Cruise Seyahati ve 2021 Yılındaki Yeni Normal Uygulamaları

Cruise Seyahati ve 2021 Yılındaki Yeni Normal Uygulamaları

>
Cruise Seyahati ve 2021 Yılındaki Yeni Normal Uygulamaları

Cruise Seyahati ve 2021 Yılındaki Yeni Normal Uygulamaları

13 Aralık 2023
image

Cruise seyahati operasyonları Mart ayından itibaren dünya çapında askıya alınmıştı. Bazı popüler cruise şirketleri, tüm seyahat sezonlarını iptal etmişti. Peki cruise sektörü 2021’de normale dönecek mi ve cruise severler ne gibi değişikliklerle karşılaşabilir?

”Normal” Kavramı Cruise Seyahatinde Her Zaman Değişime Açıktır

Normalin her zaman değiştiğini ve geliştiğini kabul etmek önemlidir. Yıllar önce, cruise seyahati bugün sevdiğimiz yolculuklardan çok farklıydı. Özenle kesilmiş meyveler, buz heykelleri ve güzelce yerleştirilmiş atıştırmalık tepsileri içeren gala büfeleri, yiyecek israfını azaltmak için büyük ölçüde ortadan kaldırıldı ve gece yarısı atıştırmalıkları için yeni temalı büfeler giderek daha popüler bir hale geldi. Şimdilerde yolcu gemilerinde vegan, glütensiz, şekersiz ve düşük tuzlu menü öğeleri bulmak her zamankinden daha kolayken, bu özel diyet öğeleri yıllar önce cruise gemilerinde bulunmuyordu.

Günümüzün yolcu gemileri misafirlerine; havuz güvertesi, sınırlı spa ve kart odalarından çok daha fazlasını sunuyor. Modern gemilerde trambolin parkları, talasoterapi havuzları, zip hatları, buz pistleri, bowling salonları, hız trenleri ve daha birkaç yıl önce duyulmamış çok daha fazlası var. Yine de bu modern faaliyetler ve olağanüstü özellikler endüstride hızla ”normal” hale geldi.

Koronavirüs Sonrası Gemilerde Neler Değişebilir?

Koronavirüs salgını sona erdikten sonra cruise endüstrisinin yeni normalinde; muhtemelen yeni eğlence mekanları, menü yükseltmeleri veya performans seçenekleri olmayacak ve bu değişikler her yolcu gemisini etkileyen değişiklikler olacak.

Geliştirilmiş *sanitasyon protokolleri ile beraber, gemiler yeniden seyre başladığında değişikliklerde beraberinde gelecek. Kullanılan temizlik ürünlerindeki değişiklikler, artan temizlik sıklığı ve hatta temizlik ve sterilizasyonu kolaylaştırmak için geminin bazı alanlarının daha uzun süre kapalı kalması anlamına gelebilir.

*Sanitasyon: Bu kavram; temiz içme suyu ve insan dışkısı ve kanalizasyonunun yeterli şekilde arıtılması ve atılması ile ilgili halk sağlığı koşullarını ifade eder.

Hava filtreleme sistemlerine yükseltmeler, gemiye binme öncesi sağlık anketleri gibi daha büyük yolcu ve mürettebat sağlığı taramaları da muhtemel gözüküyor.

Bazı popüler seyir aktiviteleri cruise seyahatleri sırasında devam etmeyebilir. Örneğin açık büfe yemekler, daha az paylaşılan servis malzemesi ile kafeterya tarzı olabilir. Yemek odaları, casinolar ve gösteri salonları dahil olmak üzere ortak alanlardaki oturma yerleri, sosyal mesafeyi desteklemek için aralıklarla yerleştirilebilir. Komedi kulüpleri, diskolar ve diğer kapalı alanlar gibi farklı mekanlardaki kapasiteler azaltılabilir.

Tüm Bu Değişiklikler Yolcu Gemilerde Sürekli Mi Uygulanacak?

Bu sorunun henüz net bir cevabı yok, fakat her bir gemi seyahati şirketi, mürettebatlarının ve yolcularının sağlığını korumak için doğru önlemleri almaya hazırlanıyor. 2021 yılında, bu değişikliklerin bir kısmı muhtemelen daha görünür olacak, ancak daha fazla gemi yelken açtıkça, her yolculukla beraber normalleşme devam edecek.

Sonuç olarak 2021’de seyir için yeni normalin oluşturulması için uluslararası bir çaba gerekiyor. Yolcuların cruise seyahatine teşvik edilmeleri ve gemilerin en iyi biniş limanlarında yeniden konumlandırılması için yoğun çaba gerekecek.

Kruvaziyer hatlarının, yalnızca biniş limanları ile değil, aynı zamanda güvenli bir şekilde yelken almak için sağlık protokollerinin karşılanması gerekiyor. Örneğin farklı ülkelerin farklı uygulamaları olabilir veya farklı dönemler için o ülkelere seyahat kısıtlanmış olabilir ve “normal” gemi seyahat planlarını etkileyebilir. Bu nedenle, farklı cruise hatlarının farklı zamanlarda yeniden açılması muhtemel gözüküyor.

Ayrıca, başka salgınlar meydana gelirse ve vaka sayıları artarsa, önceden açılmış limanların da kapanması söz konusu olabilir. Bu durum, seyir hatlarının seferleri yeniden başladıktan sonra bile güzergah seçenekleriyle esnek kalmasını ve limanların değişmesi rutin hale getirecek.

2021 Yılında Cruise Seyahati Nasıl Yapılacak?

Cruise seyahatleri alınan önlemlere bakıldığında 2021 yılında başlayabilir. Ancak “normal” operasyonların durumu, bir süre için pandemi öncesi operasyonlardan farklı olacak.

2021’de normal cruise yolculuğunun tam olarak nasıl ve ne zaman olacağı, farklı hatlar ve bölgeler arasında farklılık gösterecektir. Hem çok küçük hem de çok büyük gemi şirketleri 2020’nin sonlarında bile operasyonlarına başlayabilir. Belki sınırlı operasyonel alanlara sahip küçük hatlar (yerel gemi şirketleri) daha sorunsuz bir şekilde yelken açabilirler çünkü pek çok uluslararası gereksinimi koordine etmeleri gerekmez.

Öte yandan büyük hatlar, bazı bölgelerdeki operasyonlara daha kolay bir şekilde devam ettirebilirken, diğer bölgelerde hala seyir seyahatleri kısıtlanabilir.

Büyük gemi şirketleri yola çıktıkça, yeniden başlama prosedürlerini, ilave seferleri daha hızlı normale döndürmek için uyarlayacaklar.

Bazı Cruise Şirketleri, 2021 Planlarını Açıklamaya Başladı

Carnival Corporation’ın dokuz kruvaziyer hattından biri olan Costa Cruises, 2021 için cruise seyahati güzergahlarını yeniden şekillendirdi ve gemi turlarının aşamalı ve sorumlu bir şekilde yeniden başlatılmasına yönelik programına başladı.

İtalyan şirket, 2020-21 kış sezonuna hazırlık için; konuklara gelişmiş sağlık protokolleri ile mümkün olan en iyi seyir deneyimini sunmak amacıyla 2021’in geri kalanı için güzergahlarını şekillendirmek için çalışmalar sürdürüyor. Costa Cruises, Nisan’dan Kasım 2021’e kadar çok çeşitli seçenekler ve birden çok kalkış limanının seçeneği ile Akdeniz’de cruise seyahatleri seçeneklerini genişletecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Cruise Tatillerinde Sağlık Önlemleri Neler Olacak?
MSC Cruise’dan Sağlık ve Güvenlik Önlemleri
Pandemi Sonrasında Cruise Seyahati Nasıl Olacak?

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın