Cruise Yolculuğunun İlk Gününde Sizi Bekleyen 10 Şey

Cruise Yolculuğunun İlk Gününde Sizi Bekleyen 10 Şey

>
Cruise Yolculuğunun İlk Gününde Sizi Bekleyen 10 Şey

Cruise Yolculuğunun İlk Gününde Sizi Bekleyen 10 Şey

12 Aralık 2023

İlk defa cruise seyahatine mi çıkacaksınız? Muhtemelen gemiye bindiğiniz ilk gün size nelerin bekleyeceğinizi merak ediyorsunuzdur. Gemide lüks bir otelde bulabileceğiniz tüm konfor ve etkinlikler size bekliyor olacak! Cruise Planet ekibi olarak gemiye binme süreçleri ve cruise seyahatinizin ilk günü için size rehberlik edeceğini düşündüğümüz ve ilk gününüzü keyifli geçirmenizi sağlayacak bir kaç ipucunu paylaşacağız. Hazırsanız başlıyoruz!

1- Her İhtimale Karşı Limana Erken Gelmeye Çalışın

Gemiye biniş gününüz genellikle yolculuğunuzdan önceki gün başlar. Eğer işinizi şanda bırakmayı sevmeyenlerdenseniz kendinizi gemiyi kaçırmanıza neden olabilecek uçuş gecikmelerine karşı korumak için geminin hareket gününden bir önce önce hareket noktasında olmanızı öneririz.

2- İlk Gün Rahat Kıyafetler Tercih Edin

Cruise yolculuğunun ilk gününde ne giyeceğinizden emin değilseniz, gün içerisinde ayakta durup kuyrukta bekleyebileceğinizi düşünerek olabildiğince rahat ve rahat bir şeyler gitmeye çalışın. Ayrıca, kabininize ve kontrol edilen bagajınıza hemen erişemeyebilirsiniz, bu nedenle mayolarınızı yanınıza aldığınızdan ve güvertede uzanmak veya gemiyi keşfetmek için uygun bir şeyler giydiğinizden emin olmanız faydalı olacaktır.

3- Sırada Beklerken Bagaj Etiketlerinizi Takın

Gemi terminalinize varır varmaz, çantalarınız etiketlenecek ve görevliler tarafından odanıza taşınacaktır. Gemi seyahat belgelerinizle birlikte verilen bagaj etiketlerini çıkarıp limana varmadan önce çantalarınıza yapıştırarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bavulunuz güvenlik kontrollerinden geçirildiktne birkaç saat sonra getirileceği için mayolarınızın, reçeteli ilaçlarınızın ve gün boyunca ihtiyacınız olan her şeyin el çantanızda olması çok önemlidir.

4- Güvenlikten Geçerken Sağlık Anketi Doldurmanız İstenebilir

Terminale girdiğinizde, yolcu gemisine binmeden önce havaalanı tarzı bir güvenlik taramasından geçeceksiniz. Kabin bagajınız taranarak ve bir metal detektöründen geçeceksiniz. Bunun yanı sıra gemiye binişlerde bir sağlık anketi doldurmanız da istenebilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Cruise Seyahatlerinde Uygulanacak Yeni Prosedürler ve Sözleşmeler

Cruise Seyahatine Çıkarken Bavulunuzda Bulunması Gereken 7 Şey

5- Gemiye Binmeden Önceden Check-in Yaparak Zaman Kazanabilirsiniz

Güvenlik kontrol noktasını temizledikten sonra, yolculuğunuz için check-in yapmak için bir hatta yönlendirileceksiniz. Ne zaman geldiğinize bağlı olarak, sırada beklemeniz gerekebilir. Grubunuzun her bir üyesi için pasaportunuzu hazır bulundurmanız faydalı olacaktır. Pasaport kontrolünden sonra fotoğrafınız çekilerek size gemi kartı kimliğin (gemi kimliğiniz olarak kullanılacaktır), gemide kullanabileceğiniz para kartı ve oda anahtarınız verilecektir. Yolculuğunuzdan önce gemi şirketinin web sitesinde çevrimiçi check-in işlemini tamamlayarak check-in kontuarında işleri hızlandırabilirsiniz.

6- Kabine Giriş Yapmadan Önce Bir Müddet Bekleyebilirsiniz

Erken gelmenize bağlı olarak kabininiz henüz hazır olmayabilir. Böyle bir durumda, yolculuğunuzun ilk günündeki yemek ihtiyacınızı karşılamak için açık büfe servisi yapılan restorana gidebilirsiniz. Dilerseniz bu boş zamanınızı özel yemek rezervasyonları yapmak, kıyı gezilerinizi önceden rezerve etmek ve spa randevuları yapmak için de kullanabilirsiniz.

Eşyalarınızı bırakıp değerli eşyalarınızı kasaya koyabilmek her zaman iyi hissettirir. Mayonuzu veya spor kıyafetinizi hazırladıysanız, öğleden sonra gemiyi keşfe çıkabilirsiniz. Kabininize geçtiğiniz zaman bir gemi çalışanı kendisini tanıtmak ve sizi kabininize yönlendirmek ve yolculuğunuz sırasında hangi hizmetleri sunacaklarını bildirmek için uğrayabilir.

7- Her Cruise Yolculuğu Öncesinde Gemide Tatbikat Yapılır

Genellikle gemi hareket etmeden bir saat önce, bir güvenlik protokolü olarak acil durum tatbikatı gerçekleştirilir. Bu tatbikat geminin genel acil durum alarmını duyduğunuzda başlar ve toplanma alanına gitmeniz gerekir. Toplanma alanının konumu kamara kapınızın arkasındaki bir haritada ve bazen de anahtar kartınızda belirtilecektir – eğer yeri bulamazssanız merdivenlerde her zaman sizi yönlendirmeye yardımcı olacak personel vardır.

Bazı gemilerde, can yeleğinizi kamaranızdan getirmeniz beklenirken, diğerleri doğrudan tatbikata gitmenizi ister. Mürettebat, tehlike sinyalini duyduğunuzda nereye gideceğinizi açıklayacak, herkesin geldiğini not edecek ve can yeleklerini nasıl kullanacağınızı gösterecektir.

9- Yolculuğunuzun Başlangıcını Güverte Partisinde Kutlayın

Geminin kıyıdan çekilmesinden hemen önce, havuz güvertesinde partiler düzenlenir. Eğlenceler gemiden gemiye değişebilir, ama neredeyse her gemide bir grup veya DJ, dans gösterileri düzenlenir. Eğer o gün hava uygun değilse, parti geminin içindeki salonlardan birine taşınacaktır.

9- Birbirinden Lezzetli Yiyeceklerin Tadını Çıkarmaya Başlayın

Yelken açtıktan sonra sıra akşam yemeğini düşünme zamanı geldi! Eğer sabit bir oturma yeriniz varsa, seyir kartınızda belirtilen saatten birkaç dakika restorana gitmek isteyebilirsiniz. Eğer daha hızlı alternatifler arıyorsanız büfeler açık olacakgtır. Eğer özel bir deneyim istiyorsanız bir çok gemi şirketi yolculuğun ilk gecesinde özel restoranları denemek için bir tür özel teklif veya indirim sunar.

10- 2. Gün için Planlarınızı Yapmaya Başlayın

İlk gününüz sona erdiğinde, kamaranıza dönebilir ve ertesi günün programını mürettabattan isteyebilirsiniz. Katılmak isteyeceğiniz etkinlikleri görmek için etkinlik programını gözden geçirmek için birkaç dakikanızı mutlaka ayırmalısınız. Eğer yatağınızda kahvaltının tadını çıkarmak istiyorsanız, sabahları oda servisinden faydalanmak için siparişinizi önceden verebilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın