Cruise İle Noel Pazarı

Cruise İle Noel Pazarı

>
Cruise İle Noel Pazarı

Cruise İle Noel Pazarı

17 Aralık 2023
image

Avrupa’nın en güzel zamanlarından biri de hiç şüphesiz Noel dönemi… Işıklar içindeki yerel pazarlar, renkli vitrinler ve süslü dev ağaçlarıyla Avrupa’da Noel, masalsı bir atmosferde kutlanıyor. Noel pazarlarını cruise ile gezmek ise bu deneyimi çok daha üst seviyeye taşıyor. Kış döneminde cruise fikri, sizi ürkütmesin. Avrupa’nın en güzel nehirlerinde süzülerek, birçok farklı şehre uğrayan bir cruise gemisi ile Noel pazarlarını gezerek kış aylarında bile dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Almanya’da Noel Ruhunu Yaşama Fırsatı

Cruise ile Noel turları denince akla ilk gelen ülkelerden biri Almanya oluyor. Dokusu bozulmamış kentleriyle sizi tarihte bir yolculuğa çıkaran Almanya’nın neredeyse her kentinde Noel pazarları bulabilirsiniz. Nehir turlarının Almanya’daki uğrak noktalarından ilki Düsseldorf. Ren Nehri’nin ikiye böldüğü şehirde Noel döneminde birden fazla pazar kuruluyor. Renkli ve ışıklı pazarlarıyla bir görsel şölen sunan Düsseldorf’ta en güzel kış manzaralarını görebilirsiniz. Bir sonraki popüler rota ise Köln. Gotik katedraliyle ilgi çeken Köln’de şehrin farklı semtlerine yayılmış Noel pazarlarını gezerken, şehrin Kölsch isimli özel birasını da yudumlayabilirsiniz. Ev yapımı çörekler, hediyelik eşyalar ve farklı giysiler bulabileceğiniz bu pazarlarda sıcak şarap eşliğinde buz pistinde eğlenenleri izlemek de işin en keyifli kısımlarından biri oluyor. Köln sonrası geminiz, romantik Ren Nehri parkuru için hareket etmeye başlıyor. Avrupa’nın en güzel manzaralarından birini sunmasıyla ünlü bu rota boyunca eski kaleleri ve şatoları görebilirsiniz. Parkur bitiminde sizi vadinin en şirin kasabalarından biri olan Rüdesheim bekliyor. Bu estetik harikası kasabadaki gezinizi ünlü Rüdesheimer kahvesini içerek sonlandırmak da cruise deneyiminizi taçlandıracak ufak detaylardan biri.

Fransa’da Bir Peri Masalı

Avrupa’da Noel ruhunun doruk noktasına ulaştığı ülkelerden bir diğeri ise Fransa. Estetiğin eğlenceyle buluştuğu Fransa Noel pazarları, Cruise ile Noel Turları konseptinin de yıldızı konumunda. Bu gezinin başrolünde tarihi 1500 yılına kadar uzanan pazarları ile Noel’in Başkenti unvanını hak eden Strazburg var. Strazburg halkı, sadece Noel pazarları kurmakla yetinmiyor; neredeyse tüm şehri bu konsepte uygun şekilde yeniliyor. Herkes evlerinin ışıklarını değiştiriyor, balkonlarını süslüyor ve şehrin her noktasının kendinizi bir peri masalının içinde hissedeceğiniz bir atmosfere bürünmesini sağlıyor. Uzaktan bakıldığında bir kar küresini andıran şehirde meydana kurulan 30 metrelik dev çam ağacı da bu görkemin en önemli ayrıntılarından biri oluyor. Konserler, gösteriler ve Noel’e özgü daha birçok eğlencenin düzenlediği Strazburg’da kendinizi bir atlıkarıncanın üzerinde çocuklarla birlikte eğlenirken bulabilirsiniz. Alsace bölgesinin de merkezi konumundaki Strazburg’dan sonra civardaki Eguisheim, Kaysersberg ve Riquewihr bölgelerini de ziyaret edebilir ve buradaki renkli Noel pazarlarını da görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Tuna’da Romantik Bir Deneyim

Noel pazarları içinde öne çıkan bir başka tur ise Tuna Nehri rotası. Eşsiz bir coğrafya içinde yol alan nehir geminiz sizi Avusturya’nın başkenti Viyana’dan başlayarak masalsı bir yolculuğa çıkarıyor. Hem Avrupa’nın hem de dünyanın mimari harikası şehirlerinden biri kabul edilen Viyana’da şehir meydanındaki pazarları dolaşabilir; ardından Schönbrunn Sarayı’ndaki görkemli Noel pazarını ziyaret edebilirsiniz. Özel Viyana tatlılarını ve kahvelerini deneyebileceğiniz bu gezi sonrasında Tuna Nehri üzerindeki geminiz Macaristan’a doğru hareket ediyor. Macaristan’ın başkenti Budapeşte, özellikle yöresel yemekleri bulabileceğiniz Noel pazarlarıyla dikkat çekiyor. Burada ülkenin geleneksel içkisi Palinka’yı denerken, farklı müzik gruplarının konserlerini Tuna manzarası eşliğinde izleyebilirsiniz. Macaristan sonrası Tuna’nın incilerinden Bratislava da Noel ruhunun doyasıya yaşandığı yerlerden biri. Burada 3 farklı pazarda yerel yiyecekleri tadabilir; soğuk havaya aldırış etmeden coşkuyla eğlenen binlerce ziyaretçinin arasında bulunmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Noel pazarı cruise turları ve daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın