Cruise ile Egzotik Rotalar

Cruise ile Egzotik Rotalar

>
Cruise ile Egzotik Rotalar

Cruise ile Egzotik Rotalar

16 Aralık 2023
image

Egzotik diyarlara yolculuk başlasın! Cruise Planet, Egzotik cruise rotalarıyla sizi bekliyor. Asya, Avustralya, Güney Amerika ve Pasifik Okyanusu’nun en büyüleyici limanlarında unutulmaz anılar biriktireceksiniz. İşte egzotik cruise turunuzda keşfedeceğiniz zengin tarihi mirasa ve tropik sıcaklığa sahip birbirinden etkileyici liman şehirlerinden bazıları.

Honolulu, Hawaii

Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı özerk bir devlet olan Hawaii’nin başkenti Honolulu, adadaki yerlilerin kültürünün canlı kaldığı ve Batılı yerleşimle beraber günümüze ulaştığı yerlerden biri. “Korunaklı Liman” ya da “Sakin Liman” anlamına gelen Honolulu, palmiyelerin gökyüzünü kaplayacak kadar sık olduğu uzun caddelere, etkileyici koy ve plajlara ev sahipliği yapıyor. 

Gökdelenlerin adanın doğal güzellikleriyle bir araya geldiği şehrin göbeğinde sönmüş bir volkanın geride hatıra bıraktığı “Elmas Krateri” bulunuyor. Şehrin en lüks otellerinin ve en güzel kumsallarının bulunduğu Waikiki bölgesi de mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Turistler tarafından en çok ziyaret edilen bölgelerden biri de, ünlü Pearl Harbor Limanı. Limanda bulunan ABD üssü 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya tarafından bombalanmış, böylece Amerika Birleşik Devletleri savaşa dahil olmuştu. 

Kobe, Japonya 

Japonya’nın Osaka Körfezi’nde bulunan liman şehri Kobe, sadece gelişmiş endüstrisi ile ün kazanmış bir şehir değil. Küçük büyüklükte bir şehir olan Kobe, teknoloji ve doğal güzelliklerin bir arada bulunabildiği bir yer. Kendine has mercan resifleri ve körfezi çevreleyen dağların yanı sıra Japonya’nın en eski Şinto tapınakları da şehirde bulunuyor. 

Japonya’nın en turistik şehirlerinden biri olan Kobe’de Japonları ünlü içeceği sakeyi deneyebilir ve hareketli gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. 

Galapagos Adaları 

Colon Adaları olarak da bilinen Galapagos Adaları, Ekvator’a bağlı takım adalar topluluğu. Toplamda 14 adadan oluşan adalar grubu, Charles Darwin’in evrim teorisini geliştirirken esinlendiği yerlerden biri. Sırf bu açıdan bile Galapagos Adaları’nın biyolojik zenginliği anlaşılabilir.  Aktif tektonik hareketler sonucu oluşan adalarda hala aktif olan yanardağlar da bulunmaktadır. Yanardağları dağ yürüyüşleri aktiviteleriyle ziyaret edebileceğiniz gibi takım adaların plajlarında şnorkelle dalış da gerçekleştirebilirsiniz. Galapagos Adaları’nda görebileceğiniz hayvan türleri arasında ise penguenler, kaplumbağalar, tropik balıklar ve köpek balıkları bulunuyor. 

Puerta Ayora, Galapagos 

Galapagos Adaları’nın merkezi olan Puerta Ayora, Santa Cruz Adası’nın güneyinde bulunuyor. Takım adaların nüfus yoğunluğu en çok olan şehrinde Charles Darwin Müzesi ve Galapagos Ulusal Parkı da bulunuyor. 

Adanın tarihini ve biyolojik çeşitliliğini keşfetmek için Puerta Ayora’yı mutlaka görmelisiniz. Şehrin en ünlü bölgesi ise Tortuga Körfezi. Körfezde deniz iguanaları, Galapagos’a özgü yengeçler ve yine adaya özgü mangrov ağacı bulunuyor. 

Tahiti, Fransız Polinezyası 

Fransız Polinezyası’nın 118 adasının içerisindeki en büyük ada Tahiti. İki farklı bölümden oluşan ada, bembeyaz kumlara sahip plajlara, lagünlere, şelalelere ve iki sönmüş volkana ev sahipliği yapıyor. 18. yüzyılda James Cook tarafından keşfedilen adanın en büyük yerleşimi Papeete, ayrıca adanın en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri. 

Bol güneş ve yağmurla karşılaşabileceğiniz Tahiti, 19. yüzyılda entelektüel Batılı gezginlerin de dikkatini çeken yerlerden biri olmuş. Fransız yazar Pierre Loti’nin 1880’de “Loti’nin Evliliği” kitabını yazdığı, Fransız ressam Paul Gauguin’in resimlerini yaptığı ada, ayrıca dünyanın en güzel muz ve ananaslarını yiyebileceğiniz yerlerden biri. Tahiti’de de şnorkelle dalış gerçekleştirebilir; tertemiz plajların tadını çıkarabilir ve Tahiti’nin bitmez tükenmez zenginliklerini keşfe çıkabilirsiniz.

Bora Bora, Fransız Polinezyası 

Fransa’ya bağlı Pasifik’teki adalar topluluğunun bir tanesi de Tahiti’nin kuzeybatısında bulunan Bora Bora Adası

Mercan resifleri ve turkuaz rengi tropik deniziyle dalgıçların en sevdiği yerlerden biri olan Bora Bora, sönmüş volkan Otemanu Dağı’nın görkemli görüntüsüne de ev sahipliği yapıyor. Adanın en güzel plajları ise Matira Bölgesi’nde bulunuyor. Adada şnorkelle ve tüple dalış gerçekleştireceğiniz gibi, adanın  Lagoonarium bölgesinde köpek balıklarıyla dahi yüzebilirsiniz! 

Sydney, Avustralya 

James Cook demişken, ünlü kaşifin ayak attığı egzotik limanlardan ve günümüzde Avustralya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Sydney’den bahsetmesek olmaz. 

Hareketli şehir hayatının, liman hayatının sunduğu güzelliklerle birleştiği Sydney şehri dünyaca ünlü Sydney Şehir Tiyatrosu’na ev sahipliği yapmasının yanı sıra dünyanın en çok ziyaret edilen sörf plajlarına da sahip.

Sakinlerinin her an sporla iç içe olduğu şehirde geniş parklar ve limanı rahatlıkla izleyebileceğiniz sahiller bulunuyor. Dünyadaki en yaşanılabilir şehirler listesinde bulunan Sydney’in bir şehirden beklenildiğinin aksine oldukça huzurlu ve sakin olduğunu gördüğünüzde çok şaşıracaksınız.

Egzotik destinasyonların birbirinden etkileyici ve dinamik liman şehirlerini keşfetmek için Cruise Planet’teki cruise rotalarına hemen göz atın!

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın