Cruise Turlarına Çıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cruise Turlarına Çıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

>
Cruise Turlarına Çıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cruise Turlarına Çıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

20 Aralık 2023
image

Yıl içerisinde tatil yapma sıklığımız özellikle çalışan kesim için oldukça sınırlıdır. Yoğun iş temposu içerisinde önce yazın gelmesini bekler, yaz yaklaştıkça tatil hayalleri kurar ve tatil planları yaparız. Plan yapma süresi uzun, kendisi ise hızlı geçen tatil günlerini en verimli şekilde geçirmek için ise iyi bir plan yapmak gerekir. Yolculuk, konaklama, restoranlar, gezilecek yerler derken hem keyifli hem de detaylı bir çalışma yapmak gerekir.

Cruise tatilinin avantajlarından biri de sizin sadece gideceğiniz rotayı belirlemeniz, geri kalan tüm detayları ise cruise firmasının üstlenmesidir. Her tatilde olduğu gibi cruise tatiline çıkarken de dikkat edilmesi gereken kimi noktalar vardır.

En Önemli 3 Seçim: Cruise tatili planlarken dikkat edilmesi gereken 3 noktaya özellikle önem vermek gerekir. Gitmek istediğiniz rota, rotayı düzenleyen tur firmaları ve kabin seçimi.
-Rota: Dünyanın birçok yerine düzenlenen cruise turlarında kimileri deniz yolculuğu ağırlıklı iken, kimileri kara ziyareti ağırlıklıdır. Bu nedenle cruise rotasını ve limanlardaki durma sürelerini incelemeniz tatilinizin genel hatları ile nasıl geçeceğine dair bilgi verir.
-Tur Firması: Her zaman en iyi tatili sunmayı hedefleyen cruise firmalarının kimileri müşteri hizmetleri ile ön plandayken, kimileri sunduğu eğlence imkanları ile ön plana çıkar. Bazı tur firmaları ise rotalarda düzenlediği rehberli kara turları ile dikkat çeker. Bu nedenle firma istediğiniz tatili yapmanız için önem taşır.
-Kabin Seçimi: Genel hatları ile 3 tip kabin vardır. Vaktini geminin eğlence kısmında geçirmek isteyenler iç kabinleri, oda penceresi olmasını ve gün ışığını görmek isteyenler kısıtlı görüşe sahip dış kabinleri, seyir esnasında yolculuğu izlemek ve keyif yapmak isteyenler ise balkonlu kabinleri tercih edebilirler.

Gemi dökümanlarına daha önce vakit ayırın: Cruise tatilinize başlamadan 4 saat önce gemiye gitmeniz gerekir. Gemiye giriş esnasında pasaport ve vize kontrolleri, oda kartı ve oda giriş işlemleri gibi prosedürler nedeniyle gemiye geç kalmamanız ve zamanında yerleşmeniz için hem gemiye ilk bindiğiniz anda, hem de durak limanlarınızda belirtilen saatlerde gemide olmaya özen göstermelisiniz.

Geminin orta kısmı en az sallanan yerdir: Kimi insanlar için denizde olmanın zorlukları vardır ve deniz tutması da bunlardan biridir. Özellikle çok fazla sallanan gemilerde karşılaşılan bu durumun, cruise gemilerinde yaşanmaması için sallanma düzeyi en aza indirgenmiştir. Ancak yine de denizde böyle bir sıkıntı yaşıyorsanız ve bu konuda bir tedirginliğiniz varsa geminin en az sallanan kısmı olan orta bölümden bir oda seçebilirsiniz.

Giriş esnasında size verilen kartı asla kaybetmeyin: Gemiye bindiğiniz anda size tüm tatiliniz boyunca kullanacağınız bir oda kartı verilir. Hem oda giriş kartı, hem kimlik kartı, hem de ödeme kartı yerine geçen bu kart tatiliniz boyunca en iyi saklamanız gereken eşyaların başında gelir.

Gideceğiniz limanlar hakkında bilgi edinin: Kara ağırlıklı bir cruise tatili seçtiyseniz, gittiğiniz limanlarda da gezebileceğiniz belirli bir vakit olacaktır. Gideceğiniz şehirleri en hızlı ve en iyi şekilde gezmek için iyi bir plan çizin, görmek istediğiniz yerlerin konumlarına kadar bilgilerinizi toplayın. Bu sayede yer yön araştırmakla vakit kaybetmezsiniz.

Yanınıza resmi bir kıyafet alın: Cruise tatilleri binlerce kişi ile birlikte tatil yapma imkanı sağlar. Gün içerisinde havuz, eğlence alanlarında dilediğiniz tatil kıyafetleri ile gezebilirsiniz. Ancak akşam yemeği ve kaptanın gecesi gibi özel akşamlarda yanınızda bulunduracağınız bir kıyafet ortamla daha uyumlu olmanızı ve rahat etmenizi sağlayacaktır.

Tüm kabinlerde standart hizmet verilir: Cruise tatillerinde herkes oda konforu hariç aynı hizmetten yararlanır ve aynı ilgiyi görür. Bu nedenle kabin seçerken en düşük fiyatlı olan iç kabinlerden seçseniz bile alacağınız hizmette bir eksiklik hissetmezsiniz. Böyle düşünüldüğünde tatil planınızda kabin seçiminiz de önemli olacaktır. Eğer kabini sadece uyumak için tercih edecekseniz oldukça ekonomik bir kabin seçebilir ve bu sayede geminin eğlence alanlarına daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Türk rehber sunan gemi avantajı: İlk cruise seyahatinizde yeni öğrenmeniz gereken birçok kuralla karşılaşacaksınız. Gemi kullanımları, acil durum bilgilendirmeleri ve diğer birçok şey hakkında doğru bilgilere sahip olmanız önemlidir. Bu nedenle eğer ilk cruise seyahati gerçekleştirecekseniz Türk rehber sunan bir cruise firmasını tercih etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.

Sağlık hizmeti için revirler bulunur: Cruise gemileri denizde ve okyanuslarda uzun süreli yolculuk yaparlar, bazen tüm gece boyunca yol alırlar. Cruise gemileri de bu doğrultuda düzenlenmiş olup, sağlık hizmetleri de ona göre şekillenmiştir. Herhangi bir rahatsızlık durumunda hızla tedavi olabileceğiniz revirler dizayn edilmiştir. Olası acil durumlarda ise sizi en yakın hastaneye taşıyacak helikopter hizmeti bulunur.

Cruise gemileri ve rotalarıyla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın