Cruise İle Akdeniz & Adriyatik Rotası

Cruise İle Akdeniz & Adriyatik Rotası

>
Cruise İle Akdeniz & Adriyatik Rotası

Cruise İle Akdeniz & Adriyatik Rotası

14 Aralık 2023
image

Adriyatik cruise turu ile masmavi suların hâkim olduğu plajlara, keşfedilmeyi bekleyen sahil kasabalarına, göz alıcı şehirlere ve doğa harikası adalara gitmeye hazır olun! İşte karşınızda her adımda Akdeniz iklimini iliklerinizde hissedebileceğiniz, kültürel ve tarihi zenginliklerine hayran kalacağınız, dar sokaklarından büyülü bir dünyaya geçiş yapabileceğiniz göz alıcı tatil noktaları!

VENEDİK

İtalyanca Venezia olarak bilinen Venedik şehri, filmlere konu olmuş büyüleyici güzelliği, müzeleri, meydanları, kanal turları ve renkli sokaklarıyla dikkat çeker. Bu nedenle Venedik’e geldiğinizde gezebileceğiniz pek çok yer bulabilirsiniz.

San Marco Meydanı: Piazza San Marco, Venedik’in en ünlü meydanı. Bulunduğu konum sayesinde her yıl pek çok turist tarafından ziyaret edilir. Meydanda yemek yiyebileceğiniz, bir şeyler içebileceğiniz kafe ve restoranlar da bulunur. San Marco Bazilikası, Saat Kulesi, Dükler Sarayı gibi pek çok mimari yapı bu meydandadır.

Dükler Sarayı: Gotik mimarisiyle ihtişamını hâlâ koruyan Dükler Sarayı, yıllarca pek çok eğlenceye, ziyafete ve konsere ev sahipliği yapmış. Antonio Rizzo ve Giovanni ve Bartolomeo Bon’un eserleri sarayın duvarlarını süslemekte. İnşasından bu yana Venedik Doçu’nun sarayı olmasının yanı sıra hükûmet binası ve adalet sarayı olarak da hizmet vermiş.

San Marco Bazilikası: Venedik’in en ünlü kilisesidir. Beş kubbeli yapısı, Bizans mozaikleri, altın heykeller ve cam işlemeleriyle Altınların Kilisesi olarak da bilinir. San Marco Meydanı’nda bulunan bu bazilika turistlerin her zaman ilgi odağıdır.

Büyük Kanal: Aşıklar şehri Venedik’te gezebileceğiniz pek çok kanal bulunur. Ancak bunlardan en önemli ve en büyüğü yaklaşık 3800 metre uzunluğunda olan Büyük Kanal’dır. Venedik’in büyülü dünyasına yolculuğa çıkmak isterseniz bu kanalda mutlaka küçük bir gezintiye çıkmalısınız. Bu sayede kanal boyunca Palazzi Barabaro, Ca’ Rezzonico, Ca’d’Oro, Palazzo Dario gibi pek çok sarayı da görebilirsiniz.

BARİ

İtalya’nın Puglia bölgesinde bulunan Bari, Adriyatik Denizi’nin en büyük liman kentlerinden biridir. Bari, labirent şeklinde kıvrımlı coğrafi konumuyla iki limanın ortasında yer alır. Masmavi suları, altın gibi parlayan plajları ve mimari yapısıyla her geçen gün bilinirliğini arttırmaktadır.

Aziz Nikola Bazilikası: Puglian – Romanesk mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken bazilikanın yapımı çok eski bir tarihe dayanır. Günümüzde Katolikler ve Ortodokslar için kutsal sayılan bu yer, pek çok ziyarete ev sahipliği yapmaktadır.

Bari Vecchia: San Sabino Katedrali, San Nicola Bazilikası ve Swabian Kalesi’ne ev sahipliği yapan bu yer, Bari’nin eski şehir merkezidir. İtalya’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Bari Vecchia, Bizans, Roma, Norman gibi pek çok kültürden izler taşır.

Petruzzeli Opera Binası: 1898-1903 yıllarında inşa edilen opera binası, Bari’nin önemli kültür & sanat noktalarından biridir. Binanın kubbe freski Raffaele Armenise tarafından tasarlanmıştır.

Piazza del Ferrarese: Geniş bir alana sahip olan meydan pek çok konser, festival, fuar ve sanat galerisi etkinlikleri için kullanılır. Orta Çağ’ın izlerini taşıyan meydan, deniz manzarası, alışveriş dükkânları ve kent kapılarıyla Bari’nin merkezi konumlarından biridir.

KATAKOLON

Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Katakolon, Yunanistan’ın sahil kasabasıdır. Antik bir liman kent olan Katakolon, olimpiyat ateşinin de ilk yakıldığı yer olarak bilinir. O dönemin izlerini taşıyan Olimpia Harabeleri de bu bölgede bulunur. Ayrıca merkezden çeşitli ulaşım araçlarıyla Olimpia Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.

Sahil kasabası olması sebebiyle büyük bir alana sahip olmayan Katakolon’da gezebileceğiniz Praxitelis ve Kondily adında iki cadde bulunur. Scooter veya bisikletle bu caddelerde keyifle gezebilir, alışveriş yapabilirsiniz. Aynı zamanda üzüm bağlarıyla ünlü bu sahil kasabasında dünyanın en güzel şaraplarını tatmayı da unutmayın.

MİKONOS

Kaya kütlesi, kayalık anlamına gelen, Yunanistan’ın en gözde adalarından biri olan Mikonos, Kiklad Adaları’na bağlıdır. Renk renk çiçeklerin süslediği, mavi ve beyazın hâkim olduğu bu ada her dönem turistlerin ilgisini çeker.

Chora: Mikonos Town olarak da bilinen bu yer, göz alıcı mimarisi, dar sokakları, kiliseleri ve limanı çevreleyen beyaz evleriyle ünlü bir körfezdir. Dükkânlar, kafeler, sanat galerileri ve farklı konseptlerdeki barlarıyla Mikonos Town, turistlerin uğrak noktalarından biridir.

Paraportiani Kilisesi: İki kapı anlamına gelen deniz kenarındaki bu kilise, Fransız – İsviçreli mimar Le Corbusier tarafından yapılmıştır. Değişik mimarisiyle turistlerin ilgisini çeken Paraportiani Kilisesi Meryem Ana’ya adanmıştır.

Ano Mera Köyü: Merkeze 7,5 kilometre uzaklıkta bulunan köy, beyaz badanalı evleri ve sakinliğiyle Antik Yunan’ın izlerini taşır. Küçük bir konuma sahip olmasına rağmen adaya geldiğinizde Tourliani Monastery Manastırı’nı da gezmeyi unutmayın.

Adriyatik cruise turu ile Mikonos’a geldiğinizde masmavi sularında yüzmek, plajlarında güneşlenmek isterseniz Nammos, Paradise, Agaria, Elia, Paranga ve Ornos plajlarını tercih edebilirsiniz.

PİRE

Yunanistan’ın Attica Bölgesi’nde, Atina’ya 12 kilometre uzaklıkta bulunan bir liman kentidir. Avrupa’nın en büyük yolcu limanı olmasının yanı sıra ticari bakımdan da Doğu Akdeniz’in en büyük konteyner limanı unvanına sahiptir. Megalo, şehrin en büyük limanı olması bakımından turistler tarafından sıkça tercih edilir. Bu liman üzerinden ayrıca düzenli olarak yapılan seferlerle Yunan adalarına ve İtalya’ya gidebilirsiniz.

Denize girmek için Glyfada, Kavouri, Varkiza, Voula ve Vatsalakia plajlarını tercih edebilirsiniz. Küçük bir liman kenti olmasına rağmen şehirde gezebileceğiniz pek çok müze ve enstitü bulunur. Bunlardan bazıları; Pire Arkeolojik Müzesi, Hellenic Denizcilik Müzesi, Kent Sanat Müzesi ve Panos Aravantinos Dekor Müzesi’dir. Saint Nicholas, Saint Spyridon ve Holy Trinity Pire’de bulunan en önemli Ortodoks kiliseleridir.

SARANDA

Aya Sayarandi veya Ayasaranda olarak da bilinen yer, Arnavutluk’un Avlonya ilinde bulunan bir şehirdir ve Sarande bölgesinin başkentidir. Ülkenin güneyinde bulunan Saranda, Akdeniz iklimi ve konumu itibariyle önemli turist çekim noktalarından biridir. Saranda’ya yolunuz düşerse, bölgenin öne çıkan yerleşim yerlerinden biri olan Ksamili Köyü’ne küçük bir gezi yapabilirsiniz.

Saranda aynı zamanda Unesco Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir ve Butrint Antik Kenti’ne de oldukça yakın bir konumdadır. Bu antik kent, Vivari Kanalı’na bakan bir tepe üzerine Yunanlılar tarafından inşa edilmiştir. Roma, Yunan ve Bizans döneminin izlerini taşıyan bu kentte tapınaklar, kent tiyatroları ve toplanma alanları dikkat çeker. Üç ayrı medeniyete ev sahipliği yapan Butrint’te Adriyatik cruise turu ile küçük bir gezintiye çıkabilirsiniz.

DUBROVNİK

Eski adıyla Ragusa olarak bilinen Dubrovnik, Hırvatistan’ın en ünlü şehirlerinden biri. Bu şehir, Orta Çağ’dan kalma pek çok tarihi esere de ev sahipliği yapar. Bu eserler Yugoslavya’dan ayrılırken kentte meydana gelen çatışmalar sonucunda zarar görse de Unesco desteğiyle restore edilerek koruması altına alınmış.

Old Town: Rönesans ve Barok mimarisinin hâkim olduğu Old Town, yeme-içme, konaklama ve eğlencenin kalbini oluşturmaktadır. Old Town Stradun Caddesi ise tüm eğlence ve festivallere de ev sahipliği yapar. Akdeniz’in en büyük caddelerinden biri olan Stradun Caddesi’nde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Sponza Sarayı: Rector Sarayı olarak da bilinen saray, gotik mimarinin en önemli eserlerinden birini oluşturur. Yapımının ilk yıllarında banka ve gümrük olarak kullanılan Sponza Sarayı, günümüzde kültür – sanat etkinliklerinin düzenlendiği yerdir.

Lokrum Adası: Plajı ve botanik bahçesiyle saklı bir cenneti andıran bu ada Unesco’nun koruması altındadır. Yerleşime kapalı olan adada yapabileceğiniz en güzel aktivite ise kendinizi denizin masmavi sularına bırakmak!

Lovrijenac Kalesi: Dubrovnik’e bir tepeden bakmak istiyorsanız işte tam da doğru yerdesiniz! Büyük bir kayanın üzerine inşa edilen bu kale, şehrin surlarına ve Adriyatik kıyılarına açılan bir pencere olabilir.

Akdeniz ve Adriyatik’in büyüleyici kıyılarında inanılmaz bir deneyim yaşamak istiyorsanız Adriyatik cruise turu için Cruise Planet sayfasına hemen göz atın!

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın