Bir Sonraki Cruise Yolculuğunuza Nasıl Hazırlanabilirsiniz?

Bir Sonraki Cruise Yolculuğunuza Nasıl Hazırlanabilirsiniz?

>
Bir Sonraki Cruise Yolculuğunuza Nasıl Hazırlanabilirsiniz?

Bir Sonraki Cruise Yolculuğunuza Nasıl Hazırlanabilirsiniz?

13 Aralık 2023
image

Siz de sonsuz maviliklerle dolu güvenli bir tatil mi hayal ediyorsunuz? Yakın gelecekte pandeminin etkisinin azalması veya bitmesiyle şirketlerin aldığı üst düzey önlemlerle beraber cruise turizmi de hareketleniyor olacak. Yakın gelecekte güvenli bir cruise tatili rezervasyonu yapabilmeniz için, nasıl rezervasyon yaptıracağınızdan ve seyahat sigortanızda hangi maddelere dikkat edeceğinize gibi sizlere yardımcı olacak konuları içeriğimizde bir araya getirdik. İşte bir sonraki cruise yolculuğunuza nasıl hazırlanabilirsiniz adlı içeriğimiz sizlerle. Keyifli okumalar.

1- Yurt Dışı Seyahat Sigortanızı Kontrol Edin

Cruise yolcuklarında seyahat sigortası yaptırmak zorunludur. Bu yüzden koronavirüs salgını kafa karışıklığına neden oldu ve bir pandemi maddesi içermeyen seyahat sigortası poliçelerini incelememiz için bize biraz zaman verdi. Zaten hali hazırda seyahat sigortanız varsa, koronavirüsün poliçenizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için sigorta acentenizle iletişime geçmeniz zorunlu bir hale geldi. Bu gibi durumlarda hükümetler seyahat kısıtlamalarını değiştirene kadar, en iyisi sigorta sağlayıcınıza danışmaktır. Bazı kruvaziyer hatları, pandemi için özel olarak tasarlanmış kendi seyahat sigortalarını sunmaya başladılar. Seyahat sigortası yaptırırken bu seçenekleri de göz önünde bulundurabilirsiniz.

2- Çevrimiçi Rezervasyon Araçlarını Kullanın veya Saygın Bir Seyahat Acentesini Tercih Edin

Cruise seyahatinizi garanti altına almak için güvenirliliği kanıtlanmış çevrimiçi rezervasyon araçlarını kullanmayı tercih edebilirsiniz. Olası bir iptal durumunlarında ödediğiniz ücreti alabilir ve işlemleriniz için sizinle ilgilenecek profesyonel danışmanlardan yardım alabilirsiniz.
Veya rezervasyonunuzu yüz yüze yapmak isterseniz güvenilir bir seyahat acentesi, tatilinizi güvenle yapmanıza sağlayacak ve sizin için en uygun fiyata cruise tatili planlama da yardımcı olacaktıer. Bir seyahat acentesiyle rezervasyon tamamen kişisel temas ve güven ile ilgilidir ve acenteler, kişisel gereksinimlerinizle sizin için en iyi fiyat tekliflerini bir araya getirebilir. Ayrıca acenteler size en uygun seyahat sigortası poliçesini bulmak ve iptal politikaları aracılığıyla tüm işlerinizi takip etmek gibi zorlu süreç için yardımcı olabilirler. Bunların yanısıra, güvenilir bir temsilci aracılığıyla rezervasyon yaparken müşteri hizmetleri desteğiyle de ve ekstra rahatlık elde edebilirsiniz.

3- Yolcululuğa Çıkacağınız Cruise Şirketinin Politikalarını Araştırın

İptal ve iade politikaları gemi yolculuğuna göre farklılık gösterir ve bazı firmaların diğerlerinden daha esnek olanaklara sahip olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte, pandemi sırasında, cruise şirketleri müşterilerine son derece sorumlu bir şekilde davrandı. Gelecek için bir gemi seyahati rezervasyonu planlarken, yelken açmayı düşündüğünüz gemi şirketinin politikalarına bakmak ve tüm seçeneklerinizi tartmak füvenli bir cruise seyahatinin anahtarı olacaktır. Acaba o şirket iptal durumlarda tam bir geri ödeme sağlıyor mu yoksa bu sadece gemi kredisi mi veriyor? Yakın zamanda ünlü bir cruise şirketi yolcularına kendi benzersiz seyahat sigortasını satın alma seçeneği sunan yeni ‘koronavirüs iptal kapsamını’ yayınladı. Sigorta, tıbbi ve geri dönüş masrafları için 5 milyon Euro’ya kadar teminat içeriyor ve ayrıca koronavirüs nedeniyle iptal etmeniz gerektiğinde esnek iptal teminatı sağlıyor. Bu adımdan sonra diğer firmalar seyahat sigortası sunmasa da müşterilerini mağdur etmeyecek yeni güvence politikaları getirdi.

4- Gemilerin Sağlık ve Güvenlik Önlemlerini Kontrol Edin

İçinizin rahat etmesi için gelecek seferler söz konusu olduğunda hangi kruvaziyer hatlarının en katı sağlık ve güvenlik önlemlerini uyguladığını kontrol etmek önemlidir. Yolcu gemileri, hijyen konusunda her zaman seyahat endüstrisinde gözle görülür bir avantaja sahip. Cruise firmalarının ateş kontrollerinin sıklıkla yaparak, geminin her yerine el dezenfekte noktası koyarak ve sosyal izolasyonu sağlayan yeni ortak alanlarıyla bu konuyu ne kadar ciddiye aldıklarını gözler önüne seriyor.
Örneğin Avrupa nehirlerinde faaliyete başlamış olan nehir gezisi şirketi misafirler için sağlık anketleri, temassız ateş kontrolleri, ek dezenfeksiyon, tek yürüyüş sistemleri uyguluyor ve kaplıcalarını, havuzlarını ve spor salonlarını koronavirüsle mücadele kapsamında geçici olarak kapattı. Ayrıca tüm konuklara ücretsiz hızlı antikor testi sağlamak için çalışıyor. Pandemi sürecinde birçok hat, WHO’nun (Dünya Sağlık Örgütü) hijyen prosedürleri ve enfeksiyon yönetimi için resmi Covid-19 kursunu tamamlıyor. Daha fazla hijyen önlemleri, daha az salgın riski anlamına gelir.

A’dan Z’ye Güvenli Cruise Seyahati Hakkında Merak Edilenler içeriğimize göz atarak konu hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

5- Cruise Yolculuğuna Dair Her Şeyi Göz Önünde Bulundurun

Bir sonraki gemi yolculuğunuz için rezervasyon yapmaya gelince, tam bir risk değerlendirmesi yapmalısınız. Örneğin İspanya şu anda öngörülebilir bir gelecek için sınırlarını kruvaziyer gemilerine kapattı, bu nedenle ülke kararını tekrarlayana kadar İspanyol güzergahlarıyla yolculuklardan uzak durmak en iyisi olabilir. Örneğin cruise rezervasyonu yapmadan önce geminin boyutunu ve varış noktasını düşünebilirsiniz. Akdeniz’in çevresinde dolaşan 4.000 yolculuk bir gemi yerine 100 yolcu kapasiteli bir nehir veya keşif gezisi rezervasyonu yapmak daha az riskli olabilir. Ayrıca daha uzak rotalarda bulunan, Covid-19 güvenli destinasyonlara sahip seyir hatlarına da göz atabilirsiniz. Bu seyahat rotalarının bir salgın nedeniyle kapanma olasılığı daha düşüktür ve karaya çıktığınızda kendinizi daha güvenli ve daha güvende hissedebilirsiniz

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın