Bir Kuzey Rüyası: Birbirinden Muhteşem 6 Baltık Ülkesi

Bir Kuzey Rüyası: Birbirinden Muhteşem 6 Baltık Ülkesi

>
Bir Kuzey Rüyası: Birbirinden Muhteşem 6 Baltık Ülkesi

Bir Kuzey Rüyası: Birbirinden Muhteşem 6 Baltık Ülkesi

13 Aralık 2023
image

Seyre doyum olmayacak manzaralar sunan limanları ve eşsiz kültürleriyle deniz yolculuğunun yıldızları arasında yer alan Baltıklar, her geçen gün daha fazla seyahatseverin tercihi oluyor. Cruise yolculuklarının en çok ziyaret edilen ve etkileyici atmosfere sahip Baltık Ülkeleri hangileri, biliyor musunuz? İşte doğal güzellikleri, tarihi yerleriyle ziyaretçilerini kendisine hayran bıraktıran 6 Baltık Ülkesi.

1) Rusya

Baltık ülkeleri kavramı, Baltık Denizi’ne kıyısı bulunan ya da ve Baltık Denizi Devletleri Konseyi’ne üye olan devletleri tanımlamak için kullanılıyor. Bu ülkelerden biri de, Kaliningrad bölgesinde Baltık Denizi’ne kıyısı olan Rusya… Avrupa tarihinin en önemli ülkeleri arasında yer alan Rusya, etkileyici coğrafyası ve muhteşem mimari eserleriyle mutlaka görülmesi gereken Baltık ülkeleri arasında yer almakta. Sayısız romana, besteye ve tabloya esin veren Rusya sokaklarını keşfetmek istiyorsanız hemen bir Baltık turuna katılabilir ve bu benzersiz coğrafyayı keşfedebilirsiniz. 

2) Estonya

Kuzey Avrupa’nın en güzel ülkeleri arasında yer alan Estonya, olağanüstü coğrafyası ve görkemli tarihiyle seyahat severlerden büyük ilgi gören bir ülke. Adeta rönesans tablolarını andıran doğal güzellikleriyle ziyaretçilerinin başını döndüren Estonya, soğuk iklim sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Şehrin başkenti Tallin’de yer alan “Eski Kent” ise, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde koruma altındaki kültürel zenginlikler arasında bulunuyor.

3) Polonya

Gemiyle seyahat edenlerin mutlaka görmesi gereken bir diğer Baltık Ülkesi ise Polonya… Mimari açıdan Avrupa’nın en zengin ülkeleri arasında yer alan Polonya; Kraliyet Kalesi, Lazienski Parkı, Bilim ve Kültür Sarayı gibi sayısız tarihi mekana ev sahipliği yapıyor. Otantik sokaklarında kaybolmak isteyeceğiniz ve kendinizi adeta bir zaman yolculuğuna çıkmış gibi hissedeceğiniz Polonya, dünya tarihinin dönüm noktalarına sahne olmuş şehirleriyle de oldukça merak uyandırıcı.

4) Finlandiya

Günümüzde soğuk iklimiyle büyük bir popülarite yakalayan Finlandiya, cruise turları dahilinde ziyaret edilebilen Baltık ülkeleri arasında yer alıyor. Gelişmiş eğitim sistemi ve yaşam standartlarıyla dünyanın en mutlu ülkesi seçilen Finlandiya, doğal zenginlikleri ve tarih kokan sokaklarıyla büyük ilgi gören bir lokasyon. Yaklaşık 2 ay boyunca güneşin hiç batmadığı “Geceyarısı Güneşi” adı verilen bir sürece de sahne olan Finlandiya, bu özelliğiyle de seyahat severlerin hayranlığını kazanan bir ülke. 

5) İsveç

Resmi adı “İsveç Krallığı” olan İsveç, Kuzey Avrupa’nın en mistik destinasyonları arasında yer alıyor. Øresund Köprüsü’yle bir diğer İskandinav ülkesi Danimarka’ya bağlanan ülke, gelişmiş yaşam standartlarının yanı sıra tarihi dokusu ve mimari zenginliğiyle de haklı bir üne sahip. Son yıllarda yükselen edebi eserleri ve televizyon dizileriyle daha da popülerleşen bu minimalist Baltık Ülkesi, gemiyle seyahat ederken mutlaka uğramanız gereken ülkeler arasında olmalı.

6) Almanya 

Baltık Denizi Devletleri Konseyi’nin mutlaka ziyaret edilmesi gereken üyeleri arasında, Almanya da bulunuyor. Dünya tarihine damga vuran ve hemen her şehrinde, her köşe başında tarihi bir mekana rastlanan Almanya, yurt dışı turuna çıkan herkesin mutlaka gezmesi gereken bir lokasyon. Çok sayıda tematik müzeye sahip olan ülke, doğal güzellikleri ve tarihe sahne olmuş unutulmaz meydanlarıyla da ziyaretçilerini her zaman kendine çekmeyi başarıyor.

Eğer siz de gemiyle uluslararası bir seyahate çıkmayı planlıyorsanız, Cruiseplanet‘in size özel olarak sunduğu Baltık Ülkeleri tur seçeneklerine göz atabilirsiniz. Curiseplanet’in birbirinden avantajlı seyahat paketleriyle hem doğal hem de tarihi cennetleri bizzat yerinde keşfedebilir, gemi yolculuğunu kültür turizmiyle birleştirerek benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Baltık ülkeleri turlarında yerinizi hemen şimdi ayırtın, benzersiz bir seyahate çıkma fırsatını yakalayın! 

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın