Cruise Tatili Hakkında Bilinen En Büyük Yanlışlar

Cruise Tatili Hakkında Bilinen En Büyük Yanlışlar

>
Cruise Tatili Hakkında Bilinen En Büyük Yanlışlar

Cruise Tatili Hakkında Bilinen En Büyük Yanlışlar

20 Aralık 2023
image

Kişiden kişiye farklılık gösteren konulardan biri tatil konseptidir. Kimi insanlar tatil boyunca dinlenmeyi, her şey dahil konseptli  beş yıldızlı bir otel seçerek otelin tüm imkanlarından faydalanmayı ve bolca istirahat etmeyi tercih eder. Kimi insanlar ise otelden çok çevreyi gezmeye öncelik verir ve otelin kalitesini düşük tutarak, bütçesinin büyük kısmını otel dışındaki aktivitelerde harcayacak şekilde plan yapar.

Son yılların popüler tatil konseptlerinden olan cruise gemisi ile tatil her iki konsepti de içerisinde barındırmaktadır. Cruise tatili boyunca hem tam pansiyon konaklama hizmeti ile aynı odada kalır, hem de neredeyse her sabah farklı bir şehre uyanırsınız. Cruise gemileri ile tatilin bunun gibi birçok avantajı olmasına rağmen tatilcilerin aklında yine de soru işaretleri yer almaktadır.

Aşağıdaki notlarda cruise tatili hakkında bilinen en büyük yanlışları sizlerle paylaşıyoruz.

Sürekli denizde olmak sıkıcı

Cruise gemileri ortalama 350 metrelik gemilerdir ve adeta yüzen bir ada gibidir, bu nedenle cruise gemisinin içerisinde bulunduğunuz süre boyunca hem dinlenecek birçok alan bulabilir, hem de aktivitelerle oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Cruise gemileri bir ulaşım aracı olmanın çok ötesindedir ve gemide olduğunuz süre boyunca seyir halinde iken denize bakmadığınız sürece gemide olduğunuzu bile unutursunuz, aksine kendinizi her şey dahil konseptli muhteşem bir otelde gibi hissedebilirsiniz.

Cruise tatili çok pahalı

Dünyanın birçok yerine cruise turları düzenlenmekte olup, tıpkı yurt içinde yapacağınız bir tatilde olduğu gibi her turun da farklı fiyat seçenekleri bulunmaktadır. Eğer uçak bileti içermeyen bir Akdeniz turu seçerseniz ve daha az konforlu kabinlerde konaklarsanız aslında otel tatili ile eşdeğer bir ücret verebilirsiniz. Yani aslında her bütçeye hitap eden bir rota ve konaklama seçeneği sizi beklemektedir. Cruise tatilinin avantajlarından biri de tam pansiyon konaklama hizmeti sunmasıdır. Bu sayede tatil boyunca yemek ve içecek gibi ihtiyaçlarınıza harcayacağınız para önceden belirlenmiş olup kötü bir ücret sürprizi ile karşılaşma imkanınızı ortadan kaldırır.

Gemiden denize girilmiyor

Özellikle gece boyunca seyir halinde olan gemiler gündüzleri harika limanlarda demirler ve yolcuların karaya çıkmasına imkan verilir. Gün içerisinde gideceğiniz sahil şehirlerinde denize girebilir, vaktinizi iyi kullanarak şehrin en güzel plajlarına doğru uzanabilirsiniz. Üstelik her gün farklı bir şehirde olmanın ayrıcalığı ile her gün farklı bir koyda denize girme şansını yakalarsınız.

Limanlarda gezmek için yeterli zaman olmuyor

Cruise rotaları belirlenirken karada bulunma ve gezme süreleri gidilecek yerin en güzel ve en gezilebilecek saatlerine göre düzenlenir.Örneğin Mykonos’a giden cruise gemileri gün batımı saatlerinde orada olmayı tercih ederler. Aslında şehri gezmek için önceden plan yapmak şehri hızlı ve en doğru şekilde gezmek için önemli bir detaydır. İyi bir gezi planı yaparak şehirleri tanıyabilir, daha sonra beğendiniz şehir için daha uzun soluklu bir tatil planlayabilirsiniz.

Sağlık sorunu yaşarsam çok zorlanırım

Son derece donanımlı olan cruise gemilerinde aynı zamanda sağlık kabinleri bulunur. Herhangi bir hastalık ya da rahatsızlık durumunda size hemen müdahale edecek olan çalışanlar her zaman ulaşılabilir durumdadır. Daha acil durumlarda ise sizi en yakın hastaneye ulaştırmak için helikopter hizmeti bulunur.

İç kabinler ucuz ancak orada kalırsam sıkılırım

Eğlenceli ve hareketli birçok aktivite, birbirinden leziz yemekler sunan restoranlar ile donatılmış olan gemiler dolu dolu vakit geçireceğiniz yerlerdir. Bu nedenle kabinlerde düşünüldüğünden daha az vakit geçirilir ve zamanın büyük çoğunluğu cruise gemilerini keşfetmekle ve etkinliklerle geçer. Bu nedenle kabinlerde geçirilecek vakit neredeyse sadece uyku için gerekli olmaktadır, bu da kabinin sıkıcılığını bile hissetmeyeceksiniz demektir.

Açık denizde olmak güvenli değildir

Yüz binlerce tonluk cruise gemileri inşa edilirken zor şartlar için en donanımlı olacak şekilde hazırlanmıştır. Bu nedenle gemiler, düşünülenin aksine oldukça güvenli alanlardır. Gemiye binildiği anda her zaman bir yangın tatbikatı yapılır ve yolcular acil durumlar konusunda bilgilendirilir.

Cruise Turları ve rotaları hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın