Cruise Gemisi İle Alaska Macerası

Cruise Gemisi İle Alaska Macerası

>
Cruise Gemisi İle Alaska Macerası

Cruise Gemisi İle Alaska Macerası

16 Aralık 2023
image

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı bir eyalet olan Alaska, Amerika ve Rusya arasında sınır görevi görmektedir. ABD’nin yüzölçümü bakımından en büyük eyaleti olmasına rağmen nüfus yoğunluğu açısından en az kalabalık şehridir. 1867’ye kadar Rusya’ya bağlı olan kara parçası ABD tarafından 7.2 milyon dolar karşılığında satın alınmıştır. 

Alaska’nın iklimi ve coğrafyası oldukça kendine has diyebiliriz. Kutup bölgesine yakın olduğundan dolayı Kuzey Işıkları’nın görülebildiği Alaska, yılın 6 ayında geceyi diğer 6 ayında gündüzü yaşar. Kısacası dünya üzerinde benzerine çok az yerde rastlayabileceğiniz bir coğrafyayı ve iklimi keşfetmeye hazır olun.

Yıllık ortalama sıcaklığın 6,5 dereceyi geçmediği Alaska’da cruise gemi rotanız oldukça ilginç şehirlerde duruyor. Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz doğal güzelliklerine sahip olan Alaska, Amerika kıtasının daha önce duymadığınız tarihi hikayelerine ve yerli halkların kültürlerine de ev sahipliği yapıyor. İşte Alaska cruise turu rotasından öne çıkan şehirler.

Juneau

19. yüzyılın sonunda Amerika kıtasını bir “altına hücum” furyası sarmıştı. Yerlilerin kılavuzluğunu yaptığı Batılı gezginler tüm kıtayı dolaşarak, dağlara tırmanarak ve sayısız zorluklarla karşılaşarak altın arıyordu. Juneau, bölgede altın madeni arayan Joe Juneau ve Richard Harris tarafından kuruldu. Şu anda Alaska eyaletinin başkenti olan şehre kara yolu ile ulaşım mümkün değil. Sadece hava yolu veya gemi ile ulaşılabilen şehre cruise turuyla gitmek bulunmaz bir fırsat. Şehirde görebileceğiniz buzullar ve gökyüzünü kaplayan ağaçlarla dolu milli parklar doğa sevginizin pekişmesine sebep olacak.

Skagway

Alaskalı yerli halkların hala nüfusun büyük bir çoğunluğunu oluşturduğu Skagway, tıpkı Juneau gibi bir zamanlar altın madeni arayan madencilerin geçidiydi. Yüz yılı aşkın bir süredir Skagway’i kaplayan dağlarda maden arayan insanların mesken tuttuğu bölge 19. yüzyılda açılan sayısız otel ve dans salonları ile oldukça popülerleşmişti. Hep filmlerde görülen eski Amerikan kasabalarından birini keşfedeceğiniz Skagway’de, kasaba merkezini gördükten sonra dağlardaki milli parkları ve şelaleleri de gezmeniz mümkün. 

Glacier Körfezi

Glacier Körfezi Ulusal Parkı ve Koruma Bölgesi, Juneau şehrinin batısında bulunan bir milli park. 13.287 km² yüzölçümüne sahip olan ve Glacier Körfezi’ni çevreleyen buzul dağlarından oluşan alan dağ tırmanışı yapmak, buzul göllerinde balık tutmak ve kayak yapmak isteyen macera tutkunlarına hitap eden bir bölge. 

Ulusal Park’ın büyüklüğü ve bembeyaz karla kaplı dağlar arasında kendinizi sonsuz bir beyazlığın içinde ilerliyormuş gibi hissedeceksiniz. Bu büyülü bölgeyi görmek için Alaska cruise rotalarına mutlaka göz atmalısınız. UNESCO Dünya Mirası listesinde olan ulusal park, doğal hayatın ve hayvanların dikkatle korunduğu yerlerden.

Ketchikan 

Balıkçılık ile geçinen bölge halkı liman kenarındaki balıkçı kulübelerinde yaşamaya devam ediyor. Sisli fiyortlarla ve ulu dağlara kaplı kasabada “zipline” aktivitesi gerçekleştirerek bölgeyi kuş bakışı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Alaska halklarının kültürünü anlamak için ideal bir bölge olan Ketchikan’da yerlilerin totemlerinin bulunduğu Totem Parkı oldukça ilgi çekiyor. Bölgede ayrıca yerli kültürün hala çok canlı bir şekilde yaşanabildiği yerli köylerine ziyaretler de gerçekleşiyor. Alaska kültürünün anlatıldığı müzeler de Ketchikan’da bulunuyor. 

Haines

Juneau ve Glacier Körfezi Ulusal Parkı’nın arasında bulunan Haines, 4000 kartalın yumurtlamak için ziyaret ettiği dünyanın en büyük kartal koruma merkezlerinden biri. Fotoğrafçılar ve doğa severlerin sıklıkla ziyaret ettiği Haines, bölgede yaşayan canlılarla etkileyici manzaralara ev sahipliği yapıyor ve mükemmel fotoğrafların yakalanmasını sağlıyor. Az nüfuslu küçük bir liman şehri olan Haines, ayrıca Alaska eyaletinin en uzun körfezinin bulunduğu bir noktada yer alıyor. 

Alaska cruise turundaki destinasyonların birbirinden etkileyici ve dinamik liman şehirlerini keşfetmek için ‌‌Cruise Planet‘teki ‌cruise turu rotalarına hemen göz atın!

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın