Cruise Seyahatine Çıkarken Bavulunuzda Bulunması Gereken 7 Şey

Cruise Seyahatine Çıkarken Bavulunuzda Bulunması Gereken 7 Şey

>
Cruise Seyahatine Çıkarken Bavulunuzda Bulunması Gereken 7 Şey

Cruise Seyahatine Çıkarken Bavulunuzda Bulunması Gereken 7 Şey

12 Aralık 2023
image

2021 Mart itibariyle bazı cruise şirketleri seyahate başlayacaklarını açıklamışlardı. Cruise Seyahati ve 2021 Yılındaki Yeni Normal Uygulamaları ve Cruise Seyahatlerinde Uygulanacak Yeni Prosedürler ve Sözleşmeleri gibi konulardan bahsederken sıra yolculuğun önemli bir kısmına geldi; pandemi döneminde cruise yolculuğuna hazırlanmak. Hijyene çok dikkat edilmesi gereken şu dönemde tatile çıkarken bavul hazırlamak biraz kafa karıştırıcı olabilir, söz konusu kabinde konaklama yapacağınız bir cruise seyahatiyse. Genellikle “Ya ihtiyaç duyarsam” diye gereksiz çok sayıda eşyayı yanımıza almaktan çekinmiyoruz. Eğer sistemli bir şekilde ve gerçekten kullanacağımız şeyleri bavulumuza koyarsak, oldukça ferah bir bavulla ve hijyen kurallarını da unutmadan içimiz rahat bir şekilde maviliklere doğru yelken açabiliriz. İşte cruise seyahatine çıkarken bavulunuzda bulundurmanız gerekenler listesi sizlerle.

1- Antibakteriyel ve Antivirüs Etkili Hijyenik Mendiller

Bu mendiller yalnızca bir uçakta veya araba yolculuğunda değil, aynı zamanda kabinde, kara gezileri sırasında veya elleriniz, masanız veya yüzeyleriniz için hızlı bir temizliğe ihtiyaç duyduğunuz her zaman kullanışlı olacaktır.

2- Kolonya / El Dezenfektanı

Neredeyse her gemide dezenfeksiyon noktaları bulunsa da, bir dezenfektan bulamadığınız veya yemek yemeden veya içmeden önce hızlıca ellerinizi hızlıca hijyenik hale getirmek için ihtiyaç duyduğunuz zamanlar olabilir. Bu yüzden kendi kişisel hijyenik eşyalarınızı yanınızda taşımak her zaman iyi bir fikirdir. Arık birçok ürün kordona çantanıza veya kemerinize takabileceğiniz boyutlarda üretiliyor.

3- Tek Kullanımlık Maske

Henüz bazı cruise şirketleri aşı gerekliliği hakkında net bir açıklama yapmasa da büyük ihtimalle cruise seyahatlerinde aşı kanıtı isteyebilir. Her ne kadar koruyucu bir aşıya da sahip olsanız mikrop kapmamak ve mikropların yayılmasını önlemek için yanınızda maske bulundurmak doğru bir tercih olacaktır.

4- UV Sterilize Edici Işık

Bu cihazlar, sert kimyasallarla temizlenemeyen bir alanı sterilize etmek için kabininizde veya kişisel alanınızda kullanmak için harikadır. UV ışıklarının seyahat boyutu çantanıza sığar; bu yüzde hareket halindeyken hızlı ve kolay kullanım için oldukça idealdir.

5- Gece Lambası

Taşınabilir bir gece lambası, gece yarısı lavabo ziyaretleri için cankurtaran olabilir. Portatif bir gece lambası yalnızca takılıp düşmenizi önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir duvara, yatağa veya sandalyeye ayak çarpma tehlikesini de ortadan kaldırır. Özellikle hareket sensörlü bir gece lambası, gemi kabinleri için olmazsa olmazdır ve kabin bagajına veya el çantasına kolayca sığabilir.

6- Güneş Kremi ve Aloe Vera’lı Nemlendirici

Plajda veya havuz kenarında güneş kremi sürmeden uzanmak cilt için oldukça tehlikelidir. Dışarı çıkmadan önce kendinizi yüksek bir SPF güneş kremi ile koruduğunuzdan emin olmalı ve özellikle sudaysanız kremi sık sık vücudunuza sürmelisiniz. Güneş gören cildinizi daha sonra nemlendirmek için, güneş sonrası aloe içerikli bir losyon ile nemlendirmeniz oldukça rahatlatıcı olacaktır.

7- Çoklu Priz

Çoğu kabinde yalnızca bir veya iki priz bulunur, ancak herhangi bir zamanda kullanılması veya şarj edilmesi gereken birkaç cihazınız olabilir. Bir başkası aynı anda bir telefonu veya diğer cihazları şarj etmeye çalışırken, kaçınılmaz olarak birisinin saç kurutma makinesi, düz veya saç maşası kullanması gerekir. Bu yüzden gemi prosedürlerine uygun bir çoklu priz bu konuda oldukça kurtarıcı olacaktır.

Seyahatlere çıkarken Sağlık Bakanlığı hep üç şey üzerinde duruyor: Sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen. Gelin uzman görüşlerinden derlediğimiz tatile çıkacakların dikkat etmesi gereken sağlık önerilerini yeniden hatırlayalım:

  • Maske kullanımı
  • Sosyal mesafe
  • En az 30 saniye el yıkama
  • Dezenfekte edici ürünler
  • Ulaşım noktalarına ve ulaşım araçlarına dikkat
  • İyi bir bağışıklığın anahtarı uyku düzeni
  • Kişisel eşyaların paylaşılmaması
  • Para yerine temassız kart kullanımı
  • COVID-10 kapsamlı seyahat sigortası
Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın