Arap Yarımadası Cruise Turları

Arap Yarımadası Cruise Turları

>
Arap Yarımadası Cruise Turları

Arap Yarımadası Cruise Turları

20 Aralık 2023
image

Asya’nın güneybatısı ve Afrika’nın kuzeydoğusunda yer alan Arap Yarımadasının yüzölçümünün büyük bir kısmı çöllerden oluşsa da üç tarafı denizlerle çevrilidir. Doğusunda Basra ve Umman Körfezleri, batısında Kızıldeniz ve güneyinde ise Hint Okyanusu bulunmaktadır. Bu derece okyanus ve denizlerle çevrili olan Arap Yarımadasını cruise tur ile gezmeye ne dersiniz? Sizler için derlediğimiz tur programını göz atın, bu sıcak coğrafyayı tanımanın en güzel yollarından biri olan cruise turları sizlere de oldukça çekici gelecek.
 

Arap Yarımadası, Türkiye’ye coğrafi olarak yakın olmasına rağmen kolay gezilebilen rotalardan biri olarak görülmemektedir. Ancak bölgeyi iyi tanıyan rehberler ile seyahat ve dinlenme imkanı sunan cruise turları bu ülkeleri görmek için büyük bir avantaj sunmaktadır.

İstanbul-Dubai uçuşunu kapsayan Arap Yarımadası turu Dubai hareketli olarak başlamaktadır. Dubai’den kalkan son derece donanımlı cruise gemileri tam pansiyon konaklama hizmeti vermektedir. Genel olarak 7 gece / 8 gün süren tur süresince Arap Yarımadasının görülmeye değer şehir ve limanlarını ziyaret edecek, Arap lezzetlerinin ve sıcak havanın tadını çıkarabileceksiniz.

AirArabia ile İstanbul-Dubai arası uçak yolculuğunun ardından 5 yıldızlı cruise gemisine transferiniz sağlanacak. Gece limandan demir aldıktan sonra ilk durak Abu Dhabi şehri olacak. Sabah erken saatlerde varış gerçekleştirildikten sonra tüm gün size ait. İhtişamlı ve kozmopolit bir ülke olan Abu Dhabi’de göz alıcı mimari yapıların yanı sıra tarihe şahitlik etmiş yapıları bir arada görebilirsiniz. Bunun yanı sıra doğa harikası plajlarda güneşin tadını çıkarabilir ya da çöl safarilerine katılabilirsiniz. Gece konaklamanız gemide olacak.

Bir sonraki durak olan Sir Bani Yas Adası, çölde bir vaha gibidir. Gemi turlarında mutlaka uğranması gereken noktalardan biri olan Sir Bani Yas Adası dinlenmek ya da eğlenmek isteyen tüm tatilcilere hitap ediyor. Tropikal bir adaya dönüştürülmüş olan sahil şeridinde, cipler ile yapılan vahşi yaşam safarisine katılabilir, inci dalışı ya da kum sörfü yapabilir ya da ms. 6. yy’a ait Hristiyan Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz. Akşam gemiye dönüş gerçekleştikten sonra ertesi günü denizde geçireceksiniz. Muhteşem okyanus manzaralarına tanık olacak gemide düzenlenecek farklı aktivitelere katılabileceksiniz.

Denizde geçen günün ardından Umman’ın başkenti olan ve Antik Roma’dan beri dünyanın en büyük limanlarından biri olan Muscat’a varılacak. Burada kalabalık Arap pazarlarını gezebilir, Al Jalali kalesini ve Beyit Al Zübair müzesini ziyaret edebilirsiniz. Amouage parfümerisinde doğal ve cezbedici kokuları keşfetmeden sakın buradan ayrılmayın. Akşamüzeri dönüp akşam yemeği öncesi limandan hareket eden gemimizin bir sonraki durağı ise Khasab şehri olacak.
 

Ksahab şehri Umman’ın kuzey ucunda yer alıyor ve yılan şeklindeki kıyısı sayesinde Arabistan’ın Norveç’i diye biliniyor. Denizden fiyort şeklindeki kıyıları izlemek, muhteşem hissetmenize sebep olacak türden bir deneyim yaşatacak. 2097 metre yüksekliğe sahip Jebel Harim’e (Kadınların Dağı) çıkıp şehrin ve denizin mükemmel siluetini izleyerek serin havanın tadını çıkarabilirsiniz. Akşam gün batarken yola çıkıp deniz üzerindeki güneş ışınlarının dansını izleyerek turun son durağı Dubai’ye doğru yola çıkacaksınız.

Dünyadaki tek 7 yıldızlı otel Burj Al Arab Oteli’ne ev sahipliği yapan Dubai aynı zamanda devasa alışveriş merkezleriyle sizleri büyüleyecek. Dünyanın en uzun binası olan Burj Al Khalifa’yı görmeden dönmemeniz gereken Dubai’de son gecenizi geçirdikten sonra AirArabia tarifeli uçak seferi ile İstanbul’a dönüşünüz başlayacak.

Cruise turlarıyla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın