Cruise Turları İle Kuzey Işıkları Rotaları

Cruise Turları İle Kuzey Işıkları Rotaları

>
Cruise Turları İle Kuzey Işıkları Rotaları

Cruise Turları İle Kuzey Işıkları Rotaları

16 Aralık 2023
image

Son yılların gözde rotası, dillerden düşmeyen doğa olayı Kuzey Işıkları, birçok seyahatseverin de rüyalarını süslüyor. Güneşten gelen ışınların yeryüzündeki manyetik alan ile etkileşime girmesi sonucu gökyüzünde ortaya çıkan bu doğal ışımalar, kutuplara yakın belirli bölgelerden sadece belirli dönemlerde görülebilir olmasıyla da gezginleri cezbediyor. “Aurora Borealis” ismi verilen ve bir görsel şov niteliğindeki bu mucizevi doğa olayını bir cruise gemisi ile denizin üzerinde izlemek ise paha biçilemez bir deneyim olarak öne çıkıyor. Ömür boyu unutamayacağınız bu seyahat için Cruise Turları ile Kuzey Işıkları rotaları arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

Norveç Kuzey Işıkları

Masalsı bir coğrafyaya sahip Norveç’e gitmek için önemli bir sebebiniz var: Kuzey Işıkları. Bu olağanüstü doğa olayının en iyi gözlemlendiği yerlerden biri olan Norveç’e bir cruise gemisi ile giderek bölgeyi baştan sonra keşfetme şansı yakalayabilirsiniz. Bu keşfi, ülkenin eşsiz fiyortları arasında yapıyor olabilmek de gezinizin bir diğer artısı oluyor. Renkli balıkçı kasabaları, Ren geyikleri ve farklı doğasıyla Norveç, fotoğraf çekmekten sıkılmayacağınız bir gezi vadediyor.

İsveç Kuzey Işıkları

İskandinavya’nın en gözde ülkelerinden İsveç, Kuzey Işığı avcılarının da rotalarından biri. İskandinav yarımadasının en kuzeyinde yer alan ve bulut oranının oldukça az olduğu Abisko Millî Parkı, Kuzey Işıkları’nı görmek adına ideal bir konum oluşturuyor. Ayrıca burada bulunan Aurora İstasyonu, dünyanın en iyi Kuzey Işıkları noktası olarak lanse ediliyor. Bu gezide Sibirya kurtlarını görmeye de hazır olun! İsveç gezinize ülkenin başkenti Stockholm’ü de ekleyerek İskandivav yaşam tarzını da deneyimleme şansı yakalayabilirsiniz.

Alaska Kuzey Işıkları

İklim şartları, Alaska’yı Kuzey Işıkları’nı görmek için oldukça elverişli bir nokta hâline getiriyor. Havanın oldukça soğuk ve gökyüzünün açık olduğu Alaska’yı cruise turu ile keşfetmek ise başlı başına bir macera. Çünkü Alaska gezinizde sadece Kuzey Işıkları’nı görmekle kalmıyor; başka hiçbir yerde rastlamanızın mümkün olmadığı bir doğaya da tanık oluyorsunuz. Yerli halkı, sonsuz dağları ve vahşi yaşamı ile Alaska, hem doğa severlerin hem de macera tutkunlarının bir numaralı destinasyonu.

İzlanda Kuzey Işıkları

İzlanda denince akla ilk gelen görüntü, muhteşem bir doğa, volkanik araziler ve buzullar oluyor. Bu görüntülere bir de Kuzey Işıkları eklendiğinde ortaya eşsiz bir fotoğraf karesi çıkıyor. Cruise turu ile gidebileceğiniz İzlanda’da eğlenceli birçok aktivite de yapabilirsiniz. Bunlardan ilki, başkent Reykjavik yakınlarında bulunan ve jeotermal havuzlardan oluşan Blue Lagoon. Burada farklı bir SPA deneyimi yaşarken, iklim şartlarının keyifli vakit geçirmeye engel olmadığını görebilirsiniz.

Finlandiya Kuzey Işıkları

Finlandiya’nın kuzey bölgesi, Kuzey Işıkları’nı görebilme şansı vermesinin dışında sunduğu aktivitelerle de ideal bir cruise rotası durumunda. Finlandiya gezinizde buzkırana binebilir, kayak yapabilir, ice karting etkinliklerine katılabilir ve Ren geyiklerini görebilirsiniz. Kuzey Finlandiya’nın simgesi hâline gelmiş cam igloları görme şansı yakalamak da bu geziye artı puan katan detaylardan.

Grönland Kuzey Işıkları

Danimarka’ya bağlı özerk bir ada olan Grönland’ı Kuzey Işıkları için ideal bir rota yapan özelliği, neredeyse tamamen Aurora dairesinin içinde yer alması. Aynı zamanda dünyanın en büyük adası olan Grönland’a yapacağınız cruise turunda, Kuzey Işıkları’nın yarattığı görsel şova buz dağlarının ihtişamı eşlik ediyor.

Kanada Kuzey Işıkları

Kuzey Kanada, Kuzey Işıkları’nı görmek ve bakir doğada vakit geçirmek için oldukça ideal bir rota. Kuzey Işıkları’nı görmek isteyenlerin mesken tuttuğu Aurora Köyü, yılda tam 240 gün boyunca bu görsel şova ev sahipliği yapmasıyla öne çıkıyor. Kanada gezinizin en heyecanlı yanı ise kutup ayılarını görme şansı yakalamak olabilir.

Rusya Kuzey Işıkları

Rusya’nın kuzeyinde bulunan Kola Yarımadası, Rusya’da Kuzey Işıkları’nı görebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Kayak turizmiyle de öne çıkan bu bölgede Kuzey Işıkları’nı görmenin yanı sıra Sibirya kurtlarıyla kızak yapma fırsatı da yakalayabilirsiniz. Rusya cruise turlarının bir diğer güzel yanı ise ülkenin popüler şehirlerinden St. Petersburg’u da görme fırsatı sunması.

Türkiye’nin ilk cruise arama motoru Cruise Planet ile Kuzey Işıkları rotalarını keşfedebilir, bu eşsiz deneyimi yaşamak için ilk adımı atabilirsiniz!

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın