Dünya’yı Cruise İle Keşfedebileceğiniz 4 Nehir Turu Rotası

Dünya’yı Cruise İle Keşfedebileceğiniz 4 Nehir Turu Rotası

>
Dünya’yı Cruise İle Keşfedebileceğiniz 4 Nehir Turu Rotası

Dünya’yı Cruise İle Keşfedebileceğiniz 4 Nehir Turu Rotası

18 Aralık 2023
image

Dünyayı gezmek ve yeni yerler keşfetmek, neredeyse herkesin hayalini süslüyor. Gidecek yüzlerce ülke, gezilecek onca yer varken hangisinden başlayacağınıza karar vermek de bu yüzden ayrı bir soru işareti yaratıyor. Buna bir de “Nasıl gidebilirim” sorusu eklenince alternatifler çoğalıyor. Tüm seçenekleri bir kenara bırakın ve gelin son yılların gözde seyahat türü olan cruise nehir turlarını inceleyin. İşte dünyayı cruise ile keşfedebileceğiniz 4 nehir turu rotası.

Avrupa’nın Kalbine Doğru: Tuna Nehri

Avrupa’nın en büyük nehirlerinden olan Tuna Nehri, nehir turları denince akla ilk gelen rota olarak öne çıkıyor. Bunda en büyük etken, elbette ki birkaç ülkeden geçmesi ve aynı tur içinde farklı yerleri görme fırsatı vermesi oluyor. Tuna Nehri turları, genellikle Passau Limanı’ndan başlayarak, manastırıyla ünlü Melk şehrine varıyor. Küçük köyler, kasabalar ve şatoların süslediği yemyeşil doğa içerisinde yoluna devam eden geminin bir sonraki durağı ise Avusturya’nın başkenti Viyana oluyor. Müzik, sanat ve estetiğin buluşma noktası olan Viyana’dan sonra Tuna Nehri’nin iki yakası boyunca uzanan Budapeşte ve ardından tarih kokan Estergon rotası başlıyor. Macaristan’ın bu iki şehrini keşfettikten sonra Slovakya’nın başkenti olan ve Tuna Nehri’nin en güzel manzaralarını izlemenize olanak tanıyan Bratislava’yı gezmeye hazır oluyorsunuz. Kalesi ve sarayı ile ünlü bu Orta Avrupa kentinden sonra şaraplarıyla bilinen Durnstein’ı keşfetme zamanı geliyor. Bu şirin kasaba, turunuzun son durağı oluyor.

Güney Fransa’ya Doğru: Rhone Nehri & Burgonya

Fransa’yı keşfetmek ve popüler şehirler yerine daha yerel bölgeler gezmek istiyorsanız Rhone Nehri & Burgonya turu, tam da size göre! Fransa’nın gastronomi başkenti olarak bilinen Lyon’da başlayan bu nehir turunda öncelikli olarak Saone ve Rhône nehirlerinin kıyısında yer alan şehri keşfedebilirsiniz. Gemi, Lyon’dan ayrıldıktan sonra Rhone nehri kıyısındaki tarihî Vienne şehrine uğruyor. Bu küçük ama tarih kokan şehirde antik kalıntıları inceleyebilirsiniz. Nehir turunun bir sonraki durağı ise Güney Fransa’nın üzüm bağları ile meşhur bölgesi Tournon. Tournon’un doğal güzelliklerini keşfettikten sonra katedralleriyle ünlü Viviers’ye doğru yol alıyorsunuz. Nehir turunun son noktaları ise sırasıyla Arles ve Avignon oluyor. İspanya sınırına yakın bir noktada yer alan Arles’ı gezdikten sonra Orta Çağ’dan kalan şehir duvarıyla ünlü Avignon’a yapacağınız tarih kokan bir yolculukla nehir turu sona eriyor.

Tarih ve Doğayla İç İçe: Romantik Ren Nehri

İsviçre Alpleri’nde doğan ve birkaç farklı ülkenin içinden geçen Ren Nehri, nehir turu yapmak isteyenler için oldukça güzel bir rota sunuyor. Amsterdam’da başlayan bu turda öncelikli olarak Ren Nehri’nin kenarında kurulu Düsseldorf şehrine varıyorsunuz. Bir moda ve sanayi şehri olan Düsseldorf’ta barlarıyla bilinen Altstadt’ı gezebilirsiniz. Nehir turunuzun bir sonraki durağı ise gotik katedraliyle ünlü Köln oluyor. Daha sonraki şehir ise görkemli saraylarıyla dikkat çeken Koblenz. Fotoğraf tutkunları için eşsiz kareler sunan Ren Nehri turunda sıra, Rüdesheim şehrine geliyor. Şaraplarıyla bilinen bu şehirde bağları ve şarap evlerini gezebilirsiniz. Sonraki durağınız; köprüsü, evleri ve kalesi ile ünlü Miltenberg. Burada geçireceğiniz keyifli vakit sonrası geminiz, Almanya’nın en eski üzüm bağlarının bulunduğu Würzburg şehrine doğru yol alıyor. Ren Nehri turunun yıldızlarından biri ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Bamberg şehri. Muhteşem mimarisi ile ziyaretçilerini etkileyen bu şehirdeki turunuz, Ren Nehri turunun da son durağı oluyor.

Portekiz’i Keşfetme Zamanı: Portekiz & Douro Nehri

Portekiz’in kuzeyindeki Porto kentinde Atlas Okyanusu’na dökülen Douro Nehri, bölgenin en uzun nehirlerinden biri. Avrupa’daki en eski şehirlerinden biri olan Porto’da başlayan Douro Nehri turunda Portekiz’i ve kültürünü yakından keşfetme şansı yakalayabilirsiniz. Porto’da katedrali gezip, fado müziği eşliğinde yemek yedikten sonraki durak, Porto’ya köprülerle bağlı olan Vila Nova De Gaia. Doura Nehri’nin kıyısındaki bu kasabada liman müzesini gezip, eski şarap mahzenlerini ziyaret edebilirsiniz. Porto Antigo, Castelo Rodrigo, Peso de Ragua, Quinta de Pasheca ve Lamego, turun büyüleyici duraklarını oluşturuyor. Bu turla ayrıca, İspanya’daki Salamanca şehrini de ziyaret edebiliyorsunuz. Avrupa’nın en eski üniversitelerinden birine sahip olan bu şehir, eğlenceli gece hayatıyla biliniyor. Bu yolculuk, Douro Vadisi’nin doğal güzelliklerini ve bölgedeki yerel yaşamı deneyimlemek için ideal rota olarak siz seyahat tutkunlarını çağırıyor.

Sizler de nehir turlarını merak ediyor ve bu deneyimi yaşamak istiyorsanız eğer buradan nehir turlarına bakabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın