Cruise Kabininde Neler Bulunur?

Cruise Kabininde Neler Bulunur?

>
Cruise Kabininde Neler Bulunur?

Cruise Kabininde Neler Bulunur?

19 Aralık 2023
image

Cruise turu yapmaya karar verdiniz şimdi sıra kabin seçiminde. Gemilerde farklı özelliklere sahip kabinler bulunur. Bütçenize ve ne istediğinize bağlı olarak tura kayıt olurken hangi kabinde kalmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Kabin seçimi yaparken ne istediğinizi bilmeniz çok önemli. Çünkü turu satın aldığınızda kaldığınız kabine göre alacağınız hizmet belirlenmez. Havuz başındaki bara giremezsiniz ya da tiyatro izleyemezsiniz gibi yaptırımlar olmaz. Sadece çok lüks paket alan yolcular için farklı kısımlar ve öncelikler vardır. Bunlar da zaten kısıtlı alanlarda geçerlidir ve tatilinizi etkilemeyecektir. Cruise gemilerinin kabinlerinin bir otel ya da tatil köyündeki bir odadan farkı yoktur. Son derece konforlu ve ihtiyaçlarını karşılayacak tüm donanıma sahiptirler. Kabinlerin ayrıldığı en önemli nokta manzarası, balkonu ya da yatak sayısı olmaktadır. Sizler için kabinlerde neler olduğunu derlediğimiz bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

1) İç Kabin: Cruise tatiline çıktığınızda bütçe benim için önemli, zaten eğlenmek için gidiyorum, odada oturup manzara izlemem diyorsanız iç kabinler tam size göre. Ya dört duvardan oluşan ya da küçük bir penceresi olan odalardır. Bu küçük pencerelerden ya filikaları izlersiniz ya da çok küçük bir köşesinden denizi görebilirsiniz. İç kabinler otel konforunda döşenmiştir. Rahat bir yatak, eşyalarınızı düzenlemeniz için küçük bir gardırop bulunmaktadır. Kalacağınız güverteye göre kabinlerin büyüklükleri ve yatak sayıları değişiklik göstermektedir. Tüm iç kabinlerde duş, wc, duşakabin, klima, telefon, saç kurutma makinesi ve TV bulunmaktadır. Bazı gemi şirketlerinde değerli eşyalarınızı ve kıymetli evraklarınızı saklayabileceğiniz küçük kasalar yer almaktadır.

2) Dış Kabin-Balkonlu Kabin: Bütçem biraz var ve güneş görmeden uyanamam diyorsanız manzaralı ve balkonlu kabinleri tercih edebilirsiniz. Geminin dış kısımlarında ya da alt güvertelerde bulunan bu kabinlerde güneşin doğuşunu ve batışını izleyebilir, limana varışınızın keyfini çıkarabilirsiniz. Yine bu kabinlerde de wc, duşakabin, klima, telefon, saç kurutma makinesi,  TV ve kasa bulunmaktadır. Odaları daha büyük olan bazı gemilerde tek kişilik yataklar bulunup bu yataklar birleştirilebilmektedir. Bazı dış kabinlerde ise yatakların yanı sıra ranza da bulunmaktadır.

3) Suit Kabinler: Suitler de kendi içlerinde bazı özellikler bakımından ayrım göstermektedir. Bütçe mühim değil, konforlu ve lüks bir tatil arayışındaysanız bu kabinleri tercih edebilirsiniz. Balkonlu ve balkonsuz olarak ayrılmasının yanı sıra küvet ve jakuzi tercihli kabinler de bulunmaktadır. Ayrıca bazı gemilerde özel jakuzili geniş balkonlu suitler de bulunmaktadır. Genellikle kalabalık gruplar ve çocuklu ya da geniş aileler tarafından tercih edilmektedir. Standart donanımın yanı sıra bu kabinlerde minibar ve koltuk yer alabilmektedir. Bütçenizi ve tatilden ne istediğinizi detaylıca düşünüp kabinler hakkındaki yazımızı okuduktan sonra doğru karar vereceğinize eminiz.

Cruise gemi turları hakkında detaylı bilgilere ve gemi rotalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın