Keyif ve Huzur Bir Arada: Emekliler İçin Cruise Seyahati

Keyif ve Huzur Bir Arada: Emekliler İçin Cruise Seyahati

>
Keyif ve Huzur Bir Arada: Emekliler İçin Cruise Seyahati

Keyif ve Huzur Bir Arada: Emekliler İçin Cruise Seyahati

13 Aralık 2023
image

Senelerce çalıştınız, şimdi ise dinlenmenin ve eğlenmenin zamanı geldi? Peki emekliliğinizi en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını düşündünüz mü? Günün herhangi bir saatinde yiyebileceğiniz enfes yemekler, her hafta yeni yerler görmenin keyfi, her ihtiyacı görecek özel bir kabin görevlisi… Bunların daha fazlasını cruise seyahatinde bulmanız mümkün. Gemi seyahatleri, sadece bir veya iki hafta için olsa dahi emekliler için mükemmel bir seyahat seçimidir. Peki neden emekliler cruise tatilini tercih etmeliler? Gelin bu sorunun cevabına hep birlikte bakalım:

Cruise Seyatinizde İleri Yaş İndiriminden Faydalanabilirsiniz

Eğer 55 yaşından daha büyükseniz, şanslısınız! Neden mi? Çünkü çoğu gemi şirketi 55 yaş ve üzeri cruise yolcularına ciddi oranlarda indirim yapmaktadır. Yaş haddinden dolayı indirim avantajının yanında bir avantaj daha vardır; eğer torunlarınızla seyahat edecekseniz, kabininzdeki her cruise yolcusu ileri yaş indirimi alacaktır.

Tatilde Merdiven Çıkmak Yok, Araba Sürmek Yok!

Yolcu gemisi iskelesine vardığınızda, tatilinizin geri kalanında hiçbir yere gitmeniz gerekmeyecek. Dahası, yolcu gemilerinde bulunan asansörler sayesinde gemideyken merdiven çıkmak zorunda kalmazsınız. Çevikliği sınırlı insanlar için etrafta dolaşmak oldukça kolaydır, ancak dalgalı sularda en iyisi bir korkuluğa tutunmaktır. Öte yandan düzenli form tutuyorsanız, üst güvertede yürüyüş yapabilir veya başka sporlarla ilgilenebilirsiniz.

Cruise Tatili Erkenci Kuşlar İçin Mükemmel Seçimdir

Erken kalkmaya ve erken bir akşam yemeği yemeye alışkınsanız, bir yolcu gemisi günlük ritimlerinize uyum sağlayacaktır. Sabah erken kalkmak, biraz çay ve kahvaltılık malzemelerle şezlongdan okyanusu izlemek fikri kulağa nasıl geliyor? Örneğin öğleden sonra, saat 16: 30’da yemek yemek isterseniz, günün 24 saati oda servisine sipariş verebilirsiniz. Çoğu gemide oda servisleri ücretsizdir, ancak bazı menü öğeleri veya gece yarısından sonra servis edilen atıştırmalıklar için küçük bir ücret ödemeniz gerekebilir. Yolcu kapasitesi daha büyük gemiler, 24 saat boyunca açık en az bir yemek salonuna sahiptir.

Gemideki 7/24 Sağlık Hizmeti ile Güvenli Yolculuk

Tatildeyken kimse hastalanmak istemez, ama eğer kronik bir rahatsızlığınız varsa sağlık uzmanlarının hizmetine ihtiyaç duyabilirsiniz. Herhangi bir otelde veya tatil köyünde doktor bulmak zor olsa da, yolcu gemisinde her gün ve her saat hemşireler ve doktorlar bulunur. Örneğin tropikal iklimde ağrılarınız artarsa doktora hemen ulaşabilirsiniz. Ayrıca cruise gemilerinde reçetesiz satılan ağrı kesicileri, mide ekşimesi giderici ilaçları, deniz tutması hapları ve diğer yaygın ilaçları, limandaki eczanelere kıyasla uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Huzurlu ve Sessiz Bir Deniz Yolculuğu İmkanı

Yolcu gemilerindeki misafir profili yaşının ortalama 48 olduğu tahmin ediliyordu. Fakat bazı yolcu gemileri daha genç bir müşterilere de hizmet verdiğinden, son zamanlarda bu oran giderek düşmeye başladı. Örneğin bazı gemilerde, çocuklu çiftlere hitap eden ayrıntılı su parkları ve aktif çocuk kulüpleri bulunur. Eğer yetişkinler için bir gemi seyahati planlaması yapmak istiyorsanız, “su parkı” bulunan gemileri tercih etmemeniz doğru bir seçim olacaktır.

Diğer bir ipucu olarak da; seyahat programı ne kadar uzun olursa kendi yaş grubunuzla seyahat etme şansınız da bir o kadar artacaktır. Örneğin sonbaharda 12 günlük bir yolculuğa çıktığınız taktirde okullar da açılmış olacağından gemide olgun yaştaki misafirler olacaktır.

Huzurlu Bir Tatil Zihni Korur ve Dinç Tutar

Biraz kendinize zaman ayırmak zihninizi canlı tutmak için mükemmel bir yoldur. Bunun en güzel yollarından birisi ise tatildir. Tatil denildiği zaman akla dinlenme ve rahatlama gelmesinin bir nedeni vardır. Emekli olsanız bile, herhangi birimizin evde sahip olduğu stres ve sorumluluklar sizi yıpratabilir. Sağlıklı gevşeme (gereksiz stresten kaçınmak ama yine de egzersiz yapmak ve koltukta sürekli oturmamak) iyi yaşlanmanın anahtarıdır, çünkü stres yaş alan bir zihin için korkunç sonuçlara yol açabilir. Buna ek olarak, stressiz bir hayat kalp hastalığını, depresyonu ve diğer birçok kronik hastalığı da önleyebilir. Tatilde geçireceğiniz eğlenceli günlerin sonunda rahatlayıp mutlu olmak için cruise turlarını inceleyebilir; mükemmel hizmet, mevcut sağlık hizmetleri ve daha birçok şeyden faydalanabilirsiniz!

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın