Dünyanın En Büyük Cruise Gemileri

Dünyanın En Büyük Cruise Gemileri

>
Dünyanın En Büyük Cruise Gemileri

Dünyanın En Büyük Cruise Gemileri

20 Aralık 2023
image

Deniz üzerinde adeta yüzen bir ada gibi hareket eden ve içerisinde bir şehirde bulabileceğiniz birçok aktiviteyi barındıran devasa cruise gemileri, son yılların gözde tatil anlayışı olarak ön plana çıkıyor. Birbirinden özel kabin seçenekleri, içinde barındırdığı farklı dinlenme alanları, farklı ülkelerin lezzetlerini tadabileceğiniz restoranları ile cruise gemileri tüm yaş grupları tarafından tercih ediliyor.  Her geçen yıl cruise gemilerinin hacimleri ve yolcu kapasiteleri büyürken, aynı zamanda sunduğu etkinlik imkanları da çeşitleniyor.

Symphony Of The Seas

Dünyanın en büyük cruise gemisi olan Symphony of the Seas, Royal Caribbean Cruise Line firmasına ait. Dünyadaki en yüksek groston ağırlığa sahip olan gemi, Fransa’da Saint Nazare Limanı’nda yapıldı ve 2015 yılında suya indirildi. Tam 362 metre uzunluğunda olan gemi, 18 kattan oluşuyor. Toplamda 6870 yolcunun aynı anda hizmet alabildiği gemide 2100 uluslararası mürettabat bulunuyor. 10 katlı kaydırak, çocuklara özel su parkı, spa ve fitness merkezi, meşhur restoranların şubeleri ve birçok aktivitesi ile gemilerin en büyüğü olmaya devam ediyor.

Harmony of the Seas

2015 yılında Bahamalar’da suya indirilen Harmony of the Seas, Symphony of the Seas’in kardeş gemisi. Yine 362 metrelik uzunluğa sahip olan gemi, 6780 yolcu kapasitesine sahip. 32 ayda bitirilen geminin maliyeti ise 1 milyar dolardan fazla. Toplamda 18 güvertesi bulunan gemi sınırsız bir eğlence anlayışı sunuyor. Toplamda 23 adet yüzme havuzunu içinde barındırıyor. Farklılaşan noktalarından birisi de 11.252 adet sanat eserine ev sahipliği yapması.

MSC Meraviglia

2016 yılında suya indirilen ve MSC Cruises’e ait olan bu gemi de yine Fransa’nın Sn Nazaire Limanı’nda yapılmış. 480 metre uzunluğundaki LED tavanı, 10 adet farklı restoranı, içerisinde bulunan tiyatrosu, su kaydırağı olan havuzları ile en büyük gemiler arasında yer alıyor. Tam 171 ton ağırlığındaki MSC Meraviglia’nın uzunluğu ise 316 metre.

Quantum of the Seas

Royal Caribbean Cruise firmasına ait olan ve ilk seferini 2014 yılında gerçekleştiren cruise gemisinin denize indirilişi Bahamalar’da gerçekleşmiş bulunuyor. 4905 misafir kapasitesine sahip olan gemi toplamda 18 kata sahip. 16 misafir asansörünün bulunduğu gemide 1500 uluslararası mürettabat görev alıyor. Yerçekimsiz ortamda bulunma deneyimi, North Star kabini ile geminin metrelerce üstüne çıkarak okyanusu izleme, sadece robotların çalıştığı barda kokteyl içmek bu gemide yapabileceğiniz etkinliklerden bazıları.

The Anthem of the Seas

347 metre uzunluğunda olan ve 170 bin ton ağırlığa sahip olan gemi Royal Caribbean Cruise firmasına ait. 4905 yolcuyu aynı anda ağırlayabilen gemide her biri 4,694 beygir motor gücüne sahip 4 pruva iticisi bulunuyor. 18 kattan oluşuyor ve tam 16 adet misafir asansörü ile hizmet veriyor. Dünyanın en ünlü markalarından olan Armani, Bobbi Brown,Tom Ford, Bvlgari, Hublot gibi markaların mağazalarının da bulunduğu gemi, karada bile bulamayacağınız etkinlik imkanlarına sahip.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın