Cruise Seyahatinde Yanınıza Almanız Gerekenler

Cruise Seyahatinde Yanınıza Almanız Gerekenler

>
Cruise Seyahatinde Yanınıza Almanız Gerekenler

Cruise Seyahatinde Yanınıza Almanız Gerekenler

18 Aralık 2023
image

Tatil hazırlıkları aylar öncesinde başlar; rota belirlenir, turlar satın alınır, konaklama halledilir, ulaşım planı yapılır ve derken valiz hazırlama aşaması ile büyük hazırlık süreci tamamlanır. Valizin eksiksiz olması ve ihtiyacınız olan her şeyi barındırması sorunsuz bir tatil için oldukça önemlidir. Bu nedenle tatil valizi hazırlığına yola çıkmadan bir gün önce değil, mümkünse 2-3 gün önce başlamak, eşyalar akla geldikçe valizin içerisine eklemek gerekir. Cruise tatili için hazırlanacak valiz de genel tatil hazırlığı ile birbirine benzemektedir, aşağıda yer alan bilgiler ise cruise tatil valizi hazırlığında size son derece yardımcı olacak.

Belge ve Evraklar: Cruise tatilinde yurt dışına çıkacaksanız eğer pasaportunuz ve vizeniz öncelikle çantanıza atmanız gereken eşyalar arasında yer almalıdır. Bununla birlikte kimliğinizi, ehliyetinizi ve iletişim numaralarınızın yazdığı bir kağıdı da acil durumlar için cüzdanınıza iliştirebilirsiniz. Önemli bir detay; gemi içerisinde kimi eşyaları yanınızda taşımak için küçük bir el çantası almanız, eşyalarınızı taşırken daha kontrollü olmanızı sağlayacaktır.

Kıyafetler: Tatil valizinde en çok yer kaplayan eşyalardan biri kıyafetlerdir. Hem birçok şeyi yanımızda götürmek ister, hem de fazla eşya taşımak istemeyiz. Cruise tatili bu noktada avantaj sağlar. Gemi içerisinde her zaman ılık bir hava bulunur, karaya çıkacağınız zamanlarda ise mevsimsel koşullara dikkat etmeniz gerekir. Gün içerisinde daha sportif giysiler kullanırken, akşam yemekleri için biraz daha resmi kıyafetleri tercih etmelisiniz. Bu nedenle hem gün içerisinde, hem de akşam yemeğinde kombin yapacağınız kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Örneğin sabah beyaz tişört ile gezerken, akşam tişörtünüzün üzerine giyeceğiniz bir ceket sizi şık kılmaya yetecektir.

Mayo – Bikini: Cruise tatilinde denize girme imkanının olmadığı düşünülür, ancak cruise tatili boyunca her gün farklı şehirlerin muhteşem koylarında denize girme şansı yakalarsınız. Gün içerisinde karaya indiğinizde kendinizi limanın en sevilen plajına atabilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bu nedenle yanınıza mayolarınızı, renk renk bikinilerinizi almayı unutmayın. Bununla birlikte, deniz kenarı noktalar esintili olabileceği için bikininizin üzerine giyeceğiniz uzun tunikler de hem sizi esintiden koruyacaktır, hem de tekneye giderken rahat etmenizi sağlayacaktır.

Terlik – Sandalet – Spor Ayakkabı: Gemi içerisinde en rahat etmenizi sağlayacak ayakkabılardan biri spor ayakkabılardır. Çünkü devasa büyüklükteki gemilerde tahmin ettiğinizden daha fazla yürüme alanı vardır. Bu nedenle gün içerisinde eğer gemide vakit geçirecekseniz mutlaka spor ayakkabılarınızı giymenizi tavsiye ederiz, ancak kabininizden direkt havuza ya da plaja gidecekseniz sandalet ya da terlik giymeniz ideal olacaktır. Aynı zamanda akşam yemeklerinde giyeceğiniz hafif topuklu ya da babet tarzı ayakkabılar elbise ya da pantolonlarınızın şıklaşmasını sağlayacaktır.

Güneş Kremi – Nemlendirici: Deniz üzerinde sürekli hareket eden gemilerde güneşe uzun süre maruz kalabilirsiniz. Özellikle havuzda yüzerken ya da havuz kenarında güneşlenirken, normalde karada olduğunuza oranla denizin ışığı yansıtması sebebiyle daha fazla yanabilir ve esinti sebebiyle bunu fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle güneş kreminizi ve nemlendiricinizi mutlaka yanınıza almalısınız. Ama yanınızda alıp çantanızda kullanmayı unuttuğunuz eşyalar arasında yer almasın, gün içerisinde sık sık kullanmayı ihmal etmeyin.

İlaçlar: Sadece cruise tatilinde değil, tüm tatillerde yanınıza bazı ilaçları almanızda fayda vardır. Mide bulantısı önleyici, ağrı kesici ve rutin kullandığınız ilaçları almanız hem sizin, hem de çevrenizdeki kişiler için beklenmedik anda yardımcı olabilir.

Cruise gemi turları hakkında detaylı bilgilere ve gemi rotalarına cruiseplanet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın