Çocuklarla Cruise Tatili Nasıl Yapılır?

Çocuklarla Cruise Tatili Nasıl Yapılır?

>
Çocuklarla Cruise Tatili Nasıl Yapılır?

Çocuklarla Cruise Tatili Nasıl Yapılır?

13 Aralık 2023
image

Çocuklarla yolculuk, dünyayı keşfetmenin en eğlenceli yollarından bir tanesidir. Birçok cruise gemisi, her yaştan misafir için sonsuz seçeneklere sahip yüzen tatil köyleri gibidir. Her tatil gibi bir cruise tatilinde de uygun planlama ve hazırlık yapmak sorunsuz bir seyahatin en önemli maddelerinden bir tanesidir. Aile tatilinizi en eğlenceli şekilde geçirmenize yardımcı olmak için, çocuklarla cruise tatili nasıl yapılır içeriğine birbirinden önemli ipuçları ekledik. Keyifli okumalar.

Size En Uygun Cruise Gemisini Bulun

Cruise rezervasyonu yapmadan önce cruise gemisi seçeneklerini iyice araştırın. Çocuk bakımı seçenekleri, aile aktiviteleri, yemek seçenekleri, kabin odasının büyüklüğü ve elbette fiyat dahil olmak üzere her bir cruise hattının artılarını ve eksilerini tartın. Güzergahınızı seçerken; denizde geçirilen gün sayısını, geminin durduğu limanları ve kara gezilerini de göz önünde bulundurun. Gemilerde çocuklar için bulunan imkanların kruvaziyer hatları arasında değişiklik gösterdiğini unutmayın.

Bir Seyahat Acentesini Tercih Edin

Yolculuklarda uzmanlaşmış iyi bir cruise acentesi tüm süreci sorunsuz hale getirebilir. Seyahat temsilcisiniz münferit gemi ve kabinler hakkında daha fazla bilgiye sahip olacaktır. Cruise tatili seçenekleri araştırırken seyahat acentesi ile ortak planlar yapmanız, tatilinizi sorunsuz geçirmenizi sağlayacak anahtarlardan bir tanesidir.

Sağlıklı Bir Tatilin Önemi

Geminin ortasında, deniz tutması olasılığını azaltmak için daha az hareketin olduğu bir oda rezerve edebilirsiniz. Evden ayrılmadan önce, deniz hastalıklarını önleme seçeneklerini doktorunuzla görüşmek isteyebilirsiniz. Ellerinizi sık sık yıkamak ve elleri temizlemek için antibakteriyel jel veya antibakteriyel mendilleri kullanmak, seyir halindeyken ailenizin sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Hareket Gününden Bir Gün Önce Limana Gelin

Geminizin hareket edeceği günden bir gün önce limana varmanız stressiz bir tatilin en önemli adımlarından bir tanesidir. Eğer bir gün önce varış noktasına gidebilme imkanınız varsa bunu mutlaka yapın. Aynı zamanda erkenden kalkış noktasına ulaştığınızda ailenizle beraber limanı ve çevresini keşfetmeniz için size bir hayli zaman da kalacaktır.

Çocuklar İçin Faaliyet Seçme

Cruise gemileri çocuklar için havuz kenarında dinlenirken arkadaş edinebilecekleri ve öğrenebilecekleri çok çeşitli eğlenceli ve uzmanlarca denetlenen aktiviteler sunar. Tamamı pedagoji eğitimi almış profesyonel ekiplerin gözetiminde, el sanatları faaliyetleri, şarkı, film ve yemek zamanı menülerinin tadını çıkarabilirler. Siz de o esnasında istediğiniz bir aktiviteye katılabilir ya da havuzun tadını çıkartabilirsiniz.

Yolculuğunuzun İlk Gününde Çocuk Kulübünü Ziyaret Edin

Çocuğunuzun gemideki çocuk kulübüyle ilgilenmediğini düşünüyor olsanız dahi, gemiye bindiğiniz ilk gün çocuğunuzu kulübe getirmeniz doğru bir tercih olacaktır. Çoğu kruvaziyer hattı, biniş gününde çocuklar için ufak bir ‘’Hoşgeldin’’ partisi düzenlemektir. İlk gün çocuk klubüne etkinliklerine dahil olan çocuklarınız da daha kolay arkadaşlıklar kurabilir.

Çocuklarınızın Beklentilerini Göz Önünde Bulundurun

Çocuklar ve gençler ailenizin nereye gitmesi gerektiğini ve hangi aktivitelerin en iyi olduğunu seçmenin bir parçası olmak isteyeceklerdir. Bazı isteklerini göz önünde bulundurmak seyahati tüm aile üyeleri için daha iyi bir deneyim haline getirecektir. Aynı zamanda çocuklarla seyahat etmeden önce, güvenlikle ilgili kuralları ve çocuklarınızla gemide davranışla ilgili yönergeler hakkında da konuşabilirsiniz. Eğer çocuklarınızın yaşı büyükse gemi seyir halindeyken gemide yapmaları ve yapmamaları gereken şeyler hakkında açık kurallar belirleyebilirsiniz. Örneğin, tüm aile üyelerinin her akşam birlikte akşam yemeği yemelerini istiyorsanız, gemiye binmeden önce bunu açıkça belirtmeniz faydalı olacaktır.

Cruise Gemisinde İhtiyaç Duyabileceğiniz Eşyalar Olabilir

Check-in işlemleri sebebiyle gemiye yerleşme süreci uzayabilir. Bu yüzden gemiye bindiğiniz ilk gün ihtiyacınız olabilecek eşyalarla dolu bir el çantasını yanınızda mutlaka bulundurun. Çantanızın içerisine kimlik, gemide gerekli olan belgeleri, mayolar ve güneş kremi gibi şeyleri koyabilirsiniz.

Eğer bebekle veya yürümeye yeni başlayan çocukla seyahat ediyorsanız, bol miktarda bebek bezi, bebek maması ve mendil yanınıza almalısınız. Çünkü bazı cruise gemilerinde bu gibi bebek ihtiyaçlarını temin etmeniz zor olabilir. Eğer gemide bebekler için bir havuz alanı bulunmuyorsa bebeğiniz için küçük bir şişme havuz getirebilirsiniz.

Gemide İletişim Kurma

Elektrik prizleri kruvaziyer kabinlerinde az olabilir, bu nedenle elektronik cihazları şarj etmek için çok çıkışlı bir elektrik prizi paketlemek isteyebilirsiniz. Cep telefonu kapsama alanı denizde bulunmayabilir veya ücretli olabilir. Bunun yerine, seyahat arkadaşlarınızla iletişimde kalmak için yanınıza basit telsizler almayı tercih edebilirsiniz.

Kruvaziyer Gemilerinde Bebek Bakım Seçenekleri

Yolculuğunuz için rezervasyon yapmadan önce çocuk bakımı seçenekleri hakkında soru sormayı unutmayın, çünkü saatler ve müsaitlik durumu gemiye ve yolculuk tarihine bağlı olarak değişebilir. Bazı cruise gemileri 6 aylık bebekler için bakım hizmeti sunulabilmektedir.

Eğer içeriğimiz ilginizi çektiyse sizleri şöyle alabiliriz:

Hangi Cruise Türü Size Uygun?

Cruise Seyahati Nasıl Planlanır?

Gemide Sağlık Hizmetleri Nasıl Veriliyor?

İlk Kez Gemi Turu Yapacaklara Öneriler

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın