2020’nin Favorisi: Nehir Turları

2020’nin Favorisi: Nehir Turları

>
2020’nin Favorisi: Nehir Turları

2020’nin Favorisi: Nehir Turları

14 Aralık 2023
image

Bu yıl farklı bir tatil deneyimi yaşamaya ne dersiniz? Eğer daha önce hiç gitmediğiniz yerleri görmek ve bavul toplama ve taşıma derdi olmadan bir tatil yapmak isterseniz nehir turları tam da size göre olacaktır. Birbirinden renkli rotalar, romantik anlar ve yeni keşifler sunan nehir turlarıyla hafızanıza kazınacak güzel anlara hazır olun.

Seyahat etmek özgürlük, güzel anılar ve yeni yerler keşfetmek demek. Son yıllarda oldukça popülerleşen cruise turları, doğa tutkunlarının da ilgisini çekmeye başlayan bir tatil türü oldu. Saklı kalmış köyler, birbirinden uçsuz bucaksız tabiat alanları gibi birçok güzelliği keşfetmek için ideal olan nehir turları, 2020’nin en çok tercih edilen seyahat seçeneklerinden de birisi. Suyun duruluğu ve keşfedilmemiş doğal güzellikler ile unutulmaz bir tatilin kapılarını aralamak isteyen gezginlerin başlıca tercihleri; Volga Nehri turları, Ren Nehri turları ya da Tuna Nehri turları oluyor. Eğer nehir turları sizin de ilginizi çektiyse, nehir turları avantajlarını ve hangi rotalara uğradığını gelin hep beraber inceleyelim.

Nehir Turları ile Gezmenin Avantajları

Nehir turları ile gezmek oldukça keyifli bir seçenek. Peki nehir turları ile gezmenin avantajları ne olacaktır? Hemen açıklayalım; Nehir turları büyük ve açık denizde yol alan cruise turlarından farklı olarak nehirlerde yol alan nehir gemiler ile yapılmaktadır. Nehir gemilerinin kabinleri her türlü ihtiyaca yönelik dekore edilmiş olup nehir manzarasına sahiptir ve oldukça da konforludur.

Nehir turlarında gemilerin şehrin içinde bulunan nehirden yol alıyor olması gemi misafirlerine her gün farklı deneyim ve manzara sunmaktadır. Nehir gemileri aynı zamanda şehir merkezine yakın limanlarda kolaylıkla demirlenmesi ile ek ücret gerekmeden şehirleri rahat bir şekilde gezebilmenize olanak sağlamaktadır. Üstelik bavulunuzu yanınızda taşımanıza gerek kalmadan! Ertesi gün farklı bir şehirde gözlerinizi açabileceğiniz nehir gemilerinde aynı zamanda üç öğün yemek ve içecek servisi, Türkçe rehber hizmeti gibi bir çok kolaylık da sunulmaktadır. Tur içeriklerine göre bazı nehir gemilerinde 1 gece şehir otelinde konaklama, bisiklet kiralama hizmeti verilmektedir. Genellikle nehir turları ortalama 5-6 gün sürmektedir.

Nehir Turlarıyla Unutulmaz Anlara Hazır Olun

Özellikle Avrupa nehir turları oldukça fazla tercih edilen nehir turları programlarının başında geliyor. Ren nehri üzerinden yola alan nehir gemileri arasında en muhteşem rotalara sahip olmasıyla bilinmekte. İsviçre’den Hollanda’ya kadar uzanan 1320 kilometrelik Ren Nehri rotası, Orta Çağ’dan kalma şatoları ve kasabaları, yemyeşil vadileri, muhteşem üzüm bağları ile misafirleri olağanüstü bir tarih, mimari ve doğal güzelliklerle dolu eşsiz bir yolculuğa davet ediyor.

Avrupa nehir turlarının içerisinde bulunan Rhone Nehri turları ile Fransa’nın şehir kıyılarında yol alan nehir gemisi ile eşsiz bir seyahate tanık olmanız mümkün. Lyon’dan başlayan nehir turları ile Güney Fransa birbirinden güzel kıyılarını keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda nehir gemisi seyahatinizde Fransızların yaşam alanlarını ve günlük hayatlarını yakından keşfetme şansına sahip olacaksanız.

Dünyanın ikinci büyük havzasına sahip Tuna Nehri, Budapeşte’yi ikiye bölerek ülkelerin tarihine ortak olan bir nehir turu rotası. 10 farklı ülkenin içinden akan nehirde yapılan turlar misafirlerine muhteşem deneyimler sunuyor. 2850 kilometre uzunluğundaki Tuna nehri; Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Moldovya olmak üzere 10 farklı ülkeden geçiyor. Tuna Nehri turlarıyla birbirinden farklı 10 ülkenin kültürüne yakından tanıklık edebilirsiniz.

Bir başka nehir turu seçeneği ise Volga nehir turlarıdır. Rus tarihine ve geleneklerine yakından tanıklık etmek için Volga nehir turları doğru bir seçenek olacaktır. Gemi güzergahında bulunan Rus kiliseleri, kasabalar, muhteşem kır evleri, Baltık İncisi olarak kabul edilen St. Petersburg Volga nehir turlarını eşsiz kılan rotalar arasında bulunuyor. Eğer tura katılmayı tercih ederseniz şehir merkezlerini de rahatlıkla gezebilirsiniz.

Avrupa nehir turları dışında alternatif olacak turlarından birisi de Afrika Nil nehri turları. Bu turların içeriğinde aynı zamanda Mısır gezisi de mevcut. Avrupa nehir gezilerinden daha hareketli ve yoğun bir programa sahip Afrika Nil nehri gezisi turları otantik gemi seyahati seçenekleri arasında bulunuyor.

 

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın