Cruise Seyahati İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Cruise Seyahati İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

>
Cruise Seyahati İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Cruise Seyahati İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

13 Aralık 2023
image

Bir cruise tatili mu planlıyorsunuz? Eğer ilk kez cruise seyahati yapacaksanız yanınızda hangi belgeleri almanız gerekeceğini merak ediyor olabilirsiniz. Kendinize en uygun cruise seyahatini seçtikten ve seyahatinizi planladıktan sonra yolculuğunuza iyi hazırlandığınızdan emin olmak için cruise tatili için gereken belgelere göz atmaya hemen başlayabilirsiniz.

Cruise Seyahati Nasıl Planlanır?

Hangi Cruise Türü Size Uygun?

Gemi ve Uçak Biletleri

Cruise yolculuğu için gereken biletler arasında cruise gemisi ve uçak bileti bulunur. Şu noktayı belirtmek faydalı olacaktır; seyahat belgelerinizin seyahatinizden önce temin edilmediği veya belgelerin yeniden düzenlenmesi gereken durumlarda cruise firmaları bu işlemlerden ücret alabilir.

Cruise Planet Öneriyor: Her cruise hattı, seyir programından önce bir ila iki ay önce gerekli kruvaziyer belgelerini yayınlar. Eğer bu sürede rezervasyon yaparsanız, belgelerinizi toplamanız çok daha kolay olacaktır.

Biniş Öncesi Verilen Bilgi Formu

Kruvaziyer şirketleri gemiye binmeden önce sizden belirli bilgiler talep edebilir ve bu bilgiler genellikle form aracılığıyla toplanır.

Tarihe Dikkat: Pasaport

Cruise yolculuğu yapmak için pasaportunuzun seyahat bitiş tarihi, gemi kalkış tarihinden önce en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Çünkü çoğu kruvaziyer hattı, pasaportun son kullanma tarihinin, hareket tarihinden en az 6 ay önce geçerli olmasını şartınu zorunlu tutar.

Cruise Planet Öneriyor: Giriş ve çıkış damgaları için pasaportunuzda boş sayfaların bulundurmalısınız.

Olmazsa Olmaz: Vize

Cruise programlarına katılımın, seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerli pasaport ile mümkün olduğundan bahsetmiştik. Vizesiz olduğu belirtilen özel programlar haricindeki tüm yolculuklara gidilecek ülkenin vize prosedürüne uygun vize gerektirmektedir. Seyahat edeceğiniz ülkenin vize uygulamasını öğrenmek için Dış İşleri Bakanlığı‘nın vize bilgilendirme sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklar İçin Seyahat Belgeleri

Eğer küçük bir çocukla ebeveynleri olmadan seyahat edecekseniz cruise firmaları sizden bir takım belgeler isteyebilir. Eğer çocuk sizinle aynı soy adını taşımıyorsa; firma çocuğun koruyucusu veya akrabasıyla tatile çıkabileceğini kabul ettiği, yasal olarak onaylanmış veya noter onaylı bir mektup şeklinde belge isteyecektir. Bu, belge; teyze, amca veya büyükanne ve büyükbaba gibi akrabalar dahi olsa talep edilen bir belgedir.

Çocukla yolculuk politikaları bir cruise operatörlerine göre farklılık gösterebilir. Çocuğun cruise yolculuğa çıkması için verilen izin, belirli bir yetişkinin çocuğu denetleme yetkisi ve herhangi bir acil tıbbi tedaviye izin verilmesini içermelidir. Aynı zamanda çocuğun geçerli pasaportu ve vizesi de firmaya ibraz edilmelidir.

Bir çocuğun ebeveyn / yasal vasisi ile aynı soyadı yoksa, çocuğun kişi tarafından bakıldığına dair için yasal belgeler gerekebilir. Bu belgelere örnek olarak doğum, evlilik, boşanma veya evlat edinme sertifikaları gösterilebilir. Çünkü bu tarz resmi belgeler yetişkin ile çocuk arasındaki bağlantıyı gösteren önemli evraklardır. Ebeveyn olmayan bir yetişkinin yasal bir vasi (örneğin, bir üvey anne veya üvey baba) olması durumunda, sertifikalı bir Vesayet Sertifikası gerekebilir.

Çocuklarla Cruise Tatili Nasıl Yapılır?

Cruise Seyahati Onlarsız Olmaz: Aşı Belgeleri

Cruise seyahatine çıkmadan önce bir takım aşılar yaptırmanız gerekebilir. Fakat bu durum kruvaziyer hattına özgü olmaktan ziyade ülkeye özgüdür. Örneğin bir cruise firması, konuklara aşılarının gerekli olabileceği ayrıntılar için WHO tarafından onaylanmış bir Seyahat Tıbbı Uzmanı ile görüşmenizi önerebilir.

Aşıların bir tavsiye yerine bir gereklilik olduğu durumlarda, bazı ülkeler girmeden önce bir Uluslararası Aşı veya Profilaksi Sertifikası (ICVP) görmeyi isteyecektir.

Seyahat Sigortası Evrakları

Yolculuğunuz için seyahat sigortası yaptırmanız gereklidir ve bu önceden mevcut sağlık durumunuzu kapsamalıdır. Kruvaziyer seyahat sigortası özel bir üründür, çünkü yolculukları deniz tatili veya yurt dışı gezilerinden farklıdır.

Gecikme, aksama gibi oluşabilecek ciddi durumlar sigorta kapsamında mutlaka olarak ele alınmalıdır. Örneğin cruise gemi seyahati için yapılan bu sigorta; kötü hava nedeniyle yolculuğunuz boyunca kabininizden çıkamamınızı veya bir limanı kaçırmak gibi riskleri kapsayabilir. Bazı sigorta şirketleri bu olayları standart seyahat politikaları maddelerinde bulundurabilir. Bu arada sigorta teminatınızın yeterli olduğundan emin olmak için sigorta madellerini dikkatli bir şekilde incelemeniz son derece önemlidir.

Cruise Planet Öneriyor: Yolculuğunuz başlamadan önce seyahat belgelerinizi bireysel cruise seyahati danışmanınızla tek tek kontrol etmeniz yolculuğunuzu güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlayacaktır.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın