Arap Yarımadası’nda Cruise Turu ile Keşfedeceğiniz Görkemli Yerler

Arap Yarımadası’nda Cruise Turu ile Keşfedeceğiniz Görkemli Yerler

>
Arap Yarımadası’nda Cruise Turu ile Keşfedeceğiniz Görkemli Yerler

Arap Yarımadası’nda Cruise Turu ile Keşfedeceğiniz Görkemli Yerler

17 Aralık 2023
image

Asya’nın güneybatısı ile Afrika’nın kuzeydoğusunda konumlanan Arap Yarımadası, jeopolitik açıdan Orta Doğu’nun oldukça önemli bir bölgesi. Arap Yarımadası’nın büyük bir bölümü çöllerle kaplı olup, petrol ve doğal gaz kaynakları bakımından çok zengin. Batısında Kızıldeniz, doğusunda Basra Körfezi ve güneydoğusunda Umman Denizi ile çevrili olan yarımadaya sıcak ve kurak bir iklim hâkim. Hem Arabistan’ın mistik dünyasını keşfetmek hem de sıra dışı bir tatil yapmak istiyorsanız cruise gemisi ile keşfedebileceğiniz görkemli yerleri sizin için sıralıyoruz.

Abu Dabi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Abu Dabi, arkeolojik araştırmaların gösterdiğine göre MÖ 3. yüzyıla kadar inen köklü bir tarihe sahip. Son yıllarda dünyanın en hızlı modernleşen kentleri arasında anılan şehir, tüm dünyadan turistler için bir cazibe merkezi konumunda.

Doğa harikası plajları, berrak denizi ve sımsıcak havası ile deniz turizmi gelişmiş bir kent olmasının yanında spor ve macera severlere golf, tema parklar, su sporu aktiviteleri ve çöl safarileri gibi pek çok eğlence olanağı da sunuyor. Kültür-sanat aşıkları için modern yapıları, göz alıcı camileri ve geçmişin izlerini taşıyan kadim yapıları ile de ilgi gören şehirde 82 kubbesi, 1000 kolonu ve 24 karat altınla kaplı avizeleri ile göz kamaştıran dünyanın en büyük camilerinden Sheikh Zayed Büyük Camii’ni mutlaka görmelisiniz. Yapımına 1891’de başlanıp 1898’de tamamlanan Al Jahili Kalesi, Abu Dabi’yi savunmak için yapılmış olup, geçmişe doğru gezintiye çıkmak isteyenleri bekliyor.

Abu Dabi’de mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir diğeri ise Abu Dabi Gelenek Köyü! Arap kültürünü yakından tanıyarak gündelik yaşamlarına ortak olabilmek ve çöl hayatını deneyimlemek isteyenler için kurulan köyde çöl hayatının yaşam koşulları tüm ayrıntılarıyla sunuluyor. Günümüzde büyük bir açık hava müzesi konumunda olduğundan turistlerin ilgisini çokça çekiyor. Kendine ya da sevdiklerine hediyelik eşya almak isteyenler, köyün içerisinde bulunan baharat dükkânından ve yöreye özgü el işlerinin satıldığı mağazalardan alışveriş yapabilir.

Sir Bani Yas

Sir Bani Yas, Abu Dabi’ye yaklaşık 170 km mesafede bulunan doğal bir ada. Issız bir çöl adası iken sahil konseptli yaz turizminin yapılabileceği bir ada hâline getirilerek vahaya dönüştürüldü. Koruma ve geliştirme çalışmaları ile bambaşka bir dünyaya çevrilen Sir Bani Yas Adası; şnorkelle yüzme, macera safarileri, kano, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü ya da okçuluk gibi aktivitelere olanak tanıyor.

Muscat

Cruise gemisinin görkemli duraklarından biri de Muscat! Kış aylarında bile güneşli olduğundan senenin büyük çoğunluğunda denize girme olanağı tanıyan şehir, Umman’ın başkenti. 16. yüzyılın başlarında iki kez Osmanlı topraklarına katılan Muscat’ta çoğu tarihî yapıda Osmanlı izlerini görebilirsiniz. Yapımı 6 yıl süren Sultan Kabus Camii, Hz. Muhammed’in Umman halkını Müslümanlığa davet etmek için yazdırdığı mektubun da bulunduğu Ulusal Müze, ünlü Bin Bir Gece Masalları’ndaki Sinbad’ın hemşehrileri olduğuna inanan Muscatlı’lar için yapılan gemi (Dhow), körfeze açılan dağlardaki Al Jalali ve Al Mirani kaleleri… Hepsi de Muscat’ın güzellikleri arasında yer alıyor. Tüm şehri panoramik olarak seyredebileceğiniz Bandar Jissah Tepesi de birçok şehir turunun başlangıç noktası olup, muazzam bir manzaraya sahip. Vakit bulabilirseniz nefes kesen mimarisine şahitlik ettikten sonra bir bilet alıp Kraliyet Operası’nın muhteşem gösterilerinin tadını da çıkarmalısınız.

Khasab

Umman’ın dışında kalan Khasab şehri, fiyortlara benzeyen sarp girişleri ve ıssız dağları ile Norveç’e benzetiliyor. Khasab Kalesi, Bassa Plajı ve Khawr Najd ise burada kesinlikle görmeniz gereken en önemli noktalardan sadece birkaçı.

Arap Yarımadası cruise turlarını cruiseplanet.com.tr de keşfetmeye başla!

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın