Dünyanın En İyi Cruise Destinasyonları

Dünyanın En İyi Cruise Destinasyonları

>
Dünyanın En İyi Cruise Destinasyonları

Dünyanın En İyi Cruise Destinasyonları

13 Aralık 2023
image

Gün batımına yelken açmanın hayalini kuruyor musunuz? Bir cruise yolculuğuna çıkmak, bu hayali gerçekleştirmenin mükemmel bir yolu olabilir. İlk cruise yolculuğunuzu yapmayı düşünüyorsanız, cruise seyahatinin avantajlarını bir düşünün! Gemi tatili, konaklama ve yemekten eğlenceye ve transferlere kadar neredeyse her şeyi içerdiği için dünyanın en popüler tatil seçenekleri arasında yer alır. Eğer siz de gelecekte planlayacağınız tatiliniz için dünyanın en iyi cruise destinasyonları hangileri olduğunu ve ne zaman gidileceğini merak ediyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Orada Her Zaman Hava Güneşli: Karayipler

Dünyanın en popüler cruise destinasyonu olan Karayipler’de tüm yıl boyunca cruise gemilerine ev sahipliği yapar. Bir Karayip gezisinde; uçak bileti, vize, farklı otel rezervasyonu yapma ve ada ulaşımı için ödeme yapma konusunda endişelenmenize gerek kalmadan birden fazla adayı ziyaret edebilirsiniz. Doğu (Antigua, Barbados, Dominika, Martinik ve St Kitts dahil), Batı (Cayman Adaları, Jamaika ve Meksika dahil) veya Güney (diğerleri arasında Aruba, Trinidad ve Tobago dahil). Karayip plajları ayrıca sahilde ata binmekten yunuslarla yüzmeye kadar bir dizi aktiviteyi de seyahatseverlere sunar.

Cruise tatili için en iyi zaman: Kasım ve Mayıs arasında, Aralık ile Nisan arasında en yoğun sezon

Muhteşem Cruise Destinasyonları Denildiği Zaman Akla İlk O Gelir: Alaska

Nefes kesici manzara, vahşi yaşam ve bazı muhteşem buzullar görmek istediğiniz şeyse, Alaska’yı düşünün – unutulmaz bir yolculuğa çıkmak için en iyi yerlerden biridir. Alaska gezisi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük eyaletine giriş niteliğindedir. Alaka rotası, Karayipler’den sonra dünyanın en popüler kruvaziyer destinasyonudur. Alaska seyahati, Alaska kıyı şeridindeki bazı muhteşem fiyortları, buzulları ve dağları, ayrıca birçok adayı ve koyları kapsar. Tüm gemiler, adalar, fiyortlar ve dağlardan oluşan akıllara durgunluk veren bir labirent olan ”İç Geçit” denen yoldan geçer. Bu rota Vancouver’dan başlar ve Alaska’nın ilginç başkenti Juneau’ya kadar uzanır. Bu cruise seyahatleri aynı zamanda Glacier Bay Milli Parkı’nı da içerir. Bazı yolculuklar Juneau’nun ötesine, Alaska Körfezi’ne gider. Bir haftalık yolculuk, aynı zamanda rehberler eşliğinde düzenlenen kara turlarını da içerir.

Cruise tatili için en iyi zaman: Mayıs başından Eylül ortasına kadar, en yoğun sezon olan Haziran-Ağustos arası

Güzellikleri Görmek İçin Çok Uzağa Gitmeye Gerek Yok: Akdeniz

Güney Avrupa; bolca güneşin, kumun bulunduğu yerdir ve Akdeniz’de bir gezi, bu bölgenin tadını çıkarmanın en iyi yollarından birisidir. Buradaki ülkelerin farklı kültürlerini yakından tanıyabilirsiniz. Muhteşem İtalya’dan güneşli İspanya’ya, geniş Yunan adalarından küçük Malta’ya kadar Akdeniz yolculukları Avrupa’nın en iyilerini kapsar. Doğu Akdeniz yolculukları genellikle Türkiye ve Yunan adaları (Santorini, Mikonos ve Girit)’nı içerir. Batı Akdeniz yolculukları, İtalya’daki Venedik, Roma ve Sicilya, Monte Carlo, St. Tropez ve Barselona gibi destinasyonları içerir. Güney Akdeniz yolculukları; Fas, Tunus ve Mısır rotalarından oluşur. Eğer daha lüks olmasıyla bilinen destinasyonları yakından görmek isterseniz İtalyan veya Fransız Rivierası’nı tercih edebilirsiniz.

Cruise tatili için en iyi zaman: Nisan-Kasım arası, en yoğun sezon olan Mayıs-Ağustos arası

Sadece Deniz-Kum-Güneş Tatilinden İbaret Değil: Hawaii

Sekiz ana adadan oluşan bu takımadaların etrafında bir gezintiye çıkarak Hawaii’ye “aloha” deyin. Denizaltındaki sıradağların volkanik aktivitesi nedeniyle oluşan Hawaii’de birçok doğal güzellik bulunur. Cruise yolculuklarının çoğu Maui, Oahu, Kauai, Molokai, Lanai, Niihau ve Kahoolawe adalarını kapsar ve her adanın sunabileceği benzersiz bir şey vardır. Honolulu’nun Waikiki Plajı ve Diamond Head Dağı da görülmeye değer yerlerdir. Sörf yapıp temiz kumlu plajlarda güneşin tadını çıkarabilir veya geleneksel bir Luau’ya (geleneksel bir Hawaii partisi veya ziyafeti) katılabilirsiniz. Eğer çocuklarınızla cruise tatiline çıkıyorsanız balina izleme gezilerine ve kaya tırmanışı etkinliklerine bayılacaklardır. Çoğu cruise gemisi, video oyun salonları, yüzme havuzları ve aktivite saatleri ile gemideki çocuklara hitap etmektedir.

Cruise tatili için en iyi zaman: Aralık – Ocak, en yoğun sezon olan Aralık – Nisan arası

Biri Muhteşem Manzaralar Mı Dedi: Avustralya ve Yeni Zelanda

Popüler cruise destinasyonları arasında yer alan Avustralya ve Yeni Zelanda, deniz yolculuğuna çıkmak için en iyi yerler arasında yer alıyor. Sidney’in ikonik yerlerinden ayrı olarak, bu yolculuklar Noumea (Yeni Kaledonya), Port Vila (Vanuatu), Port Denarau (Fiji) ve gibi birçok limana uğrar. Avustralya’ya özgü yolculuklar Queensland, Newcastle, Brisbane, Melbourne, Adelaide ve bazen Tazmanya’yı kapsar. Yetişkinler ve çocuklar için her türlü eğlenceyi sağlamak için çok sayıda sörf etkinlikleri yapılabilen kilometrelerce kumsal  Avustralya’da bulunur. Great Barrier Reef, aynı zamanda en ilgi çekici yerlerden biridir. Yeni Zelanda’da yolculuklar iki ana adayı, South Island ve North Island’ı ve ayrıca çok sayıda küçük adacığı kapsamaktadır. Kuzey Adası, nadir siyah kumlu plajlara ve dünyanın yat yarışları başkenti Auckland’a sahiptir. Güney Adası’nda dağlar ve buzullar sizi karşılayacaktır. Doğal güzelliği, birkaç UNESCO miras alanını, yerel şarap imalathanelerini, milli parkları ve çok daha fazlasını görmek için yolculuğunuzu bir kara turu uzantısıyla da birleştirebilirsiniz. Yüzüklerin Efendisi’nde tasvir edilen geniş ve muhteşem manzaralar sunan bu destionasyonu mutlaka görülmesi gereken yerler arasına alabilirsiniz.

Cruise tatili için en iyi zaman: Kasım’dan Nisan’a, en yoğun sezon olan Aralık’tan Mart’a kadar

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Cruise Seyahatine Çıkmadan Önce Bilinmesi Gereken 10 Yararlı Bilgi

Gemilerde Uygulanan Bagaj Prosedürleri Nelerdir?

Cruise Tatillerinde Sağlık Önlemleri Neler Olacak?

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın