Dünyanın En Popüler Nehir Turları Rotaları

Dünyanın En Popüler Nehir Turları Rotaları

>
Dünyanın En Popüler Nehir Turları Rotaları

Dünyanın En Popüler Nehir Turları Rotaları

12 Aralık 2023

Nehir turları, alışılmışın dışında yerler görmek ve unutulmaz deneyimler yaşamak isteyenler tarafından son zamanlarda en çok tercih edilen seyahat alternatiflerinden biri oldu diyebiliriz. Cruise turları deyince akla ilk olarak okyanusları aşıp bir şehirden diğerine uzanan geziler geliyor olsa da, daha otantik bir deneyim yaşamak isteyenler için nehir turları da oldukça popüler bir hale geldi. Bu anlamda dünya üzerinde keşfedebileceğiniz pek çok nehir turu rotası yer alıyor. Biz de sizler için dünyanın en popüler nehir turları rotalarını listeledik.

1 – Tuna Nehri Turu

Hem tüm Avrupa’nın hem de dünyanın en popüler turlarından biri olan Tuna Nehri turu, bir rüyayı gerçeğe dönüştürüyor adeta. Avrupa’nın en uzun ikinci nehri olma özelliği taşıyan Tuna Nehri için gün sayınıza bağlı olarak bir rota belirleyebilirsiniz. Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Almanya, Macaristan, Romanya, Slovakya, Sırbistan ve Ukrayna gibi 9 ülkeden geçen Tuna Nehri, her sabah Avrupa’nın bambaşka bir şehrinde uyanacağınız masalsı bir yolculuk vadediyor.

2 – Ren Nehri Turu

Avrupa’nın açık ara en popüler nehir turları arasında yer alıyor Ren Nehri turu. Nehir, gerçekten de Avrupa’nın en müthiş doğasını gözler önüne seriyor. Yolculuğunuza eşlik edecek olan Ortaçağ kaleleri, yemyeşil şarap bağları ve sevimli kasabalar, kendinizi bir masalın baş kahramanı gibi hissettirecek. İsviçre, Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerden geçen Ren Nehri turlarının en popüleri ise Almanya’daki Koblenz ve Bingen arasında bulunan rota diyebiliriz.

3 – Douro Nehri Turu

Diğer Avrupa turlarına nazaran aslında daha az biliniyor ama kesinlikle deneyimlenmesi gereken nehir rotalarının başında geliyor Douro Nehri. Portekiz ve İspanya’yı kapsayan bir rotaya sahip olan Douro Nehri turu, seyahatseverleri adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor diyebiliriz. Şarap evlerinin, kalelerin ve katedrallerin eşlik edeceği bu nehir turu, özellikle az bilinen yerleri keşfetmek isteyenler arasında son derece popüler diyebiliriz.

4 – Mekong Nehri Turu

En otantik nehir turları rotaları arasında yer alan Mekong Nehri turu; Çin, Burma, Laos, Vietnam, Kamboçya ve Tayland gibi rotaları kapsıyor. Bir yandan modern şehirleri keşfederken, bir yandan da su üzerine kurulu Asya kasabalarını görmek yolculuğunuzun en şaşırtıcı kısımlarından biri olacak. Asya ruhunu yakından tanımak isteyenler için Mekong Nehri turu en ideal seçeneklerden biri olabilir.

5 – Volga Nehri Turu

Avrupa’nın en uzun nehri olma özelliği taşıyan Volga Nehri, Rus kültürünü yakından tanımak isteyenler için harika bir rota diyebiliriz. Rusya’nın tam ortasından geçen nehir, bu özelliği nedeniyle Rusya’nın ulusal nehri olarak da biliniyor. Rus kültüründe de yeri ayrı olan Volga Nehri turlarında, Moskova’dan başlayarak Rusya’nın en güzel şehirlerini görme şansına erişebilirsiniz.

6 – Yangtze Nehri Turu

Yangtze Nehri, dünyanın en uzun üçüncü, Asya kıtasının ise en uzun nehri olma özelliği taşıyor. Çin’in en sıra dışı bölgelerinden geçen nehir turunda, Qutang, Wu ve Xiling geçitlerini de görme şansına erişeceksiniz. Gezinize eşlik edecek olan antik tapınaklar ve hayalet şehirler ise keşfetmeye doyamayacağınız noktalar olacak. Yangtze Nehri turu sırasında eğer şanslıysanız nesli tükenmekte olan Çin timsahı ve nehir yunusunu da görebilirsiniz.

7 – Nil Nehri Turu

Mısır gibi otantik bir rota hayali kuruyorsanız Nil Nehri turunun kesinlikle size göre olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın en popüler nehir turları arasında yer alan Nil Nehri turunda piramitlerden antik bölgelere kadar inanılmaz duraklar keşfedeceğinizden emin olabilirsiniz. Mısır’ın Luxor ve Aswan bölgeleri arasında gerçekleştirilen nehir turları, 3 ila 7 gün arasında sürüyor.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın