Cruise Gemilerinde Kabin Çeşitleri ve Kabin Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

Cruise Gemilerinde Kabin Çeşitleri ve Kabin Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

>
Cruise Gemilerinde Kabin Çeşitleri ve Kabin Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

Cruise Gemilerinde Kabin Çeşitleri ve Kabin Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

21 Aralık 2023
image

Turizm sektörünün son yıllarda dikkat çeken ve adeta parlayan yıldızı olan cruise tatili, nispeten yeni bir tatil anlayışı olması sebebiyle birçok soruyu da beraberinde getirir. Her tatil şeklinde olduğu gibi, iyi ve kaliteli bir tatil geçirmek için konaklamanız, ulaşımınız ve seyahat planlarınızın eksiksiz olması gerekir. Ne kadar az aksilik, o kadar çok rutinden uzaklaşmak ve tatilin keyfini çıkarmak demektir.

Cruise gemilerinde de tıpkı tatil köylerinde ya da beş yıldızlı otellerde olduğu gibi birbirinden farklı kabin tipleri bulunur. Her kabin farklı özelliklere sahiptir, bu da cruise kabin fiyatlarının farklılaşmasını sağlar. Aslında cruise gemilerinde her bütçeye göre kabin tipi ve tatil imkanı var demek mümkündür.

Cruise kabinleri 3 ana kategoriye ayrılır, aşağıdaki maddelerde her kategori hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

Bir kabin görüntüsü

Cruise Kabinleri 3 Bölümden Oluşur

İç Kabinler: Cruise gemilerinde en ekonomik kabin tipleri iç kabinlerdir. Dört duvarı olan ve herhangi bir penceresi olmayan kabinler, bütçesini oda yerine gezeceği şehirlere daha fazla ayırmak isteyenler için idealdir. Gemi hayatı oldukça hareketli olup, odalar neredeyse sadece uyumak için kullanılmaktadır. Özellikle deniz yolculuğunun kısa sürdüğü, birçok şehrin ve limanın ziyaret edildiği turlarda iç kabinler tercih edilebilir. İç kabin tercih edecekseniz eğer, yemek ve aktivitelerin daha fazla olduğu geminin orta kısmına yakın olan kabinleri seçebilirsiniz. İç kabinde konakladığınızda hizmet kalitesinde herhangi bir değişiklik olmaz, bu da iç kabin tercih edilmesi için önemli bir etkendir.

Dış Kabinler: Geminin dış kısımlarında ve alt güvertelerde yer alan bu kabinler de kendi içerisinde, görüş kısıtlı olanlar ve görüş engelsiz kabinler olmak üzere ikiye ayrılır. Geminin dış kısmında filikalar ya da yürüyüş parkurları gibi kimi kullanım alanları vardır. Dış kabin seçtiğiniz odanızın hemen önünde bir filika görüşünüzü engelleyebilir, dolayısıyla dışarıyı daha az görme imkanına sahip olursunuz, sadece günün doğuşunu ya da batışını görebilirsiniz. Ancak daha alt güvertelerde yer alan görüş engelsiz bir dış kabin seçerseniz manzaranızı engelleyecek bir görüntü olmaz ve bu sayede hem denizi, hem de limanı görme şansı yakalarsınız.

Balkonlu Kabinler: Geminin üst güvertelerinde yer alan bu kabin tiplerinin bir de önünde denize doğru açılan balkonu vardır. Özellikle sigara içmek isteyenler de oldukça pratik bir kullanım sunar. Fiyatı diğer kabin tiplerine göre daha pahalı olan balkonlu kabinler de kendi içerisinde değişiklik gösterir. Aile odası, köşe suit, dubleks gibi birçok kabin tipi olup gemiden gemiye farklı seçenekler sunulmaktadır. Denizde uzun, karada nispeten az vakit geçirilecek olan seyahatlerde balkonlu kabinler keyifli bir alternatiftir.

Kabin Seçiminde Dikkat Edilecekler

Kabin seçimi, en az cruise firması ve rotası kadar önemlidir. O nedenle turu seçerken bu 3 önemli cruise unsurunu birlikte değerlendirmek ve fiyatlarını kıyaslamak gerekir.
– Cruise gemisinin genellikle orta kısmı tercih edilmektedir. Bu da ortalama 300 metre uzunluğa ulaşan gemilerde, yemek ve aktivite alanlarına daha yakın olmayı sağlamaktadır. Eğer bütçenizi biraz daha arttırma imkanınız varsa orta üst kısımlardan bir oda seçerek geminin eğlence merkezine daha da yakınlaşabilirsiniz.

– İster iç kabinde, ister balkonlu suit kabinde konaklayın, odanızın kapısından dışarı çıktığınız anda gemide alacağınız hizmet kalitesi asla değişmez.
– Cruise turuna eğer çocuklarınız ile birlikte katılmayı planladıysanız, çocuk oyun alanlarına yakın bir oda tercihi yapabilirsiniz.

– Kimi cruise firmaları, “özel fırsat kabini” ismi ile minimum ücretli odalarını satarlar. Bu paketi seçtiğiniz takdirde, gemiye binerken minimum oda ücretinden de az ücret ödersiniz ancak odanızı seçemezsiniz. Geminin tüm oda satışları bittikten sonra, geriye kalan minimum odalar arasından size bir oda atanır. Eğer kabininizi sadece uyumak için kullanacaksanız ve amacınız daha çok geminin ortak alanlarında vakit geçirmek ya da liman şehirlerini keşfetmek ise, “özel fırsat kabini” oldukça ekonomik bir alternatiftir.

Cruise gemi turları hakkında detaylı bilgilere ve gemi rotalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Seyahatiniz burada başlıyor.

Haber bültenimize kayıt olarak tekliflerimi öncelikli olarak alın

Bizi Arayın

Bize Ulaşın

Whatsapp

Bize Ulaşın