Cruise Markalarını Yakından Tanıyın

Cruise Markalarını Yakından Tanıyın

>
Cruise Markalarını Yakından Tanıyın

Cruise Markalarını Yakından Tanıyın

14 Aralık 2023
image

Cruise turları, hem çok keyifli hem de konforlu bir tatil seçeneği sunuyor. Misafirler, yüzen bir tatil köyünde gibi gemideki restoranlar, barlar, eğlence imkanları, havuz, konforlu odalar, hattâ alışveriş imkanlarından faydalanırken; tur boyunca pek çok farklı destinasyonu da tanıyabiliyor. Peki her cruise markası aynı mı? Bazı cruise şirketleri yeme içme imkanları ve servis kalitesiyle öne çıkarken; bazıları ise gemilerinde daha lüks bir atmosfer sunuyor. Ayrıca şirketlerin daha öncelikli olarak faaliyet gösterdikleri farklı rotalar olabiliyor. Bu yazımızda sizlere tercih edebileceğiniz başarılı cruise markalarını tanıtmaya çalışacağız. Böylece bir sonraki tatilinizi daha iyi planlayabilirsiniz.

MSC Cruises

1989’da İtalya’nın Napoli kentinde kurulan MSC Cruises (İtalyanca ismiyle MSC Crociere) bugün dünyanın en büyük özel teşebbüse ait cruise şirketi ünvanını taşıyor. Dünya çapında 23.500 çalışanı ve 45 ülkede ofisi bulunan şirket, Lirica sınıfı, Musica sınıfı, Fantasia sınıfı, Meraviglia sınıfı ve Seaside sınıfı olmak üzere beş farklı kategoride 16 gemiye sahip. Önümüzdeki yıllarda 13 geminin daha filoya katılması bekleniyor.

Royal Caribbean

Royal Caribbean International (RCI), 1968’de Norveç’te kurulan, bugün ise merkezi ABD’nin Miami kentinde bulunan, gelir bakımından dünyanın birinci, yolcu sayısı bakımından ise ikinci en büyük cruise şirketi ünvanına sahip. Şirket, 2019 yılı itibariyle 26 gemi işletiyor ve bunlardan dördü dünyanın en büyük cruise gemileri olarak biliniyor. Şirketin Karayip turları sırasında misafirlerini ağırladığı Bahamalar ve Haiti’de iki özel tatil köyü de bulunuyor.

Hurtigruten

Hurtigruten, 1893’ten beri faaliyet gösteren köklü bir cruise, feribot ve kargo operatörü olarak dünya cruise pazarının %2’sini elinde bulunduruyor. Şirket başlangıçta özellikle Norveç kıyılarında faaliyet gösterse de son yıllarda Grönland, Kanada, Güney Amerika, İzlanda, Svalbard ve Antartika gibi dünyanın farklı yerlerinde de cruise turları yapmaya başladı. Soğuk suları uzmanlık alanı olarak gören şirket, “Dünyanın En Güzel Deniz Yolculuğu” olarak bilinen, Bergen, Geiranger Fiyordu, Lofoten Adaları gibi duraklara sahip ve Kuzey Kutup Dairesi’nin geçildiği Norveç turlarıyla tanınıyor.

Princess Cruises

Bermuda merkezli Princess Cruises, gelir bakımından dünyanın en büyük ikinci cruise firması ünvanına sahip. Şirket 17 gemisiyle Amerikalı yolcular başta olmak üzere tüm dünyadan yolculara hizmet veriyor. Princess Cruises, özellikle ünlü TV dizisi Aşk Gemisi’nde kullanılan Pacific Princess gemisiyle tanınıyor.

Costa Cruises

Merkezi İtalya’nın Cenova kentinde bulunan Costa Cruises, 1854 yılından beri faaliyet gösteren dünyanın en köklü cruise şirketlerinden birisi olarak biliniyor. Şirket, İtalya bayraklı 14 cruise gemisiyle Akdeniz, Kuzey Avrupa, Karayipler, Hint Okyanusu, Orta Doğu, Güney Doğu Asya ve Güney Amerika’da faaliyet gösteriyor. Şirket özellikle yeme içme ve servis alanlarındaki kalitesi ve uzmanlığıyla tanınıyor.

Celebrity Cruises

Yunanistan merkezli Chandris Group tarafından 1988’de kurulan ve ilk etapta Bermuda rotası üzerinde çalışacak lüks cruise gemileriyle işe başlayan şirket, bugün Royal Caribbean çatısı altında hizmet veriyor. Şirket bugün 14 cruise gemisiyle Akdeniz’den Avustralya’ya dünyanın pek çok farklı yerinde misafirlerini ağırlıyor.

Celestyal Cruises

Yunanistan merkezli Celestyal Cruises, Yunanistan ve Türkiye kıyılarının yanı sıra Küba’da faaliyet gösteriyor. Şirketin şu an faaliyette olan dört gemisi bulunuyor ve yenilenen lüks gemileriyle Akdeniz ülkelerinin yanı sıra İngiltere ve başka Avrupa ülkelerinden misafirleri de ağırlıyor.

Cunard Line

Cunard Line, tarihi 1839’a kadar dayanan dünyanın en eski cruise şirketlerinden birisi olarak günümüzde Carnival Corporation çatısı altında faaliyet gösteriyor. Şirketin üç gemisi Bermuda’ya kayıtlı ve 2022’de filoya yeni bir geminin daha katılması bekleniyor. Faaliyetteki cruise gemileri Queen Mary 2, Queen Victoria ve Queen Elizabeth isimleriyle şirketin İngiliz köklerini hatırlatıyor. Cruise markaları hakkında detaylı bilgiyi Cruise Planet Cruise Arama Motoru’nda bulabilir, bir sonraki tatilinizi sitedeki birbirinden ilginç cruise rotalarını inceleyerek planlayabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın