Cruise Gemilerinde Yeme İçme Hakkında Bilgiler

Cruise Gemilerinde Yeme İçme Hakkında Bilgiler

>
Cruise Gemilerinde Yeme İçme Hakkında Bilgiler

Cruise Gemilerinde Yeme İçme Hakkında Bilgiler

19 Aralık 2023
image

Konforlu bir tatil seçeneği olarak ön plana çıkan cruise seyahatleri, adeta yüzen bir şehir üzerinde tatil yapmak gibidir. Bunu sadece her sabah farklı bir limanda uyandığınızda değil, gemide geçirdiğiniz her an boyunca hissedersiniz. Gün içerisinde devasa boyutlu gemilerin birçok farklı alanında bulunabilir, hatta neredeyse tatilin her gününü farklı bir bölümde geçirerek seyahati daha renkli hale getirebilirsiniz. Elbette bu farklılık geminin yemek bölümlerinde de kendini gösterir, birçok ülkenin mutfağından leziz yemekler, ünlü şeflerin elinden çıkan lezzetler tatmanız için sizi bekler.

Cruise seyahatine ilk kez çıkan kişilerin merak ettiği konulardan biri de cruise gemisinde sunulan yemeklerdir. Birçok farklı ülkenin vatandaşı ile birlikte seyahat etmek, her seferinde farklı bir şehirde bulunmak ve her ne kadar gemiler büyük olsa da kısıtlı bir alan içerisinde olmak bu merakı beraberinde getirir. İşte bu yazımızda yeme içme hakkında detayları ve sorularınız hakkında cevapları bulacaksınız.

Restoranların açılış kapanış saatlerine dikkat edin. Cruise gemilerinde binlerce yolcu birlikte hareket eder, bu nedenle düzeni sağlamak adına belirli kuralların yer alması gerekir ki bunlardan biri de yemek saatleridir. Her cruise firmasında değişmekle birlikte, kahvaltı – öğle ve akşam yemeklerinin başlangıç / bitiş saatleri vardır. Kimi gemilerde ise 24 saat boyunca yemek hizmeti sunulur. Bu nedenle gemiye bindiğinizde yemek alanlarında doğru saatte yer almak ve telaşa kapılmadan hareket etmek için bu saatleri öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Akşam yemeklerinde masanız sabittir. Cruise seyahatlerinde sizlere daha iyi hizmet vermek için özellikle akşam saatlerinde yemek masanız hep aynıdır ve hiç değişmez. Sabah kahvaltısı ve öğlen yemeklerinde istediğiniz masayı tercih edebilirsiniz ancak akşam yemeklerinde aynı masada aynı kişilerle yemek yersiniz. Bu da garsonun sizi tanımasına, hafta boyunca sizi tanıyarak hizmet etmesine yardımcı olur. Aynı zamanda yemek masanızda aynı kişilerle birlikte olmak sosyal ortamlar için de en güzel başlangıçlardan biridir.

İçecek paketlerini değerlendirerek daha ekonomik tatil yapabilirsiniz. Tatil boyunca daha fazla içecek tüketmek, hatta alkol limitinizi biraz daha arttırmak isteyebilirsiniz. Bunun için akşam yemeklerinde de geçerli olan alkollü içecek paketlerinden satın alarak içeceklerinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz.

Farklı restoranları deneyimleyin. Cruise gemileri genellikle tam pansiyon olarak hizmet verir. Yani kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği tura dahildir. Ancak ünlü şeflerin yer aldığı ve birçok farklı ülke lezzetlerini bulabileceğiniz alakart restoranlar da bulunur. Uzakdoğu, Akdeniz, İtalyan ve Fransız mutfağının eşsiz örneklerini bulabileceğiniz bu restoranlarda extra ücret ödeyerek kimi günler yemeklerinizi bu restoranlarda yiyebilir, hatta özel gün ve kutlamalarınızı burada yapmayı tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte oldukça fazla tercih edilen bu restoranlar için önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.

Yemek saatlerinden önce başlayan happy hour’ları kaçırmayın. Özellikle akşam yemeğinden 1- 2 saat önce happy hour’lar başlar. Hem yemeği beklerken acıkan midenizi biraz yatıştırmak hem de biraz keyiflenmek için indirimli happy hour saatlerini değerlendirebilirsiniz.

Çocuklar için seçenekleri değerlendirin. 7’den 70’e bütün yaş gruplarına hitap eden cruise gemilerinin her alanında olduğu gibi çocuklar yeme kısmında da düşünülmüştür ve çocuklara özel menüler ve yiyecek içecek seçenekleri yer alır. Çocuklu tatillerinizde menüleri mutlaka incelemenizi öneririz, eminiz siz de çocuk menüsünden yemekler seçmek isteyeceksiniz.

Özel akşamlar için yanınızda resmi kıyafetler bulundurun. Gemilerde kimi akşam yemekleri diğer günlere oranla daha özeldir. Kaptanın Yemeğide bu akşamlardan biridir. Bu özel akşam yemeklerinde giyime biraz daha dikkat etmeniz ve pantolon – gömlek gibi daha şık kıyafetleri tercih etmeniz yerinde olacaktır.
Havuz başında kendinize bir milkshake ısmarlayın.  Sadece yemek saatleri içerisinde değil, gün içerisinde birçok yemek ve içecek seçeneği sizi bekler. Havuz başında güneşlenirken milkshake içerek ya da showları izlerken kokteyl içerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Cruise gemi turları hakkında detaylı bilgilere ve gemi rotalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın