Akdeniz’in Gerçek Bir Cruise Coğrafyası Olduğunu Gösteren 5 Neden

Akdeniz’in Gerçek Bir Cruise Coğrafyası Olduğunu Gösteren 5 Neden

>
Akdeniz’in Gerçek Bir Cruise Coğrafyası Olduğunu Gösteren 5 Neden

Akdeniz’in Gerçek Bir Cruise Coğrafyası Olduğunu Gösteren 5 Neden

12 Aralık 2023
image

Eğer sanatı, tarihi, doğa harikalarını, kaliteli mutfağı seviyorsanız; bir Akdeniz gezisi her durakta harika bir şey deneyimlemenizi sağlayacaktır. Akdeniz; Venedik’in tarihle kaplı kanallarından Fransız Rivierası’nın güneşli sahillerine ve İspanya’nın ikonik mimarisine kadar, seçici gezginler için muhteşem rotalar sunuyor. Gelin Akdeniz’in gerçek bir cruise coğrafyası olduğunu gösteren 5 neden nelermiş hep beraber bakalım.

1- Akdeniz Eşsiz Kültürel Geçmişe ve Tarihe Sahiptir

Akdeniz’de gemi yolculukları, gittiğinizde eşyalarınızı paketleyip açmak zorunda kalmadan tek bir tatilde çok sayıda adayı ve şehri ziyaret etmenizi sağlayarak şehir kaçamakları yapabilirsiniz. Bir düşünün: tek bir yolculukta Lizbon, Floransa, Roma, Atina ve Venedik’i ziyaret etmek bir cruise seyahati ile mümkün!

Örneğin Roma ziyaretinizde Vatikan Şehri’ndeki Sistine Şapeli’nin tavanında Michelangelo’nun Rönesans şaheserini görebilirsiniz. Barselona’da ise dünyanın en etkileyici halka açık parklarından biri olan Antoni Gaudi tarafından tasarlanan renkli Park Guell’i keşfedibili veya Venedik’in ünlü kanallarında bir gondolda romantik bir gezintiye çıkabilirsiniz. Cruise seyahati Akdeniz coğrafyasını keşfetmek için muhteşem rotalara sahiptir.

2- Biri Doğal Güzellik Mi Dedi? Hepsi Akdeniz Coğrafyasında

Eski Dünya olarak da bilinen Akdeniz’de muhteşem manzaralar sizleri bekliyor olacak. Yunanistan’ın en ünlü kozmopolit adası Mikonos, Ege Denizi’nin kalbinde badanalı bir cennettir. Cinque Terre, engebeli İtalyan Rivierası kıyı şeridinde asırlık bir dizi sahil köyünü kucaklıyor. Dik teraslara yapışan rengarenk evler ve üzüm bağları, limanlar balıkçı tekneleriyle doludur ve trattorialar, Ligurya bölgesinin ünlü sosu pesto ile birlikte deniz ürünleri spesiyaliteleri sunar. İtalya’nın en unutulmaz yerlerinden bir diğeri de gizemli mağaraları, sarp kayalıkları ve parıldayan koylarıyla Amalfi Sahili’dir.

3- Muhteşem Akdeniz Mutfağı Sayesinde Zeytinyağlılar, Domatesli Lezzetler, Muhteşem Peynirler ile Farklı Tatlar Deneyimle İmkanı

Kremalı brie’den sert Comté’ye, keskin keçi peynirine ve güçlü le Roquefort’a kadar Fransa’da farklı peynirleri deneyebilir, Akşam yemeği için İtalya’da ev yapımı makarna ile birlikte kabarcıklı prosecco yudumlayabilirsiniz. İber jambonu, pincho de tortilla, peynir, zeytin ve kalamar gibi tapaslar İspanya’da sizi bekliyor olacak. İkonikleşmiş Hırvatistan mutfağına özgü biraz baharatlı gulaş veya şnitzelin tadına mutlaka bakın. Ve Yunanistan en taze deniz ürünlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır – ızgara ahtapot gibi – dolmadeler, hoş kokulu musakka ve beyaz peynir ile birlikte.

4- Sanatın Doğduğu Topraklarda Geçmişte Yolculuğa Çıkma Ayrıcalığı

Floransa, Venedik, Roma… Rönesans’ın ortaya çıktığı coğrafyada keyifli bir deniz yolculuğunun ardından kültürel aktivitelerle dolu bir kara gezisi muhteşem olmaz mıydı? Cruise seyahatiyle hem deniz tatili hem de kültür turu mümkün. Bir gün Sistina Şapeli’nde  en ünlü sanat eserlerini yakından görebilir, bir başka günde ise Pompeii dünyanın en önemli antik kentlerini gezebilir ve sanat-kültür ekseninde unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

5- Uygun Fiyatlarla Birden Fazla Yer Görebilme Avantajı

Akdeniz’de yolculuklar ödediğiniz ücretin karşılığını fazlasıyla verir çünkü ücretler konaklama, yemek, eğlence ve hedeflenen destinasyonlar arasında ulaşım gibi  harika bir seyahat için gereken hemen hemen her şeyi içerir. Bazı cruise şirketleri iki veya daha fazla yetişkinle bir kabini paylaşırken çocuklar ücretsiz veya indirimli fiyatlarla yelken açabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Cruise Seyahatine Çıkmadan Önce Bilinmesi Gereken 10 Yararlı Bilgi
Gemilerde Uygulanan Bagaj Prosedürleri Nelerdir?
Hangi Kabin Tipi Size Uygun?

 

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın