Cruise Seyahatine Çıkmadan Önce Bilmeniz Gereken Ufak Ama Önemli Detaylar

Cruise Seyahatine Çıkmadan Önce Bilmeniz Gereken Ufak Ama Önemli Detaylar

>
Cruise Seyahatine Çıkmadan Önce Bilmeniz Gereken Ufak Ama Önemli Detaylar

Cruise Seyahatine Çıkmadan Önce Bilmeniz Gereken Ufak Ama Önemli Detaylar

12 Aralık 2023
image

Bütün bir sene boyunca tatil yapmayı hepimiz çok özledik. Cruise seferleri başlar başlamaz maviliklere doğru bir yolculuk yapma planlarınız varsa bu içeriğimiz tam da size göre demektir! Cruise gemileri hakkında araştırma yaparken ve özellikle ilk defa cruise seyahatini deneyimleyecekseniz tatilinize en doğru şekilde hazırlanmak ve seyahatiniz hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sizler için kaleme aldığımız cruise seyahatine çıkmadan önce bilmeniz gereken ufak ama önemli detaylar adlı içeriğimizi incelemeye başlayabilirsiniz.

Kusursuz Bir Cruise Seyahatinin İlk Adımı Planlamadır

Cruise tatili planlarken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu noktalardan en önemlisi ise gitmek istediğiniz rota, rotayı düzenleyen tur firmaları ve kabin seçimidir.

Rota: Dünyanın birçok yerine düzenlenen cruise turlarında kimileri deniz yolculuğu ağırlıklı iken, kimileri kara ziyareti ağırlıklıdır. Bu nedenle cruise rotasını ve limanlardaki durma sürelerini incelemeniz tatilinizin genel hatları ile nasıl geçeceğine dair bilgi verir.

Tur Firması: Her zaman en iyi tatili sunmayı hedefleyen cruise firmalarının kimileri müşteri hizmetleri ile ön plandayken, kimileri sunduğu eğlence imkanları ile ön plana çıkar. Bazı tur firmaları ise rotalarda düzenlediği rehberli kara turları ile dikkat çeker. Bu nedenle firma istediğiniz tatili yapmanız için önem taşır.

Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Cruise Seyahati Nasıl Planlanır? Adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Ah Gemide Bizde Olsaydık: Kabin Seçimi

Genel hatları ile cruise gemilerinde üç tip kabin bulunur. Vaktinizi geminin eğlence kısmında geçirmek isterseniz iç kabinleri, oda penceresi olmasını ve gün ışığını görmek isterseniz de kısıtlı görüşe sahip dış kabinleri, seyir esnasında yolculuğu izlemek ve keyif yapmak isteyenler ise balkonlu kabinleri tercih edebilirsiniz.

Konu hakkında detaylı bilgi için: Hangi Kabin Tipi Size Uygun?

Tüm Cruise Kabinlerde Standart Hizmet Verilir

Cruise tatillerinde herkes oda konforu hariç aynı hizmetten yararlanır ve aynı ilgiyi görür. Bu nedenle kabin seçerken en düşük fiyatlı olan iç kabinlerden seçseniz bile alacağınız hizmette bir eksiklik hissetmezsiniz. Böyle düşünüldüğünde tatil planınızda kabin seçiminiz de önemli olacaktır. Eğer kabini sadece uyumak için tercih edecekseniz oldukça ekonomik bir kabin seçebilir ve bu sayede geminin eğlence alanlarına daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Türk Rehber Sunan Gemi Avantajı

İlk cruise seyahatinizde yeni öğrenmeniz gereken birçok kuralla karşılaşabilirsiniz, fakat panik yapmanıza gerek yok; bu konuda birbirinden bilgilendirici blog içeriklerimizle her zaman yanınızdayız. Bunun yanı sıra gemi kullanımları, acil durum bilgilendirmeleri ve diğer birçok şey hakkında doğru bilgilere sahip olmanız önemlidir. Bu nedenle eğer ilk cruise seyahati gerçekleştirecekseniz Türk rehber sunan bir cruise firmasını tercih etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.

Cruise Merdivenleri Zaman Yönetimi Konusunda Her Zaman Doğru Bir Tercihtir

Evet, sağlık için merviden çıkmak son derece yararlıdır; fakat cruise seyahatlerinde merdivenlerin önemi de başkadır. Çünkü geminin merdivenleri sayesinde kalabalık sıralardan ve asansörlerden kaçınmış olursunuz. Bonus: Geniş merdiven alanları genellikle ilginç sanat eserleri ile dekore edilmiştir.

Yanınızda Fazla Resmi Bir Kıyafet Taşımanız Gerekli Değildir

Dress code’un gerekli olduğu gemilerin restoranlarda smokin veya takım elbise hazırlamanıza gerek yok. En resmi yolcu gemilerinde bile kıyafet kuralları haricinde kadınlar için kısa bir kokteyl elbisesi ve erkekler için bir ceket ve kravattan başka bir şeye ihtiyacınız olmayacaktır.

Her Limanda Gemiden İnmek Zorunda Değilsiniz

Gemide olmak için en iyi zamanlardan biri de herkesin kıyıya çıktığı zamandır. Kalabalık olmadan, en iyi yerlerde bulunan şezlonglara ve gemideki popüler tesislerde rahatlıkla zaman geçirebilirsiniz. Bonus: Geminin limana demirlediği günlerde Spa ve masaj gibi indirimlenden faydalanabilirsiniz.

Bavullar İçin İyi Haber: 44 Kilograma Kadar Bagajınızı Gemiye Getirebilirsiniz

Gemi yolcuklarında bagaj konusunda rahat davranabilirsiniz; bu konuda gemi şirketleri makul sınırlamalar getirmiştir. Çoğu gemi şirketi, her yolcuyu her biri 22 kilogramın altında olan iki valiz taşıyabileceğinin uygun olduğunu belirtmiştir. Bunun yanı sıra cruise seyahatiniz için el bagajı da yanınızda getirebilirsiniz.

Keyifli Bir Tatilin Anahtarı: Sağlık

Geminin orta kısımlarında bulunan ve deniz tutması olasılığını azaltmak için daha az hareketin olduğu bir oda rezerve edebilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce, olası gemi seyahati hastalıklarını önlemek adına doktorunuzla görüşmek isteyebilirsiniz. Ellerinizi sık sık yıkamak ve elleri temizlemek için antibakteriyel jel veya antibakteriyel mendilleri kullanmak, seyir halindeyken sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Bu içerik ilginizi çekebilir: Cruise Tatillerinde Sağlık Önlemleri Neler Olacak?

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın