2020 Yılının En Popüler Cruise Rotaları

2020 Yılının En Popüler Cruise Rotaları

>
2020 Yılının En Popüler Cruise Rotaları

2020 Yılının En Popüler Cruise Rotaları

14 Aralık 2023
image

2020 yılı, cruise tatili severlere rüya gibi bir tatil yaşama imkanı sunuyor. Yeni yılda dünyanın en güzel limanlarını Cruise Planet ile keşfedin. Cruise seyahati denince akla gelen dünyanın en turistik ve en etkileyici limanlarını keşfedeceğiniz cruise tatiliniz için planlarınızı şimdiden yapmaya başlayın! 2020 yılının popüler cruise rotalarını keşfe çıkmaya hazır mısınız?

Yunan Adaları ve Ege Denizi

Yunan Adaları ve Ege Denizi kıyısındaki şehirler, cruise seyahatlerinin göz bebeği desek yanlış olmaz. Tarihi eserleri, doğal güzellikleri, tertemiz sahilleri ve inci gibi deniziyle bu cruise seyahatinin her limanı birbirinden etkileyici güzellikte. 2020 yılına da damga vuracak rotalar arasında Ege Denizi’nin en güzel adaları Girit, Santorini, Mykonos, Patmos bulunuyor. Stratejik adasıyla tarih boyunca adından sıkça bahsettiren Yunanistan’ın en büyük adası Girit’in etkileyici tarihi sarayları sizi büyüleyecek. Unutulmaz gün batımını Santorini’de yaşayarak, Mykonos’ta gece hayatının en güzel anlarına tanıklık edeceksiniz.
Komşumuz Yunanistan’ın başkenti Atina ise tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini etkilemeye devam ediyor. Cruise rotasının Türkiye durağı ise, Efes Antik Ören Yeri’ne ve Kutsal Meryem Ana Kilisesi’ne ev sahipliği yapan Kuşadası.

Adriyatik

Ege ve Akdeniz’den biraz uzaklaşarak Adriyatik Denizi’ni keşfe çıkmak isterseniz, İtalya Yarımadası ve Balkan Yarımadası arasında kalan Akdeniz’in bu en güzel bölgesinin birbirinden güzel limanları sizi bekliyor. Kanallarıyla ünlü Venedik şehri, Adriyatik’in hiç kuşkusuz en romantik noktası. Kanallarda gondol turu yapabilir, etkileyici güzellikteki Dükler Sarayı’nı keşfe çıkabilir, Venedik’in daracık sokaklarında uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Karadağ’ın yükselen değeri Kotor ise gece hayatı ve lüks plajlarıyla dikkat çeken noktalardan biri. Yaz tatilinin vazgeçilmez şehirlerinden biri haline gelen Kotor’u siz de bir an önce görmelisiniz. Hırvatistan’ın Dubrovnik şehri, Game of Thrones başta olmak üzere çeşitli dizi ve film setlerine de ev sahipliği yapan bir Orta Çağ liman yerleşimi. Orta Çağ’dan kalma sur duvarlarıyla çevrelenen şehir, mermer döşenmiş sokaklarıyla da etkiliyor.

Büyük Baltık

Kuzey Avrupa’nın en önemli şehirlerini içeren Büyük Baltık cruise seyahatinizde, Hollanda, Danimarka, Estonya, Finlandiya ve İsveç’in başkentlerini keşfe çıkacaksınız. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın kanal kenarındaki evlerinin önünde fotoğraf çektirmeye, Kopenhag’ta Deniz Kızı Heykeli’ni ziyaret etmeye, eski bir Orta Çağ şehri olan Talinn’in parke taşlı sokaklarında yürüyüşe çıkmaya, Helsinki’nin meydanlarını keşfetmeye ve Stockholm’ün Kraliyet Sarayı’nı turlamaya ne dersiniz? Özellikle Haziran ayında size en güzel deneyimi yaşatacak bu şehirlerde aynı zamanda yine bu dönemde “Beyaz Geceler” adı verilen muhteşem doğa olayına da tanık olabilirsiniz. Rusya’nın en güzel şehirlerinden biri olan, Baltık Denizi kıyısındaki St. Petersburg’ta Beyaz Geceler Festivali olarak kutlanan bu doğa olayında güneş neredeyse hiç batmayarak şehirlerin çok daha uzun süre aydınlık kalmasını sağlıyor.

Batı Akdeniz

İtalya, İspanya ve Fransa’nın en etkileyici liman şehirlerini gezebileceğiniz bu rotada, Marsilya, Civitavecchia, Barcelona, Savona ve Mallorca bulunuyor. İtalya’nın en tarihi köylerinden biri olan Civitavecchia’nın Truva şehrinden Roma’ya ulaşan göçmenler tarafından kurulduğu ve İmparator Trajan’ın da büyük bir villasının burada bulunduğu düşünülüyor. Cruise seyahatiniz sırasında Civitavecchia’dan sonra yine İtalya’da bulunan Savona şehrine uğrayacaksınız. Peki Savona’da yaşayan en ünlü ismi biliyor musunuz? Kendisi ünlü kaşif Kristof Kolomb’tan başkası değil! İtalyan tarihi ile dolu iki rotadan sonra Fransa’nın en önemli limanı Marsilya’yı görme şansını elde edeceksiniz. Marsilya, katedralleri, etkileyici manzaraları ve kaleleri ile ünlü bir liman şehri. Marsilya’ya gelince ziyaret edilmesi gereken en önemli tarihi yerlerden biri de If Şatosu… Eski bir hapishane olarak da kullanılan şato, Alexandre Dumas’nın Monte Kristo Kontu romanı ile dünya çapında ün kazanmıştır. Fransa’yı da geride bıraktıktan sonra İspanya’nın en ünlü liman şehri Barcelona’yı ve İspanya’ya bağlı Balear Adaları’nın en ünlüsü olan Mallorca adasını görmeye hazır olun. Aklınızdan çıkmayacak tatiller için Cruise Planet 2020 cruise rotalarını hemen şimdi incelemeye koyulun.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın