.

Çantamda Alkolsüz İçecekler Getirebilir Miyim?

Evet, ancak sadece bazı gemi turlarında. Örneğin bazı anahat gemileri, yanınızda küçük miktarlarda (genellikle 12 veya daha az) içecek getirmenize izin veren daha rahat kurallara sahiptir. Dolayısıyla, bir gazlı içecek veya meyve suyu almak istiyorsanız ve onu gemide satın almak istemiyorsanız, gemiye binerken yanınızda getirebilirsiniz.

Her gemi yolculuğu hattının buna izin vermediğini unutmayın, bu nedenle hattınız için belirli kuralların olup olmadığını önceden araştırmanız en doğrusu olacaktır.

Kabin Bagajı Kuralları Ne Olacak?

Limana vardığınızda, büyük bagajınızı kontrol edilecektir. (yanınızda taşımak istemediğiniz sürece). Bu valizler taşınacak, x-ray cihazlarından çekilecek, gemiye konulacak ve ardından odanıza teslim edilecektir. Ancak tüm bu süreç birkaç saat sürecektir.

Bu nedenle, yolcuların gemilerde ilk birkaç saat boyunca ihtiyaç duyabilecekleri şeyleri içeren bir tür el bagajı getirmeleri önerilir. Bu eşyaların arasında seyahat belgeleri, pasaportlar, ilaçlar, izin verilen alkol, diş fırçası, mayo ve hatta belki bir akşam yemeği için yedek bir elbise bulanabilir.

Cruise Gemilerinde Bagajlar Kontrol Ediliyor Mu?

Gemiye getirilen tüm bagajlar x-ray cihazlarından geçirilmektedir. Güvenlikten geçtiğinizde, çantalarınızı havaalanında da olduğu gibi x-ray cihazlarına yerleştirmeniz gerekmektedir. Güvenlik personeli tehlikeli veya yasak bir şey bulmadıkça genellikle daha fazla denetimler uzun sürmemektedir.

Çantalarımı Kontrol Ettikten Sonra Ne Zaman Alabilirim?

Terminale vardığınızda çantalarınız alınır, x-ray cihazlarından geçirilir ve ardından gemiye yüklenir.

Oradan, kruvaziyer hattı personeli ilk gecenizin akşamında bagajınızı doğrudan kamaranıza teslim eder. Genellikle bu işlem birkaç saat sürmektedir. Akşam yemeğinde giymeyi planladığınız şeyler de dahil olmak üzere, bagajınızda ilk gecenizde ihtiyacınız olabilecek her şeyi yanınızda getirmeniz önemlidir. Çoğu kişi binişten sonraki birkaç saat içinde çantalarına sahip olurken, nadiren bagaj teslimi daha sonraya da kalabilir.

Şu içerik de ilginizi çekebilir:

Cruise Gemilerinde Yeme İçme Hakkında Bilgiler

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın