Bir İtalya Güzeli: Venedik Gezi Rehberi

Bir İtalya Güzeli: Venedik Gezi Rehberi

>
Bir İtalya Güzeli: Venedik Gezi Rehberi

Bir İtalya Güzeli: Venedik Gezi Rehberi

12 Aralık 2023

İtalya’nın güneydoğusunda yer alan Venato bölgesinin başkenti olan Venedik, Avrupa’nın masal şehirlerinden biri. İtalya’nın neredeyse her şehri öyle zaten ama Venedik gerçekten de bir başka. Ortaçağ’da balıkçılık ile gemi ticareti ile geçimini sağlayan şehir, Akdeniz ticaretinin nabzını tutuyormuş o dönemlerde. Rönesans döneminde pek çok sanatçıya ev sahipliği yaptığını da hesaba katınca, şehrin sanat ve mimari yönden neden bu denli geliştiğini anlayabiliyoruz. Zaten şehirdeki pek çok tarihi yapı UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alıyor. 118 adacık, sayısız kanal ve kanalların üzerindeki 400 civarı köprüden oluşan Venedik, bu yönüyle romantik bir atmosfere de sahip. Ve işte kanalları, tarihi manzaraları, festivalleri ve etkileyici atmosferi ile Venedik gezi rehberi!

İlgili içerik: Efsanevi Venedik Karnavalı Hakkında Merak Edilen Her Şey

Venedik’te Gezilecek Yerler

Venedik gezilecek yerler listesi yapmadan önce hemen bu şehre gelmişken bir kanal turu yapmanız gerektiğini söyleyelim. Hatta bu bir “yapmadan dönme” aktivitesidir. Şimdi gelelim Venedik’te görülmesi gereken diğer özel noktalara:

1- Grand Kanal Turu

Evet, dediğimiz gibi kanal turu kesinlikle Venedik’te yapılması gereken ilk aktivitelerden biri. Şehrin ana kanalı üzerinden bot ve sandallarla gerçekleştirilen bu turlar Piazzo San Marco ile Rialto Köprüsü’nün birleştiği yerde bulunuyor. Venedik’in tarihi manzarasını seyre dalıp tüm stresinizi bulunduğunuz sandala bırakabilirsiniz.

2- San Marko Bazilikası

San Marka Meydanı’nda yer alan San Marko Bazilikası, Venedik’in en ünlü katedrali olarak biliniyor. Bir hayli görkemli bir yapı olan bazilika, Bizans mimarisinin en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor.

3- San Marko Meydanı

Venedik’in en ünlü ve en büyük meydanı olan San Marko Meydanı, o bahsettiğimiz gösterişli tarihi yapıların büyük bir çoğunluğuna ev sahipliği yapıyor. Meydanda 500 yıllık olan Torre dell’Orologio Saat Kulesi kesinlikle en görülmeye değer yapı. Hatta tepesine çıkıp Venedik’in muhteşem manzarasını seyre dalabilirsiniz. Meydanın etrafında oturup soluklanabileceğiniz birçok kafe ve restoran da bulunuyor.

4- Rialto Köprüsü

1588 yılında inşa edilmiş olan ve şehrin anıtsal yapıları arasında yer alan Rialto Köprüsü, şehrin ilk yerleşim yerini temsil etmesi açısından önemli. Ki dediğimiz gibi Venedik’te 400 civarı köprü var ama bu köprünün yeri ayrı. Grand Kanal üzerinde yer alan Rialto Köprüsü, tarihi ve mimarisi ile görenleri adeta büyülüyor.

5-Adalar

188 ada var, hangisini göreceğiz derseniz iki tane önerimiz olacak. Biri rengarenk kutu evleriyle ünlü olan Burano Adası, şehir merkezine 40 dakika mesafede. Diğeri ise plajlarıyla nam salmış Lido Adası, o da şehir merkezine 30 dakika mesafede bulunuyor. Venedik’in farklı atmosferini solumak ve biraz şehrin karmaşasından uzaklaşmak için bu iki ada da biçilmiş kaftan.

Venedik’te Ne Yenir?

Dünyanın gastronomik açıdan en değerli ülkelerinden biri olan İtalya’dasınız. Dolayısıyla İtalyan mutfağına mensup pek çok lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Venedik bir de deniz mahsulleriyle de ünlü. Dolayısıyla deniz mahsullü pizza ve makarna gibi seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Tapas ya da Venedik atıştırmalıkları diyebileceğimiz Cicchetti, yine denemeniz gereken bir lezzet. Son olarak bir tür Venedik bisküvisi olan Buranelli de şehirde tatmanız gereken bir başka yiyecek.

Venedik’ten Ne Alınır?

Hediyelik eşya almak isterseniz gideceğiniz yerler bellidir: San Marko Meydanı, Rialto Pazarı ve Canneregio Bölgesi. Antikacılar, ikinci el mağazaları ve hediyelik eşya dükkanlarının hepsi buralarda. Venedik’e özgü alabileceğiniz şeyler ise; Murano camları, karnaval maskeleri, eski kapı tokmakları, tahta bulamacalar ki bunlar el yapımı, yine el yapımı ayakkabılar, el yapımı gemi maketleri, Venedik’e özgü minyatür objeler. Tabi gelmişken İtalyan makarnalarından ve peynir çeşitlerinden de almayı ihmal etmeyin deriz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın