Gemi ile Avustralya Yeni Zelanda’yı Keşfedin

Gemi ile Avustralya Yeni Zelanda’yı Keşfedin

>
Gemi ile Avustralya Yeni Zelanda’yı Keşfedin

Gemi ile Avustralya Yeni Zelanda’yı Keşfedin

13 Aralık 2023
image

Okyanusya kıtasının iki önemli ülkesi Avustralya ve Yeni Zelanda, birbirinden özel kültürlere ev sahipliği yapmaları ve gelişmiş şehirleri, zengin doğal güzellikleriyle tatilinizi geçirebileceğiniz uygun rotalar arasında yer alıyor.  Gemi yolculuğunun yarattığı konforla denizleri, okyanusları ve çeşitli yerleşim yerlerini görerek bu güzel ülkeleri yakından görebilirsiniz. Ada ülkeleri oldukları için gemi yolculuğuyla ulaşmanın son derece kolay olduğu Avustralya ve Yeni Zelanda, egzotik tatların yanı sıra birçok tarihi esere ev sahipliği yapan gelişmiş şehirleriyle de dikkat çekiyor. İngilizce konuşulan her iki ülke yerli halkla iletişim kurmanızı kolaylaştıracak avantajlara sahip. Kıtada keşfedebileceğiniz şehirleri ve öne çıkan özellikleri içeriğimizde bulabilirsiniz.

Auckland’da Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Yeni Zelanda’nın en büyük ve gelişmiş şehirlerinden biri olan Auckland, gemi turizminin ülkedeki önemli durakları arasında yer alıyor. Domain Parkı ile her yıl binlerce turisti misafir eden şehir, parkta bulunan yapay göller ve botanik bahçeleriyle ilgi çekiyor. Şehrin adını taşıyan müzenin de içerisinde yer aldığı park geniş bir yüz ölçümüne sahip. Auckland Müzesi’nde savaş tarihinden, bölgede geçmişte yaşamış halkların heykel ve eserlerine kadar birçok şey bulabilirsiniz. 328 metrelik Gökyüzü Kulesi’ne çıkıp şehrin manzarasını seyretmeyi tercih edebilirsiniz. Şehirdeki balık restoranları Okyanusya’nın ringa ve kırlangıç balığı, istiridye gibi çeşitli deniz lezzetlerini tadabilmenize olanak tanıyan zenginliğe sahip.

Yeni Zelanda’da bulunan Domain Parkı

Melbourne’de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kalabalık bir şehir olan Melbourne çeşitli kültürel ve sanatsal festivallerle, müzeleri ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Uzun sahil şeridiyle temiz havanın tadını çıkararak yürüyüşler yapabileceğiniz kent, Kraliyet Botanik Bahçesi ile çeşitli bitkileri bir arada görebileceğiniz ilgi çekici bir durağa da sahiptir. Kraliyet Sergi Binası’na da uğrayarak UNESCO’nun dünya mirasları listesine girmeyi başarmış bu tarihi yapıdaki çeşitli sergileri gezebilirsiniz. Barbekünün kent mutfağında önemli bir yer tutması hem çeşitli restoranlarda hem de halka açık parklarda beyaz ya da kırmızı etten yapılan leziz barbeküler yiyebilmenizi sağlıyor. Nefis turtalarla da Melbourne mutfağının tatlılarını deneyimleyip farklı lezzetlerle gastronomik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Melbourne manzarası

Sidney’de Ne Yapılır?

Avustralya’nın en kalabalık ve turistler tarafından en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Sidney,deniz ve mimarinin bir araya geldiği modern görünümüyle oldukça gelişmiş bir kent. Limanıyla da adından söz ettiren bu şehir Sidney Opera Binası’yla hem dünyaca tanınan bir yapıya ev sahipliği yapmasının yanında önemli temsilleri izleyebilmenize olanak tanıyor.  Botanik bahçeleri, plajları ve tematik müzeleriyle de Sidney’in tadını gemi turları ile çıkarabilirsiniz. Kabuklu ve kabuksuz deniz mahsulleriyle zenginleşen Sidney mutfağında balık çeşitleri ve diğer birçok deniz canlısının leziz bir şekilde sunulmasıyla karnınızı özel tatlarla doyurabilirsiniz.

Sidney Opera Binası

Christchurch’te Gidilmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Doğal zenginliklere sahip bir deniz kıyısı şehri olan Christchurch, Yeni Zelanda’daki önemli turistik merkezlerden birisidir. Antarktika Müzesi ve Antartika temalı ürünlerin sergilendiği bir alana sahip olan şehirde hem gezebileceğiniz hem de çeşitli hediyeler satın alabileceğiniz noktalar da mevcut. Canterbury Müzesi’nde tarihi birçok eseri görebilir, şehrin sahilinde temiz havanın tadını çıkarıp bölgeye özel çeşitli yemekleri tüketebilirsiniz.

Christchurch’ten bir manzara

Wellington’da Nerelere Gidilir?

Yeni Zelanda’nın başkenti olan Wellington, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz motifler sunarken deniz kıyısında yer alması sayesinde de kolayca ulaşılabilen bir kent. Deniz fenerleri ve seyir teraslarıyla turistlere keyifli anlar yaşatan şehir, Papa Tongarewa Müzesi’yle ziyaretçilerine ülke tarihini yakından tanıma fırsatı sunuyor. Carter Gözlemevi’ni gezerek uzayı seyredebilir, Yeni Zelanda mutfağının birbirinden özel tatlarını deneyebilirsiniz. Meyve ve krema ile yapılan Pavlova tatlısını da ana yemeklerin ardından sipariş etmenizi öneririz.

 

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın