Cruise Tatili Hakkında Yorumlar

Cruise Tatili Hakkında Yorumlar

>
Cruise Tatili Hakkında Yorumlar

Cruise Tatili Hakkında Yorumlar

20 Aralık 2023
image

Dünya büyük, yeni yerler görme ihtiyacı dünyadan da büyük, bu sebeple kısa sürede çok yer görme imkanı sunan cruise tatili turları son dönemlerde dünyayı keşfetmek isteyenlerin tercihi oluyor. Gemiye bindiğiniz anda muhteşem cruise tatili başlıyor. Sadece bir odada konaklayarak birden fazla ülke görme şansına sahip oluyorsunuz. Bu da tabi ki gemi turlarının daha cazip hale gelmesinin en önemli sebebi. Birçok şeyin pratik şekilde sunulması, daha az yorucu olması ve bu kadar ülkeyi ya da şehri daha ekonomik şekilde gezmek ise tercih sebebi olmasının diğer etkenleri arasında sayılabilir. Ancak nispeten yeni bir tatil tarzı olduğu için herkesin merak ettiği sorular çok, biz de sizin için en çok yapılan yorumları derledik.

1) “Cruise tatilleri düşündüğümden daha eğlenceli çıktı”

Evet, sanılanın aksine cruise tatilleri son derece eğlenceli bir tatil türü. Öncelikle bir oda seçiyorsunuz ve tüm tatilinizi bu odada geçiriyorsunuz, o yüzden şehir ya da ülke değiştirirken zaman kaybetmenin önüne geçiyorsunuz. Tabi kazandığınız bu süreyi eğlenceli geçirmeniz şart. Bu yüzden cruise turları sizler için birbirinden eğlenceli birçok aktivite düzenliyor. Tura çıktığınız gemilerde mutlaka yüzme havuzu ve su parkları bulunuyor. Havuz başında birçok aktivite hazırlanıyor. Tercih size kalmış, seyir esnasında ister havuzun ve güneşin tadını çıkarabilir ister birbirinden eğlenceli aktivitelere katılabilirsiniz. Tabi bunların yanı sıra casinolarda vakit geçirebilir ya da güzellik ve fitness salonlarında kendinize vakit ayırabilirsiniz. Akşam eğlenceli bir kalabalıkla geçen yemeğin arkasından izleyebileceğiniz tiyatrolar hatta geminin büyüklüğüne göre değişiklik gösteren sirk ve kabarelere de katılarak tüm yolculuğunuzu eğlenceli hale getirebilirsiniz.

2) “Geminin hareket ettiğini hissetmiyorsun bile”

Belki de aklınıza en fazla takılan soru bu, biliyoruz. Özellikle geminin sallanmasından dolayı sorun yaşayacağını düşünen kişiler öncelikle bu tedirginliğini dile getiriyor. Oysa siz deniz yolculuğunuz boyunca geminin hareket ettiğini hissetmiyorsunuz bile. Elbette bu işin bir fizik boyutu var ancak gelişen teknoloji sonucu bu sorun büyük ölçüde ortadan kaldırılmış durumda. Geliştirilen stabilizatörler sayesinde denizdeki sallantı minimuma indiriliyor. Akşam yatağınıza yattığınızda bırakın sallantıyı geminin hareket ettiğini bile hissetmeyecek ve mışıl mışıl uyuyacaksınız.

3) “İlk gittiğimde aklımda soru işaretleri vardı ama mutlaka 2. kez giderim”

Cruise turlarına yapılan yorumlar incelendiğinde en çok karşımıza çıkan bir yorum da bu oldu. Yalnız değilsiniz, herkes gitmeden bir takım endişe ve şüpheyle bu yolculuğa çıkıyor. Ama tatil sonunda bundan sonra mümkün oldukça gemi turuna katılma yönünde herkes hem fikir. Birçok şehri gezmek, adeta yolculuk yapmadan her sabah başka bir limanda uyanmak birçok endişenin yerini mutluluğun almasını sağlıyor.

4) “Sağlıkla ilgili endişe ediyordum fakat her şey düşündüğümden daha organize”

Sağlık konusu özellikle yurt dışı seyahatlerde birçok kişinin aklına takılan sorulardan birisi. Gemi tatilinde ise karadan uzak olmak endişelerin biraz daha artmasına sebep oluyor. Ancak cruise firmaları bunun için en iyi çözümleri sunuyor. Öncelikle her gemide bir doktor bulundurulması zorunlu. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. Yaşanılan soruna yönelik öncelikle gemi doktoru müdahale edip sorunu çözmeye çalışıyor, eğer çözülemeyecek ve bekleyemeyecek acil bir durum var ise; en yakın karadaki sahil güvenlik ile irtibata geçilip helikopter ambulanslar ile hasta en yakın sağlık kuruluşuna aktarılıyor.

6) “Gemide para birimi konusunda sıkıntı yaşamadım, kilitli kasaların olması güven veriyor”

Gemi turuna çıkacağınız destinasyon ve gemi şirketinin hangi ülkeye ait olduğu elbette önemli. Ancak genel olarak gidilen destinasyon ön plandadır. Gitmeden önce konuyla ilgili tur şirketinden bilgi alabilir ve gemide geçerli olan para birimini öğrenebilirsiniz. Evet, kabinlerde kullanımınız için kasa mevcut. Kıymetli evrak ve değerli eşyalarınızı burada muhafaza edebilir ve tatil boyunca güvenle ve rahatlıkla gezebilirsiniz.

7) “Kabin düşündüğümüz kadar sıkışık değildi”

Standart iç, dış ve balkonlu kabinlerde genel olarak en fazla 4 kişi konaklayabiliyor. Daha az sayıda kişiler için de kabinler mevcut. Standart kabinler dışında, bazı gemilerin suite odalarında ise 8-9 kişinin rahatlıkla konaklayabileceği kabinler bulunuyor. Siz odada birlikte kalmak isteyeceğiniz kişi sayısına göre kabininizi belirliyorsunuz. Ancak merak etmeyin, geminin eğlenceli aktivitelerine katılırken odada o kadar az vakit geçireceksiniz ki neredeyse sadece uyumak ve kıyafetlerinizi değiştirmek için gideceksiniz.

Cruise turlarıyla ilgili detayları bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın