Akdeniz Gemi Turları

Akdeniz Gemi Turları

>
Akdeniz Gemi Turları

Akdeniz Gemi Turları

21 Aralık 2023
image

Sımsıcak güneşi ve insanın içini ısıtan atmosferi ile Akdeniz, birçok kişinin yaz tatili hayallerinde ilk sıralarda yer alıyor. İtalya’nın efsane pizzaları ve tatlılarıİspanya’nın muhteşem sahil bandı ve leziz deniz ürünleri, Fransa’nın Instagram’da adeta baş rol oynayan deniz kenarındaki renkli kasabalarıHırvatistan’ın tarihi şehirleri ve Yunanistan’ın masmavi adaları…

Akdeniz ülkeleri, birbirinden farklı yönleri ile öne çıkarken, her birinin en önemli ve güzel yerlerini gezecek şekilde plan yapmak ise cruise tatilinden geçiyor. Akdeniz cruise turları ise genel hatları ile bakıldığında 3 farklı rota üzerinde gerçekleşiyor. Sizin yapmanız gereken ise aşağıda paylaştığımız rotalardan birisini seçmek ve bu rotada tur yapan firmalar arasından sizin için en uygununu seçerek cruise tatiline bir adım daha yaklaşmak…
 

Türkiye Çıkışlı Cruise Turları – Yunan Adaları Cruise Turları

Türkler tarafından en çok tercih edilen Akdeniz cruise rotaları arasında yer alan Yunan Adası turları, Türkiye’de Kuşadası hareketli olarak gerçekleşiyor. Hem Kuşadası’na ulaşımın kolay olması, hem de komşumuz Yunanistan’ın Avrupa’nın en güzel adalarına ev sahipliği yapması Yunan Adaları’nı daha da ön plana çıkarıyor.

3 ya da 4 gece gemide konaklamalı şekilde gezilebilen Yunan Adaları turlarında, sakin bir Ege hayatı süren Patmos, Akdeniz’in en büyük adası Girit, Girit’in en güzel limanlarından olan Heraklion, ada üzerindeki beyaz evleri ve eğlenceli gece hayatı ile öne çıkan Santorini ve Mikonos adaları, hem Yunanistan, hem de Avrupa tarihinde önemli bir yere sahip olan Atina yer alıyor.

Türkiye çıkışlı Yunan Adaları turları hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Adriyatik Denizi Cruise Turları

Ege Denizi’nden biraz daha uzaklaşarak Balkan ve İtalya kıyılarını keşfetmek isteyenlere hitap eden gemi turu ise Adriyatik Denizi Turları. İtalya ve Hırvatistan’ın arasında kalan Adriyatik Körfezi’nin keşfedildiği bu cruise turu ise Akdeniz’in tam ortasında kalan Dalmaçya kıyılarının muhteşem maviliklerini barındırıyor. Cruise firmalarının uçuş planını da üstlendiği bu turlarda Adriyatik Denizi’nin en kuzeyindeki Venedik’ten başlayarak Roma’ya doğru uzanabilir ya da Roma’dan başlayıp yolculuğunuzu Venedik’te sonlandırmayı tercih edebilirsiniz.

Hırvatistan Gemi Turları olarak da bilinen ve ortalama 7 gece süren bu cruise güzergahında, Hırvatistan’ın tarihi mimarisi ile dikkat çeken Zadar ve Dubrovnik, Hırvatistan’ın en büyük liman şehri Split, Karadağ’ın gözde sahil kasabası Kotor, İtalya’nın en romantik şehirlerinden olan Venedik, Malta’nın başkenti Valetta, Slovenya’nın ticari limanı Koper, Yunanistan’ın Argostoli bölgesi ve Sicilya’nın liman şehirlerini görme şansına sahip oluyorsunuz.

Batı Akdeniz Cruise Turları

Akdeniz’in en batısındaki gözde ülkelerin büyük liman şehirlerini gezmek isterseniz eğer 7 gece konaklamalı bir Batı Akdeniz Gemi Turu’nu tercih edebilirsiniz. İtalya, Fransa, İspanya gibi Avrupa’nın en büyük ülkelerinin sahil şeridini kapsayan bu cruise turu Barselona ya da Roma hareketli olarak gerçekleşiyor. Yine Türkiye’den uçuş düzeninin cruise firmaları tarafından planlandığı Batı Akdeniz gemi turu, Akdeniz’in en büyük şehirlerine uğramanın yanı sıra, Fransa ve İtalya’nın renkli küçük kasabalarına da uzanıyor.Batı Akdeniz Turu’nu tercih ederseniz eğer renkleri ile meşhur Civitavecchia kasabasını, kiliseleri ve katedralleri ile dikkat çeken Savona’yı, Fransa’nın mis kokulu lavantaları ile meşhur Marseille şehrini, İtalya’nın deniz kıyısındaki en sevimli kasabalarından biri olan Portofino’yu, korunmuş tarihi binaları ve sokakları ile Floransa’yı, deniz ürünlerinin lezzeti ve plajları ile meşhur Barselona’yı görebilirsiniz.

Akdeniz gemi turlarıyla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın