Kuzey Avrupa ve Britanya Gemi Turları

Kuzey Avrupa ve Britanya Gemi Turları

>
Kuzey Avrupa ve Britanya Gemi Turları

Kuzey Avrupa ve Britanya Gemi Turları

21 Aralık 2023
image

Avrupa’nın kuzey kıyılarında yer alan ve Britanya Krallığı’na dahil olan ülkeler, Avrupa’da yaşam kalitesinin en üst düzey olduğu ülkeler arasındadır. Halkın gelir ve eğitim seviyesi son derece yüksek olup, şehirlerini ve kültürlerini de korumayı başarmışlardır. Avrupa cruise turlarında da en çok dikkat çeken ve merak edilen rotalar arasında yer alır.

Kuzey Avrupa ve Britanya coğrafyasına düzenlenen gemi seyahatleri de kendi içinde 3 ana rota üzerinde ilerler. Öncelikli görmek istediğiniz ülkeleri ve şehirleri belirleyerek cruise gemilerini ve özelliklerini araştırmaya başlayabilirsiniz.

Britanya ve İrlanda Cruise Rotası

Kuzey Avrupa’da en çok merak edilen yerlerden biri olan Birleşik Krallık, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda olmak üzere 4 ülkeden oluşmaktadır. Britanya cruise turları ve Birleşik Krallığı oluşturan bu ülkelerin ve İrlanda’nın en önemli limanlarını izleyen bir rota çizer.

Türkiye’den uçuş planlaması dahil şekilde düzenlenen cruise turlarında, hareket limanı Londra – Southampton ya da Dublin olarak gerçekleşmektedir. Cruise tatili 11 ila 14 gün arasında değişecek şekilde planlanmaktadır. Londra ya da Dublin’den hareket eden cruise gemileri, Manş Denizi’nde Guernsey Adaları’nın başkenti olan St Peter Limanı’na, İrlanda’nın Cork şehrine, İngiltere’nin Belfast, Glasgow şehirlerine ve Greenock Limanı’na, İskoçya’nın Inverness ve Queensferry şehirlerine doğru uzanır. Britanya ülkelerinin en önemli şehirlerini gezme imkanı bulacağınız bu cruise rotası kara ağırlıklı olup gemiden birçok kez inebilir ve korunmuş kültürleri ile bu muhteşem coğrafyaları keşfedebilirsiniz.

İngiltere – İzlanda Cruise Rotası

Uçak paketi dahil olan cruise rotalarından birisi de İngiltere – İzlanda güzergahıdır. Londra aktarmalı İstanbul – Dublin uçuşunun ardından Dublin’den hareket eden cruise gemileri öncelikle İrlanda ve İngiltere’nin kuzeyde yer alan limanlarına uğrar ve ardından İzlanda’ya doğru uzanır.

Daha çok deniz üzerinde geçen İzlanda cruise turunda kuzey kutbuna en yakın başkent olan ve İzlanda’nın en kalabalık şehri olan Reykjavik, önemli bir balıkçılık merkezi olan Akureyri limanlarına uğranır. 11 ila 13 gün arasında değişen tur süreleri boyunca İzlanda’nın mesafesi gereği tatilin daha çok denizde geçirileceğini ve bu nedenle gemi seçiminin önemli olduğunu bilmek kabin seçimi için önemlidir.

Kuzey Avrupa Şehirleri Cruise Rotası

Denize kıyısı olan kuzeybatı Avrupa ülkelerini izleyen cruise rotası, Kuzey Avrupa cruise turu olarak adlandırılır. Bu rotada gerçekleşen cruise turları ise Danimarka’da Kopenhag ya da Almanya Hamburg limanından hareketle başlar. 11 ila 14 gün süren Kuzey Avrupa turunda ağırlıklı olarak Avrupa ana karasında yer alan Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda’nın kıyı şehirleri gezilir.

Yine uçaklı paket tercihi de yapılabilen Kuzey Avrupa turunda Fransa’da Le Havre, İngiltere’de Southampton, Newcastle, Dover, Almanya’da Helgoland, Hollanda’da Amsterdam, Belçika’da Zeebrugge, Norveç’te Kristiansand uğranan liman şehirleri arasında yer alır.

Kuzey Avrupa ve Britanya gemi turlu hakkında rotalara ve detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın