Cruise İle Akdeniz Keşfi

Cruise İle Akdeniz Keşfi

>
Cruise İle Akdeniz Keşfi

Cruise İle Akdeniz Keşfi

16 Aralık 2023
image

Muhteşem plajlara, zengin tarihi ve kültürel derinliğe sahip Akdeniz ülkeleri… Cruise Planet’in Akdeniz cruise rotasındaki turlarla keşfedebileceğiniz Akdeniz’in rengarenk liman şehirleri… Yüzyıllardır Akdeniz ticaretine yön veren şehirlerin güneş ve denizden ilham alan rengarenk ve hareketli mimari yapılarından çok etkileneceksiniz. Akdeniz cruise rotası denince akla gelen en güzel şehirler işte karşınızda!

Messina

Sicilya’nın Messina şehrine gelince “burası gerçekten İtalya mı?” diye düşünebilirsiniz. Önemli bir tarım merkezi olan Messina narenciye ürünleriyle ünlü. Haliyle mandalina ağaçlarının muhteşem kokusu altında şehri keşfedebilirsiniz. 

Anakara İtalya ile Sicilya’yı birbirine bağlayan bir köprü görevi gören şehir Akdeniz’de yüzyıllardır yaşanan birçok savaşta önemli bir rol üstlenmiş ve İkinci Dünya Savaşı başta olmak üzere birçok savaşta büyük zarar görmüştür. Şehrin Gotik tarzda inşa edilen katedrallerinin yanı sıra dünyanın en büyük astronomi saat kulesi de Messina’da bulunuyor. 

Valletta

Malta’nın başkenti Valletta, adını Osmanlı İmparatorluğu’na karşı çıkan Malta Şövalyeleri’nin büyük kumandanı Jean de Valette’den alıyor. 

Valletta, ada ülkesi Malta’nın tipik şehirlerinin özelliğini taşıyor. Dar, Arnavut kaldırımlı sokaklar, Akdeniz mimarisinin özelliklerini gösteren yapılar ve Orta Çağ’la hala bağlarını koparmamış şehir kültürü. Adayı, Osmanlılardan kurtaran Malta Şövalyeleri’nin, dualarıyla adayı koruduğuna inanılan azizler ve rahiplerin izlerini heykellerde ve kiliselerde görmeniz mümkün. Denizle iç içe olan şehirde liman kenarında gün batımını izlemeden ve şehrin dinamik gece hayatını deneyimlemeden gemiye geri dönmeyin. 

Napoli 

İtalya’nın her şehri kendi pizzasıyla övünür ama hiç kuşkusuz Napoli pizzasının üstüne hiçbiri su dökemez. Üstelik Napoli’de pizzalar ülkenin diğer turistik şehirlerine kıyasla çok daha ucuz. Napoli usulü pizzanın en ayırt edici özelliği pizzanın üzerinin margaritada olduğu gibi peynirle kaplı olmak yerine özel pizza sosundan oluşmasıdır. Damakta eriyen Napoli pizzanızı tattıktan sonra Napoli’de bir kültür turuna çıkmaya hazırsınız.

Vezüv Yanardağı’nın gölgesinde büyüyen Napoli şehri, şu an İtalya’nın nüfus bakımından en büyük üçüncü şehri. “Yeni şehir” anlamına gelen Napoli M.Ö. 7’nci yüzyılda Yunanlar tarafından kurulmuş. Şehrin yüzyıllar boyunca geçirdiği değişimleri, tarihi sokaklarında, Orta Çağ’da inşa edilen taş kalelerinde, şehrin çeşit çeşit heykellerle donatılmış kiliselerinde ve geniş meydanlarında keşfedebilirsiniz. 

Barselona

İspanya’nın ikinci en büyük şehri Barselona, eşsiz mimarisiyle büyüleyen masalsı bir diyar. Katalan mimar Gaudi’nin modernist eserleriyle nefes alan Barselona’nın en ünlü mimari eserleri arasında yine Gaudi tarafından tasarlanan La Sagrada Familia Katedrali, Güell Parkı ve Batlló evleri bulunuyor. Kendine özgü Katalan kültürü, simetrik şehir planlaması ve Akdeniz’in en hareketli limanı olan Barcelona Limanı ile dikkat çekiyor. 

Marsilya

Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki Provence, Alpes ve Cote d’Azur bölgelerinin merkezi: Marsilya. Akdeniz’in en büyük limanı olan Marsilya, Avrupa ve Akdeniz uygarlıklarının tarihini yakından incelemek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir şehir. 

Fransa’nın en büyük ikinci şehri olarak Foçalı denizciler tarafından kurulan Marsilya, Alexandre Dumas’nın Monte Cristo Kontu kitabını okumuş edebiyat severlere de tanıdık gelecektir. Roman ile aynı adı taşıyan Orta Çağ’ın hapishane adası şehirde turistlerin en sevdiği noktalardan biri. 

Cenova

Gustave Flaubert’in “ruhu parçalayan bir güzellik” olarak tanımladığı Cenova, İtalya’nın Fransa sınırında bulunan küçük bir liman şehri. İtalyan mutfağının en önemli öğelerinden biri olan “pesto sosu”nun yani fesleğenli sosun doğum yeri olan Cenova, yüzyıllarca Akdeniz’in en önemli limanlarından biri olmuş. Orta Çağ boyunca, aristokratlar tarafından yönetilen bir şehir devleti olan Cenova’da aristokratik zenginliğin izlerini görmek hala mümkün. 

Akdeniz’in birbirinden etkileyici ve dinamik liman şehirlerini keşfetmek için Cruise Planet’teki Akdeniz cruise rotalarına hemen göz atın!

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın